عفونت کلیه در کودکان منجر به پیوند کلیه خواهد شد؟

به گزارش کودک پرس پرس : عفونت کلیه یکی از بیماری‌های مهم نوزادان و کودکان است مراحل پیشگیری از بروز این بیماری و همچنین درمان آن بسیار مهم است و در صورت عدم پیگیری و درمان عفونت، ممکن است به پیوند کلیه ختم شود. به همین دلیل از دکتر حسن‌علی صابری، متخصص کودکان و نوزادان، درباره درمان عفونت کلیه و پیشگیری از آن پرسیدیم.
دکتر صابری با بیان اینکه عفونت کلیه و عفونت دستگاه ادراری در دختران بیشتر از پسران است می‌گوید: معمولا سن شایع عفونت ادراری در دختران بعد از بلوغ است و کودکان زیر 1 سال هم ممکن است به دلیل عدم رعایت بهداشت به عفونت دستگاه ادراری و به دنبال آن به عفونت کلیه مبتلا شوند. اما با مشاهده عفونت کلیه در پسران، به وجود اختلالات دیگر مشکوک می‌شویم و دستگاه ادراری آنها باید مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد و حتما باید سونوگرافی انجام دهند.در صورتی که در جواب سونوگرافی بیمار اختلالی دیده شود از او عکس رنگی و اسکن می‌گیرند تا مشکل را به صورت قطعی تشخیص دهند.
روش‌های درمان
بچه‌های کمتر از 3 ماه، هر نوع عفونت ادراری و به‌ویژه اگر عفونت مثانه داشته باشند، پزشکان آن را مانند عفونت کلیه در نظر می‌گیرند و به دلیل اهمیت درمان این بچه‌ها، آنها را بستری می‌کنند. بر همین اساس دکتر صابری درباره روش تشخیص عفونت کلیه در بچه‌ها می‌گوید: روش تشخیص عفونت کلیه، آنالیز و کشت ادرار است و در هر کدام از این‌ها مواردی باید بررسی شود. آنالیز ادرار التهاب کلیه را نشان می‌دهد و کشت ادرار علاوه بر نوع میکروب، آنتی‌بیوتیکی را که برای آن میکروب مناسب است هم مشخص می‌کند. بر همین اساس درمان کودک شروع می‌شود.

درمان عفونت کلیه
دوره درمان بیماری عفونت کلیه 10 روزه است. رعایت موارد بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری بسیار موثر است. به همین دلیل دکتر صابری می‌گوید: عفونت ادراری بچه‌ها بسیار مهم است و مخصوصا اگر این عفونت دوباره عود کند، آنها حتما باید سونوگرافی انجام دهند. این سونوگرافی مشخص می‌کند که آیا آنها دارای رفلاکس ادراری، سنگ کلیه و یا مبتلا به اختلالات مادرزادی کلیه و مجاری ادراری، تنگی‌های مجاری ادرار و موارد دیگر هستند یا نه. در اسکن کلیه، کارکرد کلیه و ریفلاکس آن مشخص می‌شود و این در صورتی انجام می‌شود که یا سونوگرافی طبیعی نباشد و یا کودک به عفونت‌های مکرر ادراری دچار شود. دکتر صابری درباره درمان این بیماری جدی می‌گوید: درمان این عفونت استفاده از آنتی‌بیوتیک است که هم به صورت تزریقی و هم خوراکی برای کودکان تجویز می‌شود. بچه‌هایی که عفونت کلیه‌در آنها قطعی شده حتما باید آنتی‌بیوتیک تزریقی داشته باشند و بستری شوند.
پیلونفریت
بیماران مبتلا به عفونت کلیه مزمن یا پیلونفریت چه در بزرگسالان و چه در کودکان باید حتما بستری شوند. از علائم پیلونفریت می‌توان به درد پهلو اشاره کرد به‌طوری که ناحیه کلیه دردناک است و با ضربه کوچکی به شدت درد می‌گیرد. همچنین تب و لرز شدید و علائم ادراری هم از دیگر علائم پیلونفریت هستند. علائم ادراری نیز شامل تکرر ادرار، سوزش ادرار، تغییر رنگ ادرار و بیدار شدن در شب برای ادرار است.
دکتر صابری با اشاره به اینکه اگر عفونت‌های ادراری به‌موقع تشخیص داده نشوند، کلیه کارکرد خود را به مرور از دست می‌دهد می‌گوید: اگر این عفونت زود درمان نشود، تبدیل به نارسایی مزمن کلیه شده و در نهایت به پیوند کلیه می‌انجامد. خیلی از عفونت‌های ادراری کودکان اگر به‌موقع تشخیص داده نشود ممکن است تا نوجوانی علامتی نداشته باشد و عفونت همچنان پیشروی کند تا در نهایت کار به پیوند کلیه بکشد. رعایت موارد بهداشتی مخصوصا در بچه‌هایی که هنوز پوشک می‌بندند، شستشوی ناحیه پرینه و آلت تناسلی در دختران و ختنه به‌موقع در پسران در پیشگیری از عفونت ادراری بسیار موثر است.‏

 

 

منبع: نی نی سایت