به گزارش کودک پرس ، حبیب الله مسعودی فرید گفت: زمانی که آلودگی هوا از حد مجاز فراتر میرود، با تصمیم کمیته اضطرار شهرها، علاوه بر تعطیلی مدارس، تعطیلی مهدهای کودک نیز اعلام میشود.
وی افزود: در تعطیلی مهدهای کودک، سازمان بهزیستی کشور تابع تصمیمات اتخاذ شده از سوی کمیته اضطرار است و ما در این رابطه تصمیم نمیگیریم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه فعالیت مهدهای کودک در روزهایی که کمیته اضطرار تعطیلی اعلام میکند تخلف محسوب میشود اظهارکرد: زمانی که آلودگی هوا بیش از حد مجاز باشد، در مرحله نخست گروههای حساس که کودکان نیز شامل آنها میشوند نباید در سطح شهرها تردد داشته باشند به همین خاطر است که مهدهای کودک تعطیل اعلام میشوند.
تعطیلی مربیان مهدهای کودک همانند معلمان مدارس است
مسعودی فرید ادامه داد: کارکنان مهدهای کودک نیز همانند معلمان که در زمان تعطیلی مدارس به مدرسه نمیروند، در زمان تعطیلی، در محل کار خود حضور پیدا نمیکنند، اما اگر مهدکودکی در این زمان اقدام به پذیرش کودکان کند، تخلف انجام داده است.
وی خواستار ارائه گزارش تخلفهای مهدهای کودک به سازمان بهزیستی کشور شد و تصریح کرد: درخواست ما این است که خانوادهها اگر با مهدکودکی مواجه شدند که در زمان آلودگی هوا اقدام به پذیرش کودکان کرد، این تخلف را گزارش دهند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: شهریه یک ماه کودکان در ابتدای ماه از خانوادهها اخذ میشود و این طور نیست که اگر یک مهدکودک در روزهای تعطیل پذیرش داشته باشد، پول دیگری از خانواده بابت آن روز گرفته شود.
بازگشایی مهدکودک در روزهای آلوده سال تخلف است
مسعودی فرید تاکید کرد: برخی مهدکودکها برای همکاری بیشتر با خانوادههایی که کارمند هستند در روزهای تعطیل فعالیت کرده، اما این اقدام آنها که برای سودآوری نیز نیست، نوعی تخلف به حساب میآید.
وی در خصوص استثنایی که برای مادران کارمند در زمان تعطیلی مدارس در نظر گرفته شده است خاطرنشان کرد: زمانی که تعطیلی مدارس و مهدهای کودک اعلام میشود، مادران شاغل میتوانند مرخصی گرفته و برای سلامتی کودکان خود، از خانه خارج نشوند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ” تاکنون گزارشی از تخلفات مهدهای کودک به سازمان بهزیستی اعلام نشده است” گفت: هنوز هیچ تخلفی در خصوص اقدامات مهدکودکها در زمان آلودگی هوا به سازمان بهزیستی کشور اعلام نشده و اگر ما چنین گزارشی را دریافت کنیم بدون شک با مدیران متخلف برخورد خواهیم داشت.
استقرار کانکسهای مهدکودک در مناطق زلزله زده
مسعودی فرید در رابطه با اقدامات سازمان بهزیستی کشور در منطقه زلزله زده سرپل ذهاب کرمانشاه تصریح کرد: بعد از زمین لرزه ۷.۳ ریشتری در کرمانشاه، نیروهای سازمان بهزیستی اقدامات خود را در منطقه سرپل ذهاب و سایر نقاط زلزله زده آغاز کردند.
وی ادامه داد: یکی از اصلیترین برنامههای ما در معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، برپایی مهدهای کودک در سرپل ذهاب و سایر مناطق زلزله زده بود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به استقرار کانکسهای مهدکودک در مناطق زلزله زده اظهارکرد: در حال حاضر کانکسهای ویژه مهدکودک با همکاری مشترک بهزیستی و خیرین در منطقه سرپل ذهاب و برخی روستاها زلزله زده کرمانشاه در حال فعالیت است.
تخریب مهدهای کودک پس از زلزله کرمانشاه
مسعودی فرید از تخریب مهدهای کودک در مناطق زلزله زده خبرداد و اذعان کرد: بخش قابل توجهی از مهدهای کودک موجود در مناطق زلزله زده کرمانشاه آسیب کلی دیده اند و باید برای بازسازی آنها اقداماتی اساسی در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر کانکسهای مجهز به مناطق زلزله زده ارسال شده و از این کانکسها به عنوان مهدکودک استفاده میشود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در رابطه با اقدامات دولت برای بازسازی مناطق زلزله زده خاطرنشان کرد: دولت برنامههای ویژهای برای احیای مناطق زلزله زده دارد و بدون شک در این برنامه ها، ساخت مهدکودک نیز در دستور کار قرار میگیرد.
مسعودی فرید در خصوص اقدامات صورت گرفته از سوی خیرین در حوزه کودکان حاضر در منطقه زلزله زده کرمانشاه اظهارکرد: تعدادی از خیرین بعد از زلزله کرمانشاه در منطقه سرپل ذهاب و برخی از روستاهای اطراف حضور پیدا کردند و به طور شخصی اقداماتی را برای شاد کردن کودکان داشتند.
مهدهای کودک جدید در مناطق زلزله زده احداث میشود
وی از احداث مهدهای کودک جدید در مناطق زلزله زده کرمانشاه خبرداد و تصریح کرد: مقرر شده در کمترین زمان ممکن اقدمات به منظور احداث مهدکودک در مناطق زلزله زده کرمانشاه در دستور کار قرار گیرد و سازمان بهزیستی مهدکودکهای جدید را در این مناطق دایر کند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در رابطه با وضعیت مربیان حاضر در مناطق زلزله زده کرمانشاه بیان کرد: از سوی کانون مهدهای کودک استان کرمانشاه، مربیانی برای فعالیت در کانکسهای ویژه مهدهای کودک در نظر گرفته شد و اکنون فعالیت این مربیان بدون وقفه انجام میشود.
مسعودی فرید افزود: مربیانی که در کانکسهای مناطق زلزله زده حضور پیدا میکنند بیشتر بومی بوده و این عده را کسانی تشکیل میدهند که پیشتر نیز یا در مناطق زلزله زده و یا در استان کرمانشاه مشغول به فعالیت بوده اند.
ارسال اسباب بازی به مناطق زلزله زده کرمانشاه
وی با اشاره به ارسال اسباب بازی به مناطق زلزله زده کرمانشاه خاطرنشان کرد: کودکان یکی از آسیب پذیرترین گروهها به شمار میآیند و در زمان بحران باید مورد توجه قرار گیرند به همین خاطر نیز بعد از زمین لرزه کرمانشاه شاهد ارسال اسباب بازی به مناطق زلزله زده بودیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: خیرین نیز در کار خرید اسباب بازی برای کودکان زلزله زده ورود کرده و بخش قابل توجهی از اسباب بازیهای ارسالی از سوی خیرین به منطقه ارسال شد.
مسعودی فرید بازی درمانی را یکی از راهکارهای مورد استفاده برای درمان کودکان زلزله زده دانست و گفت: یکی از برنامههای ما در مناطق زلزله زده اعزام روانشناسان متخصص به منطقه بود.
وی افزود: این افراد تلاش میکنند در قالب بازی درمانی، اضطراب ناشی از زمین لرزه ۷.۳ ریشتری را از کودکان حذف کنند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در خصوص وضعیت کودکان زلزله زده تصریح کرد: بعد زلزله، کودکان دچار اضطراب ناشی از زلزله زده و از میان بردن این اضطراب نیازمند زمان است.
آمادگی بهزیستی برای توزیع غذای گرم در مهدهای کودک مناطق زلزله زده
مسعودی فرید در پاسخ به این پرسش که آیا در حال حاضر در مهدهای کودک مناطق زلزله زده یک وعده غذای گرم توزیع میشود یا خیر؟، خاطرنشان کرد: بعد از زلزله، آشپزخانههایی در مناطق دایر شد تا غذای گرم در اختیار خانوادههای زلزله زده قرار گیرد.
وی ادامه داد: فاصله کانکسهایی که به مهدکودک اختصاص یافته تا خانهها چندان زیاد نیست به همین خاطر کودکان برای خوردن غذا به محل زندگی خود میروند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ” آماده ارائه غذای گرم در میان کودکان زلزله زده کرمانشاه هستیم” اظهارکرد: سازمان بهزیستی کشور این آمادگی را دارد که در مهدهای کودک دایر شده در مناطق زلزله زده یک وعده غذای گرم ارائه دهد، اما به این خاطر که زمان حضور کودکان در مهدکودکها طولانی نیست، در حال حاضر غذا میان کودکان توزیع نمیشود.
اجرای طرح توزیع غذای گرم در مهدهای کودک حاشیهای
مسعودی فرید توزیع یک وعده غذای گرم در مهدهای کودک حاشیهای را یکی از برنامههای سازمان بهزیستی کشور در سال جاری دانست و تصریح کرد: در سال جاری طرحی در مهدهای حاشیهای سراسر کشور اجرا شد که در قالب آن، یک وعده غذای گرم در میان تمام مهدهای کودک حاشیهای توزیع شود و این اقدام از برنامههای جدید سازمان بهزیستی کشور در سال جاری بود.
وی در خصوص وضعیت کودکان زیر یک سال حاضر در مناطق زلزله زده کرمانشاه اذعان کرد: وزارت بهداشت، شیرخشکهایی را در اختیار سازمان بهزیستی کشور قرار داده تا ما بتوانیم طرح توزیع شیرخشک در مناطق زلزله زده را اجرایی کنیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: در حال حاضر خانوادههای زلزله زدهای که کودکان ۶ ماه تا یک سال دارند، میتوانند شیرخشک دریافت کنند.
توزیع بستههای ویژه به خانواده نوزادان زلزله زده
مسعودی فرید از توزیع بستههای ویژه به خانوادههای دارای نوزاد خبرداد و اظهارکرد: خانوادههای زلزله زده ساکن در منطقه سرپل ذهاب و روستاهای اطراف آن، بستههای ویژه شامل پوشک و شیرخشک دریافت میکنند تا برای نگهداری از نوزادان خود با مشکل مواجه نشوند.
وی با اشاره به توزیع شیرخشکهای خاص از سوی وزارت بهداشت اذعان کرد: اگر نوزادی مشکل معده و یا موارد این چنینی داشته باشد، خانواده نوزاد میتواند با مراجعه به مراکز وزارت بهداشت شیرخشکهای خاص را دریافت کنند.
اختصاص ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک به سازمان بهزیستی
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه در خصوص حاشیههای مطرح شده در فضای مجازی پیرامون کمبود امکانات در برخی از شیرخوارگاههای کشور تصریح کرد: در حال حاضر در هیچ شیرخوارگاهی با مشکل کمبود امکانات مواجه نیستیم و پیامهای منتشر شده در فضای مجازی برای تشویش اذعان عمومی است.
مسعودی فرید ادامه داد: هر از چندگاهی مشاهده میشود که در فضای مجازی اطلاعاتی در رابطه با یک شیرخوارگاه منتشر میشود، اما پس از اینکه بررسیهایی را در رابطه با وضعیت آن شیرخوارگاه انجام میدهیم، اعلام میشود که هیچ کمبودی در شیرخوارگاه وجود ندارد.
وی با ارائه آماری از تعداد شیرخشکهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت به سازمان بهزیستی کشور در سال ۹۶، اظهارکرد: در سال جاری، سازمان بهزیستی کشور ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک را در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده تا ما غذای نوزادان ۶ ماه تا یک سالی که در شیرخوارگاهها زندگی میکنند را تامین کنیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: وزارت بهداشت این شیرخشکها را به طور رایگان در اختیار سازمان بهزیستی کشور قرار میدهد و ما در سازمان هزینهای بابت خرید شیرخشک نمیپردازیم.
مسعودی فرید با اشاره به نحوه توزیع شیرخشک در شیرخوارگاههای شهرهای مختلف کشور تصریح کرد: تعداد نوزادان ۶ ماه تا یک سال شیرخوارگاهها به غیر از برخی کلانشهر از جمله تهران، مشهد و کرمان چندان زیاد نیست به همین خاطر در شیرخوارگاهها نیاز به تعداد قابل توجهی شیرخشک نیست.
وی ادامه داد: در برخی از استانها تعداد نوزادان به ۱۰ تن نیز نمیرسد و این تعداد در طول یک ماه، تعداد قابل توجهی شیرخشک مصرف نمیکنند.
آخرین آمار کودکان زیر ۳ سال حاضر در شیرخوارگاههای کشور
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با ارائه آماری از تعداد کودکان زیر ۳ سال که در شیرخوارگاههای سراسر کشور نگهداری میشوند بیان کرد: در سراسر کشور هزار و ۵۰۰ کودک زیر ۳ سال در شیرخوارگاهها نگهداری میشوند که از این تعداد تنها ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر را کودکان زیر یک سال تشکیل میدهند.
مسعودی فرید افزود: بدون شک ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک برای جمعیت ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفری کودکان زیر یک سال در بازه زمانی یک ساله کافی است.
وی در خصوص استانهایی که بیشترین و کمترین تعداد کودکان بی سرپرست و بد سرپرست را دارند بیان کرد: در استان تهران، بیشترین تعداد کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در شیرخوارگاهها نگهداری میشوند و استانهای کهکیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری کمترین تعداد کودکان را در شیرخوارگاههای سازمان بهزیستی دارند.
تلاش بهزیستی برای واگذاری سرپرستی کودکان به خانوادهها
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور یکی از اصلیترین سیاستهای سازمان بهزیستی کشور را فراهم کردن شرایط برای خروج کودکان بی سرپرست از شیرخوارگاهها دانست و اظهارکرد: یکی از اصلیترین سیاستهای ما، جلوگیری از حضور کودکان بی سرپرست در مراکز سازمان بهزیستی کشور است و تلاش کرده ایم با تسهیل قوانین فرزند آوری، شرایط را برای سرپرستی خانوادههای متقاضی فرزند آوری فراهم کنیم.
مسعودی فرید تاکید کرد: بدون شک بررسیهای لازم برای واگذاری سرپرستی کودکان به خانوادهها از سوی سازمان بهزیستی کشور انجام میشود و این طور نیست که ما بدون در نظر گرفتن شرایط خانوادهها بخواهیم سرپرستی کودکی را به خانواده ای واگذار کنیم.
وی با اشاره به اقدامات سازمان بهزیستی کشور در خصوص اقدامات سازمان بهزیستی کشور در حوزه ساماندهی کودکان کار اذعان کرد: وزارت کار برنامههای جامعی را برای ساماندهی کودکانی که در کارگاهها فعالیت میکنند دارد و این طرح میتواند بسیار موفق باشد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تعامل مثبت شهرداری تهران با سازمان بهزیستی کشور در بحث کودکان متکدی تصریح کرد: در بحث جمع آوری متکدیان، تعاملاتی را با شهرداری تهران داشته ایم و بدون شک با افزایش تعاملات این چنینی میتوان پدیده تکدی گری در کلانشهری مانند تهران را تا حدود زیادی کاهش داد.
حبیب الله مسعودی فرید گفت: زمانی که آلودگی هوا از حد مجاز فراتر میرود، با تصمیم کمیته اضطرار شهرها، علاوه بر تعطیلی مدارس، تعطیلی مهدهای کودک نیز اعلام میشود.
وی افزود: در تعطیلی مهدهای کودک، سازمان بهزیستی کشور تابع تصمیمات اتخاذ شده از سوی کمیته اضطرار است و ما در این رابطه تصمیم نمیگیریم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه فعالیت مهدهای کودک در روزهایی که کمیته اضطرار تعطیلی اعلام میکند تخلف محسوب میشود اظهارکرد: زمانی که آلودگی هوا بیش از حد مجاز باشد، در مرحله نخست گروههای حساس که کودکان نیز شامل آنها میشوند نباید در سطح شهرها تردد داشته باشند به همین خاطر است که مهدهای کودک تعطیل اعلام میشوند.
تعطیلی مربیان مهدهای کودک همانند معلمان مدارس است
مسعودی فرید ادامه داد: کارکنان مهدهای کودک نیز همانند معلمان که در زمان تعطیلی مدارس به مدرسه نمیروند، در زمان تعطیلی، در محل کار خود حضور پیدا نمیکنند، اما اگر مهدکودکی در این زمان اقدام به پذیرش کودکان کند، تخلف انجام داده است.
وی خواستار ارائه گزارش تخلفهای مهدهای کودک به سازمان بهزیستی کشور شد و تصریح کرد: درخواست ما این است که خانوادهها اگر با مهدکودکی مواجه شدند که در زمان آلودگی هوا اقدام به پذیرش کودکان کرد، این تخلف را گزارش دهند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: شهریه یک ماه کودکان در ابتدای ماه از خانوادهها اخذ میشود و این طور نیست که اگر یک مهدکودک در روزهای تعطیل پذیرش داشته باشد، پول دیگری از خانواده بابت آن روز گرفته شود.
بازگشایی مهدکودک در روزهای آلوده سال تخلف است
مسعودی فرید تاکید کرد: برخی مهدکودکها برای همکاری بیشتر با خانوادههایی که کارمند هستند در روزهای تعطیل فعالیت کرده، اما این اقدام آنها که برای سودآوری نیز نیست، نوعی تخلف به حساب میآید.
وی در خصوص استثنایی که برای مادران کارمند در زمان تعطیلی مدارس در نظر گرفته شده است خاطرنشان کرد: زمانی که تعطیلی مدارس و مهدهای کودک اعلام میشود، مادران شاغل میتوانند مرخصی گرفته و برای سلامتی کودکان خود، از خانه خارج نشوند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ” تاکنون گزارشی از تخلفات مهدهای کودک به سازمان بهزیستی اعلام نشده است” گفت: هنوز هیچ تخلفی در خصوص اقدامات مهدکودکها در زمان آلودگی هوا به سازمان بهزیستی کشور اعلام نشده و اگر ما چنین گزارشی را دریافت کنیم بدون شک با مدیران متخلف برخورد خواهیم داشت.
استقرار کانکسهای مهدکودک در مناطق زلزله زده
مسعودی فرید در رابطه با اقدامات سازمان بهزیستی کشور در منطقه زلزله زده سرپل ذهاب کرمانشاه تصریح کرد: بعد از زمین لرزه ۷.۳ ریشتری در کرمانشاه، نیروهای سازمان بهزیستی اقدامات خود را در منطقه سرپل ذهاب و سایر نقاط زلزله زده آغاز کردند.
وی ادامه داد: یکی از اصلیترین برنامههای ما در معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، برپایی مهدهای کودک در سرپل ذهاب و سایر مناطق زلزله زده بود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به استقرار کانکسهای مهدکودک در مناطق زلزله زده اظهارکرد: در حال حاضر کانکسهای ویژه مهدکودک با همکاری مشترک بهزیستی و خیرین در منطقه سرپل ذهاب و برخی روستاها زلزله زده کرمانشاه در حال فعالیت است.
تخریب مهدهای کودک پس از زلزله کرمانشاه
مسعودی فرید از تخریب مهدهای کودک در مناطق زلزله زده خبرداد و اذعان کرد: بخش قابل توجهی از مهدهای کودک موجود در مناطق زلزله زده کرمانشاه آسیب کلی دیده اند و باید برای بازسازی آنها اقداماتی اساسی در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر کانکسهای مجهز به مناطق زلزله زده ارسال شده و از این کانکسها به عنوان مهدکودک استفاده میشود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در رابطه با اقدامات دولت برای بازسازی مناطق زلزله زده خاطرنشان کرد: دولت برنامههای ویژهای برای احیای مناطق زلزله زده دارد و بدون شک در این برنامه ها، ساخت مهدکودک نیز در دستور کار قرار میگیرد.
مسعودی فرید در خصوص اقدامات صورت گرفته از سوی خیرین در حوزه کودکان حاضر در منطقه زلزله زده کرمانشاه اظهارکرد: تعدادی از خیرین بعد از زلزله کرمانشاه در منطقه سرپل ذهاب و برخی از روستاهای اطراف حضور پیدا کردند و به طور شخصی اقداماتی را برای شاد کردن کودکان داشتند.
مهدهای کودک جدید در مناطق زلزله زده احداث میشود
وی از احداث مهدهای کودک جدید در مناطق زلزله زده کرمانشاه خبرداد و تصریح کرد: مقرر شده در کمترین زمان ممکن اقدمات به منظور احداث مهدکودک در مناطق زلزله زده کرمانشاه در دستور کار قرار گیرد و سازمان بهزیستی مهدکودکهای جدید را در این مناطق دایر کند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در رابطه با وضعیت مربیان حاضر در مناطق زلزله زده کرمانشاه بیان کرد: از سوی کانون مهدهای کودک استان کرمانشاه، مربیانی برای فعالیت در کانکسهای ویژه مهدهای کودک در نظر گرفته شد و اکنون فعالیت این مربیان بدون وقفه انجام میشود.
مسعودی فرید افزود: مربیانی که در کانکسهای مناطق زلزله زده حضور پیدا میکنند بیشتر بومی بوده و این عده را کسانی تشکیل میدهند که پیشتر نیز یا در مناطق زلزله زده و یا در استان کرمانشاه مشغول به فعالیت بوده اند.
ارسال اسباب بازی به مناطق زلزله زده کرمانشاه
وی با اشاره به ارسال اسباب بازی به مناطق زلزله زده کرمانشاه خاطرنشان کرد: کودکان یکی از آسیب پذیرترین گروهها به شمار میآیند و در زمان بحران باید مورد توجه قرار گیرند به همین خاطر نیز بعد از زمین لرزه کرمانشاه شاهد ارسال اسباب بازی به مناطق زلزله زده بودیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: خیرین نیز در کار خرید اسباب بازی برای کودکان زلزله زده ورود کرده و بخش قابل توجهی از اسباب بازیهای ارسالی از سوی خیرین به منطقه ارسال شد.
مسعودی فرید بازی درمانی را یکی از راهکارهای مورد استفاده برای درمان کودکان زلزله زده دانست و گفت: یکی از برنامههای ما در مناطق زلزله زده اعزام روانشناسان متخصص به منطقه بود.
وی افزود: این افراد تلاش میکنند در قالب بازی درمانی، اضطراب ناشی از زمین لرزه ۷.۳ ریشتری را از کودکان حذف کنند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در خصوص وضعیت کودکان زلزله زده تصریح کرد: بعد زلزله، کودکان دچار اضطراب ناشی از زلزله زده و از میان بردن این اضطراب نیازمند زمان است.
آمادگی بهزیستی برای توزیع غذای گرم در مهدهای کودک مناطق زلزله زده
مسعودی فرید در پاسخ به این پرسش که آیا در حال حاضر در مهدهای کودک مناطق زلزله زده یک وعده غذای گرم توزیع میشود یا خیر؟، خاطرنشان کرد: بعد از زلزله، آشپزخانههایی در مناطق دایر شد تا غذای گرم در اختیار خانوادههای زلزله زده قرار گیرد.
وی ادامه داد: فاصله کانکسهایی که به مهدکودک اختصاص یافته تا خانهها چندان زیاد نیست به همین خاطر کودکان برای خوردن غذا به محل زندگی خود میروند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ” آماده ارائه غذای گرم در میان کودکان زلزله زده کرمانشاه هستیم” اظهارکرد: سازمان بهزیستی کشور این آمادگی را دارد که در مهدهای کودک دایر شده در مناطق زلزله زده یک وعده غذای گرم ارائه دهد، اما به این خاطر که زمان حضور کودکان در مهدکودکها طولانی نیست، در حال حاضر غذا میان کودکان توزیع نمیشود.
اجرای طرح توزیع غذای گرم در مهدهای کودک حاشیهای
مسعودی فرید توزیع یک وعده غذای گرم در مهدهای کودک حاشیهای را یکی از برنامههای سازمان بهزیستی کشور در سال جاری دانست و تصریح کرد: در سال جاری طرحی در مهدهای حاشیهای سراسر کشور اجرا شد که در قالب آن، یک وعده غذای گرم در میان تمام مهدهای کودک حاشیهای توزیع شود و این اقدام از برنامههای جدید سازمان بهزیستی کشور در سال جاری بود.
وی در خصوص وضعیت کودکان زیر یک سال حاضر در مناطق زلزله زده کرمانشاه اذعان کرد: وزارت بهداشت، شیرخشکهایی را در اختیار سازمان بهزیستی کشور قرار داده تا ما بتوانیم طرح توزیع شیرخشک در مناطق زلزله زده را اجرایی کنیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: در حال حاضر خانوادههای زلزله زدهای که کودکان ۶ ماه تا یک سال دارند، میتوانند شیرخشک دریافت کنند.
توزیع بستههای ویژه به خانواده نوزادان زلزله زده
مسعودی فرید از توزیع بستههای ویژه به خانوادههای دارای نوزاد خبرداد و اظهارکرد: خانوادههای زلزله زده ساکن در منطقه سرپل ذهاب و روستاهای اطراف آن، بستههای ویژه شامل پوشک و شیرخشک دریافت میکنند تا برای نگهداری از نوزادان خود با مشکل مواجه نشوند.
وی با اشاره به توزیع شیرخشکهای خاص از سوی وزارت بهداشت اذعان کرد: اگر نوزادی مشکل معده و یا موارد این چنینی داشته باشد، خانواده نوزاد میتواند با مراجعه به مراکز وزارت بهداشت شیرخشکهای خاص را دریافت کنند.
اختصاص ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک به سازمان بهزیستی
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه در خصوص حاشیههای مطرح شده در فضای مجازی پیرامون کمبود امکانات در برخی از شیرخوارگاههای کشور تصریح کرد: در حال حاضر در هیچ شیرخوارگاهی با مشکل کمبود امکانات مواجه نیستیم و پیامهای منتشر شده در فضای مجازی برای تشویش اذعان عمومی است.
مسعودی فرید ادامه داد: هر از چندگاهی مشاهده میشود که در فضای مجازی اطلاعاتی در رابطه با یک شیرخوارگاه منتشر میشود، اما پس از اینکه بررسیهایی را در رابطه با وضعیت آن شیرخوارگاه انجام میدهیم، اعلام میشود که هیچ کمبودی در شیرخوارگاه وجود ندارد.
وی با ارائه آماری از تعداد شیرخشکهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت به سازمان بهزیستی کشور در سال ۹۶، اظهارکرد: در سال جاری، سازمان بهزیستی کشور ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک را در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده تا ما غذای نوزادان ۶ ماه تا یک سالی که در شیرخوارگاهها زندگی میکنند را تامین کنیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: وزارت بهداشت این شیرخشکها را به طور رایگان در اختیار سازمان بهزیستی کشور قرار میدهد و ما در سازمان هزینهای بابت خرید شیرخشک نمیپردازیم.
مسعودی فرید با اشاره به نحوه توزیع شیرخشک در شیرخوارگاههای شهرهای مختلف کشور تصریح کرد: تعداد نوزادان ۶ ماه تا یک سال شیرخوارگاهها به غیر از برخی کلانشهر از جمله تهران، مشهد و کرمان چندان زیاد نیست به همین خاطر در شیرخوارگاهها نیاز به تعداد قابل توجهی شیرخشک نیست.
وی ادامه داد: در برخی از استانها تعداد نوزادان به ۱۰ تن نیز نمیرسد و این تعداد در طول یک ماه، تعداد قابل توجهی شیرخشک مصرف نمیکنند.
آخرین آمار کودکان زیر ۳ سال حاضر در شیرخوارگاههای کشور
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با ارائه آماری از تعداد کودکان زیر ۳ سال که در شیرخوارگاههای سراسر کشور نگهداری میشوند بیان کرد: در سراسر کشور هزار و ۵۰۰ کودک زیر ۳ سال در شیرخوارگاهها نگهداری میشوند که از این تعداد تنها ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر را کودکان زیر یک سال تشکیل میدهند.
مسعودی فرید افزود: بدون شک ۵۰۰ هزار قوطی شیرخشک برای جمعیت ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفری کودکان زیر یک سال در بازه زمانی یک ساله کافی است.
وی در خصوص استانهایی که بیشترین و کمترین تعداد کودکان بی سرپرست و بد سرپرست را دارند بیان کرد: در استان تهران، بیشترین تعداد کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در شیرخوارگاهها نگهداری میشوند و استانهای کهکیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری کمترین تعداد کودکان را در شیرخوارگاههای سازمان بهزیستی دارند.
تلاش بهزیستی برای واگذاری سرپرستی کودکان به خانوادهها
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور یکی از اصلیترین سیاستهای سازمان بهزیستی کشور را فراهم کردن شرایط برای خروج کودکان بی سرپرست از شیرخوارگاهها دانست و اظهارکرد: یکی از اصلیترین سیاستهای ما، جلوگیری از حضور کودکان بی سرپرست در مراکز سازمان بهزیستی کشور است و تلاش کرده ایم با تسهیل قوانین فرزند آوری، شرایط را برای سرپرستی خانوادههای متقاضی فرزند آوری فراهم کنیم.
مسعودی فرید تاکید کرد: بدون شک بررسیهای لازم برای واگذاری سرپرستی کودکان به خانوادهها از سوی سازمان بهزیستی کشور انجام میشود و این طور نیست که ما بدون در نظر گرفتن شرایط خانوادهها بخواهیم سرپرستی کودکی را به خانواده ای واگذار کنیم.
وی با اشاره به اقدامات سازمان بهزیستی کشور در خصوص اقدامات سازمان بهزیستی کشور در حوزه ساماندهی کودکان کار اذعان کرد: وزارت کار برنامههای جامعی را برای ساماندهی کودکانی که در کارگاهها فعالیت میکنند دارد و این طرح میتواند بسیار موفق باشد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تعامل مثبت شهرداری تهران با سازمان بهزیستی کشور در بحث کودکان متکدی تصریح کرد: در بحث جمع آوری متکدیان، تعاملاتی را با شهرداری تهران داشته ایم و بدون شک با افزایش تعاملات این چنینی میتوان پدیده تکدی گری در کلانشهری مانند تهران را تا حدود زیادی کاهش داد.
منبع: میزان
ارسال دیدگاه