به گزارش کودک پرس ،گفته می شود کرونای جهش یافته بین کودکان شایع است چگونه می توان از ابتلای کودکان پیشگیری کرد؟
کرونای جهش یافته، کودکان را بیش از گذشته مبتلا می کند
باید تبعیت از توصیه ها را به طریقی برای بزرگسالان جا بیندازیم
ماسک برای زیر دو سال درست نیست
کرونای جهش یافته مثل کرونای قبلی نیست که بر روی کودکان چندان تاثیر نداشت و اگر کودکان مبتلا می شدند شکل خفیف بیماری را می گرفتند. امروز کرونای جهش یافته، کودکان را بیش از گذشته مبتلا می کند و علایم شدیدتری ایجاد می کند. ولی راه های پیشگیری همان است که برای بزرگسالان گفته شده است. خوشبختانه کودکان سرخود از خانه خارج نمی شوند و به خانه اقوام و آشنایان نمی روند، به عبارت دیگر اگر جامعه از این کرختی و سستی و بی حسی نسبت به آنچه که ما خطر می بینیم خارج شود و جامعه بزرگسالان با یکدیگر کمتر ارتباطات داشته باشند بچه ها هم گرفتار نخواهند شد. حقیقت این است که باید تبعیت از توصیه ها را به طریقی برای بزرگسالان جا بیندازیم و تبیین کنیم. در خانه و در دورهمی ها فاصله دو متر رعایت نمی شود و مجموعه این موارد موجب شیوع بیماری برای خودشان و بچه هایشان می شود. چون بچه ها تابعی از رفتار بزرگتر ها هستند، اگر بتوانیم مشکل را برای بزرگتر ها حل کنیم بچه ها هم کمتر مبتلا خواهند شد. ماسک برای زیر دو سال درست نیست و توسط سازمان جهانی بهداشت نیز توصیه نشده است. بهترین کار این است که در خانه بمانند و کسی که از خانه خارج می شود و مایحتاج خانواده را تهیه می کند تمام پروتکل های پیشگیرانه را رعایت کند. حتما ماسک بزند و از افراد بیمار دوری کند. در فروشگاه فاصله دو متر را رعایت کند، در جاهای شلوغ وارد نشود. با اینکه گفته شده ویروس از روی سطوح منتقل نمی شود ولی اگر مشکوک هستند خرید ها را ضد عفونی کنند، دستها را مرتبا بشیند.
-اما ممکن است برخی حساسیت های ویژه ای داشته باشند مثلا به بچه ها دو ماسک می زنند و مرتبا دست های کودکان را ضد عفونی می کنند، تاثیر این رفتارها بر سلامت کودکان چیست؟
گروهی از کودکان که می توانند به خوبی نکات بهداشتی را رعایت کنند، باید دو ماسکه باشند
برخی نوشته ها می گوید حتی زیر سه سال نباید ماسک بزند. گروهی که ماسک زدن برایشان مناسب است و حرف را کامل از پدر و مادر می گیرند و می توانند اجرای دقیق داشته باشند، بچه های بالای چهار سال هستند و ماسک در این گروه سنی مناسب است. گروهی که می توانند به خوبی رعایت کنند، باید دو ماسکه باشند و بهتر است ماسک دوم پارچه ای باشد تا ماسک پرستاری یا ماسک جراحی اول را به خوبی روی صورت فیکس کند و هر نوع منفذی را پوشش دهد. وقتی شما نفس می کشید و ماسک شما داخل و خارج نمی شود در حقیقت شما از جای دیگری نفس می کشید. سازمان جهانی بهداشت نیز در توصیه های خود گفته است که حتما ماسک دوم پارچهای باشد که قالب آن روی صورت بنشیند و ماسک زیرین را روی صورت بنشاند. اگر همه جامعه از آن طرف بام می افتادند وضع ما بهتر از این بود این کار بدی نیست. گروهی که سهل و ساده به همه چیز نگاه کردند و بعضا نگاههایشان به دیگرانی که این کارها را می کنند نگاه های عاقل اندر سفیه بود، مشکل مملکت هستند. آنها هستند که با بی توجهی خود اغلب اوقات ناقل بی علامت هستند و برای دیگران خطر ایجاد می کنند.
-بیشترین علایم کرونای جهش یافته بر روی کودکان چیست و با چه علایمی باید کودک را به مراکز درمانی برد؟
شیوع علایم گوارشی در کودکان مبتلا به کرونای جهش یافته بیشتر است
کودکی که علایم سرماخوردگی خفیف دارد یعنی کرونای خفیف دارد
در کرونا چه جهش یافته و چه جهش نیافته علائم یکی است، تنها میزان بروز علائم است که در بین کودکان و بزرگسالان متفاوت است. به طور مثال کرونای انگلیس شاید ظرف پنج روز فرد را زیر دستگاه تنفسی ببرد یعنی به سرعت ریه ای که روز اول و دوم بیست تا پانزده درصد گفتار بود به ۸۰ درصد می رسد. سرعت وخامت بیماری و قدرت انتشار آن در نوع جدید بیشتر شده است. در مورد کودکان شیوع علایم گوارشی بیشتر است و کودکان مبتلا را با اسهال و استفراغ و بی حالی شدید می بینید. به طور کلی در کودکان هر بچه ای که آبریزش بینی دارد بینی اش کیپ شده و سرفه و عطسه می کند، یعنی کرونا دارد. به یاد داشته باشیم که کرونا هزاران سال با انسان بوده و خود عامل سرماخوردگی است. این کرونا فعلا خفیف است. کودکی که علایم سرماخوردگی خفیف دارد یعنی کرونای خفیف دارد و نباید جایی بروند. حداقل دو هفته به هیچ وجه از خانه بیرون نروند و کسی را به خانه راه ندهند. هر زمان که علایم دیگری مثل تب و بی قراری و بعضا تنگی تنفس یا تنفس بالا و ضربان قلب بالا یا نشانه هایی از کمبود اکسیژن مثلا کبودی لب پیدا کرد، حتما باید به بیمارستان بروند و در این مرحله هیچ نوع تاخیری جایز نیست. باید تصورشان این باشد که هر سرماخوردگی ساده ای هم کرونا است و از خانه خارج نشوند.
-در این مرحله چه درمان های خانگی باید اعمال شود؟
چه زمانی کودک مبتلا به کرونا را به بیمارستان ببریم؟
وقتی سرماخوردگی داشتیم چه می کردیم؟ خوردن آب و آب میوه و غذاهای آبکی و مایعات و خوردن ویتامین ها و اگر تب دارد داروی تب و اگر سرفه دارد داروی سرفه و اگر نیاز به پزشک باشد هیچ اشکالی ندارد، مطب ها کمتر محل انتقال بیماری هستند چون پروتکل ها آنجا بهتر از بقیه مکان ها رعایت می شود. در رستوران و فضای در بسته دور هم جمع میشویم و با قهقهه غذا می خوریم و نگران نمی شویم ولی وقتی ۵ نفر در فضایی بزرگ و ضد عفونی شده با پنجره باز نشسته اند نگران می شویم! حتما به پزشک مراجعه کنند. ولی وقتی که تب شدید، بی قراری، نفس سخت و تند و ضربان قلب بالا و کبودی لب دیده شود حتما کودک را به بیمارستان ببرند. در بالای ۹۰ تا ۹۵ درصد بیماری کرونا خفیف است و حتی نوع انگلیس آن هم به همین صورت است. و فقط ۵ درصد بدحال می شوند.
-در مدت شیوع کرونای انگلیس آماری از مرگ و میر کودکان وجود دارد؟
متاسفانه بله و در بین آمار مرگ و میر افزایش یافته مرگ و میر کودکان هم هست ولی خوشبختانه هنوز میزان مرگ و میر کودکان در موج چهارم در مقایسه با جمعیت نسبتا بالای کودکان در مقابل بزرگسالان کمتر است.
ارسال دیدگاه