به گزارش کودک پرس، با بزرگ شدن جنین، او شروع به حرکت کردن می کند. لگد زدن در واقع حرکت جنین در داخل رحم است.
حس دست و پا زدن جنین می تواند شگفت انگیزترین تجربه یک مادر باشد؛ اما آیا تا به حال درباره علت این دست و پا زدن فکر کرده اید؟
با بزرگ شدن جنین، او شروع به حرکت کردن می کند. لگد زدن در واقع حرکت جنین در داخل رحم است.
اگرچه به این حرکت «لگد» اطلاق شده است، اما جنین تنها لگد نمی زند، بلکه حرکت های دیگری نیز انجام می دهد، حرکت دیافراگم، سکسکه، حرکت دست، غلت زدن از یک طرف به طرف دیگر و… از جمله این حرکات است که البته تمامی آنها توسط مادر احساس نمی شود.
در هفته های اولی که جنین با کشیدن بدن خود لگد می زند، مادر تنها یک پرش در شکم حس می کند.
مادرهایی که قبلا بچه دار شده اند، خیلی سریع تر و بهتر از مادرانی که برای بار اول باردار شده اند، می توانند لگد و تکان های جنین را احساس کنند.
مادرهای لاغر نیز بیشتر و بهتر از مادران چاق این حرکات را احساس می کنند. اما این حرکات چگونه هستند؟
جنین در واکنش به آنچه در محیط رخ می دهد، لگد می زند
در رحم، جنین برای استراحت و حرکت بدنش را می کشد، در نتیجه مادر احساس می کند که جنین لگد می زند. این لگد زدن قسمتی از رشد طبیعی جنین است.
جنین به محرک خارجی مانند صدا، نور و حتی غذا خوردن مادر نیز واکنش نشان می دهد.
جنین پس از مصرف غذا بیشتر لگد می زند
جنینی که به طور طبیعی روند رشد را طی می کند، معمولا روزی 15 تا 20 بار لگد می زند. اغلب پس از غذا خوردن یا در واکنش به صدای بلند، لگد می زند.
جنین سالم روزی 15 تا 20 بار لگد می زند و کم شدن این میزان می تواند علامت کمبود تغذیه یا کاهش اکسیژن رسانی به جنین باشد که این وضعیت باید بررسی شود
جنین در 9 هفتگی شروع به لگد زدن می کند
در این دوران، تنها با دستگاه های پزشکی می توان این لگدها را ردیابی کرد. اما در 18 یا 19 هفتگی مادر قادر است حرکت ها را حس کند.
هر چند در این دوران نیز برخی از مادران این لگدها را با نفخ یا پری شکم اشتباه می گیرند. در کل در هفته بیست و چهارم، مادر لگدها را بیشتر حس می کند.
در بارداری دوم، مادران می توانند در هفته سیزدهم لگد را حس کنند.
حرکات جنین چگونه است؟
مادرها، حرکات جنین داخل رحم را به باز شدن پاپ کورن روی حرارت، لیز خوردن ماهی یا بال زدن پروانه تشبیه کرده اند.
ابتدا شاید این حرکات و صداها را به غار و غور گرسنگی یا نفخ تعبیر کنید، اما به زودی متوجه می شوید این صداها و حرکات به طور منظم تکرار می شوند و ناشی از حرکات دوست داشتنی کودک است و می توانید تفاوت آنها را تشخیص دهید.
این گونه نشانه ها را بیشتر هنگامی که نشسته یا دراز کشیده اید، احساس خواهید کرد.
هر چند وقت یک بار این حرکات انجام می شوند؟
فاصله میان نخستین لگدهای جنین زیاد است، به طور مثال، امروز چندین حرکت او را حس می کنید و فردا دیگر هیچ خبری نیست. البته جنین به طور مرتب در حال حرکت و لگد زدن است، اما برخی از آنها ضعیف و آرام است و مادر نمی تواند آنها را احساس کند.
اما در سه ماهه دوم، قدرت این لگدها زیاد می شود و مادر به خوبی همه آنها را احساس می کند.
اگر با مادر باردار دیگری صحبت کردید و حرکات فرزندانتان با هم فرق داشت، به هیچ وجه نگران نشوید. هر کودکی الگوی رفتاری خود را دارد. جنین ها مانند هم حرکت نمی کنند. اگر حرکات او کمتر از حد طبیعی نباشد، تفاوت آن با دیگران مساله مهمی نیست.
آیا باید روند لگدهای جنین را پیگیری و ثبت کنم؟
هنگامی که جنین لگد می زند به آن توجه داشته باشید و اگر تعداد آن کاهش پیدا کرد حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
کم شدن حرکات جنین در رحم می تواند نشانه مشکلی باشد.
در سه ماهه سوم، شاید پزشک از شما بخواهد در طول روز تعداد حرکات و لگدهای کودک خود را بشمارید. برای این منظور روش های مختلفی وجود دارد. برای دانستن آنها از پزشک بخواهید به طور دقیق چند روش را توضیح دهد.
یکی از رایج ترین روش ها این است که یک ساعت از روز را که اصولا جنین حرکت می کند، انتخاب کنید. (بهتر است برای مقایسه، هر روز در همان ساعت و حوالی آن لگدهای جنین را شمارش کنید). بنشینید یا دراز بکشید سعی کنید حواستان به جنین باشد. زمان بگیرید تا ببینید چقدر طول می کشد تا 10 ضربه مختلف لگد، مشت یا حرکت کلی بدن را تشخیص دهید. اگر در طول دو ساعت، 10 ضربه را احساس نکردید، با پزشک خود تماس بگیرید.
کاهش پیدا کردن لگدها می تواند نشانه یک مشکل باشد
جنین سالم روزی 15 تا 20 بار لگد می زند و کم شدن این میزان می تواند علامت کمبود تغذیه یا کاهش اکسیژن رسانی به جنین باشد که این وضعیت باید بررسی شود.
در برخی موارد برای پیشگیری از خطر، لازم است جنین را هرچه زودتر به دنیا آورد.
کم بودن لگدها به معنی شخصیت آرام جنین نیست، بلکه علامت کمک خواستن از سوی جنین است.
حرکت نکردن جنین به مدت یک ساعت پس از غذا خوردن مادر، جای نگرانی دارد. در برخی موارد افت قند خون باعث کند شدن حرکت جنین می شود.
کاهش لگد در برخی موارد جای نگرانی ندارد
گاهی به مدت 20 تا 50 دقیقه جنین در حال استراحت است و حرکت نمی کند و در هفته 36 بارداری، به علت کمبود جا در رحم جنین کمتر حرکت می کند.
ارسال دیدگاه