به گزارش کودک پرس
وظیفه شما چیست؟
اما، فراموش نکنید از مسئولیت شما نسبت به فرزندتان چیزی کم نمیشود؛ مسجد تنها شما را در این راه کمک میکند. شما جزء اولین کسانی هستید که میتوانید فرزندتان را برای همیشه رفیق و شفیق خانه خدا کنید.
کودک در مسجد
بچهها دوست دارند در محافل مذهبی رشد یابند، در بین جمع باشند و اعمال و رفتار گروهی را در مراسم مذهبی ببینند. سرودهای دسته جمعی، شعرها، دعاها، آوازها، مرثیه خواندنهای جمعی، نماز جماعت، تدارک برنامههای عید و دیگر اموری از این قبیل برای کودک بسیار لذتبخش است. انجام چنین اموری در تقویت حس اجتماعی کودکان جهت حضور در مساجد تأثیر گذار است.
چه خوب است قبل از این که به مسجد بروید درباره آداب و مقررات این مکان مقدس با فرزندتان صحبت کنید. او را به زور نبرید و یا مجبورش نکنید؛ بهتر است با جملات خیلی صمیمی و دوستانه دعوتش کنید. سپس هر بار که به سمت منزل باز میگردید از وی بپرسید چه چیزهایی یاد گرفته است؟ با او مثل بچهها رفتار نکنید، چون فرزندتان حالا خود را بزرگتر از همیشه احساس میکند.
به فرزندتان بگویید که میتواند دوستانش را با خود همراه کند وبا آنان مسجد برود «البته با اجازه پدر و مادر». اینگونه زمانی که با گروه همسالان هست بیشتر لذت میبرد و دفعات بعدی نیز با هم میروند. ممکن است شما مانند برخی از والدین فرصت صحبت و مباحثه درباره قرآن را نداشته باشید و به خاطر مشغله کاری نتوانید قصههای قرآنی را برای فرزندتان تعریف کنید، مربیان و روحانیون فعال در مسجد این قصهها را به شیرینی هر چه تمامتر بیان میکنند.
چون فرزندتان این مسائل و قصهها را از زبانتان نشنیده ممکن است احساس کند نمیدانید؛ بنابراین زمانی که درباره آنها با شما سخن میگوید بهتر است به حرفهایش خوب گوش کنید، لبخند بزنید و به نشانه رضایت سر تکان دهید تا کودکتان لذت ببرد و مشتاقتر شود.
حضور کودکان در اماکن مذهبی، به ویژه در نماز جماعت، باید با تشویق و ترغیب همراه باشد.در بسیاری از مساجد مرتب کردن قرآنها، جا نمازها و… را به کودکان میسپارند. خادمین مسجد بچهها را در این امور شریک میکنند و از آنها کمک میخواهند، کودکان علاقه زیادی به این کارها دارند و همیشه برای چنین فعالیتهایی از یکدیگر پیشی میگیرند.
نکته :شخصیت دادن به کودکان و برخورد محبت آمیز، محترمانه و صبورانه بهتر از تذکرات تند و بی حوصلگی های مفرط در برخورد با آنان است که هنوز به بلوغ عقلی و اجتماعی نرسیدهاند. گاهی متأسفانه رفتار و برخوردهای دور از انتظار بعضی افراد نسبت به کودکانی که با اشتیاق جهت نماز جماعت مسجد آمده اند، موجب سرخوردگی و شاید انحراف آنان از مسیر دین میشود.
برکات و آثار مسجد
گاهی ممکن است فرزندتان شما را از چیزی آگاه کند که نمیدانستید یا دانستههای شما را تکمیل کند؛ این یکی از آثار و برکات دوستی او با خانه خداست. اولین چیزی که فرزندتان در مسجد میآموزد توکل به خداست، خواندن نماز اول وقت، اتحاد و یکپارچگی، نظم و ترتیبی که در صفهای نماز میبیند.
بالاخره او قرائت خوبی پیدا میکند، احترام به والدین در وی تقویت میشود، با خانه خدا انس میگیرد و در بزرگسالی مسجد برایش مامن و پناهگاهی میشود که در آنجا آرام گیرد؛ چون با این مکان از کودکی خو گرفته است.
نهایت این که بسیاری از استعدادهای فرزندتان در چنین مکان مقدسی شکوفا میشود، صوت زیبا و دلنشین در تلاوت قرآن و ندای اذان که شاید از آن بی اطلاع باشید و…
آری، سالها پیش مسجد تنها مکانی برای عبادت و نیایش بود، اما امروز برنامههای مفیدی در این مکان برای همه گروههای سنی وجود دارد؛ مانند فعالیتهای فرهنگی که با ورود تابستان اوج میگیرد و همگان را بهرهمند میسازد، به ویژه کودکان را.
منبع: مهدپرتال
ارسال دیدگاه