به گزارش کودک پرس ،آمیتیس رمضانی دبیر انجمن متخصصان عفونی انستیتو پاستور در خصوص درگیری ریه در کودکان مبتلا به اُمیکرون گفت: در کودکان درگیری ریه اتفاق نمیافتد بلکه اُمیکرون بیشتر سیستم تنفسی فوقانی یعنی نواحی گلو، حلق، حنجره، نای و بینی را درگیر میکند البته امکان مقداری سرفه هم وجود دارد که به دلیل درگیری نای است.
وی با بیان اینکه سیستم تنفسی کودک بهخصوص حنجره و نای (مجاری تنفسی ریه) به دلیل اینکه کوچک و حساساند دچار التهاب میشوند ادامه داد: التهاب باعث اسپاسم و درنتیجه مسدود شدن مجاری تنفسی شده و کودک دچار حالتی مثل خروسک میشود. اما چون مجاری تنفسی بزرگسالان بزرگتر و ضخیمتر است با یک مقدار التهاب مسدود نمیشود، در نتیجه فقط در حد سرفه و تشرح بروز پیدا میکند.
رمضانی با اشاره به اینکه التهاب حنجره باعث انسداد و مشکل تنفسی در کودکان میشود عنوان کرد: از اینرو ضروری است والدین قبل از اینکه کودک دچار سرفه خروسکی و تنگی نفس شود برای درمان به پزشک مراجعه کنند زیرا در صورت بیتوجهی و پیشرفت بیماری کودک دچار تنگی نفس خواهد شد.
این فوق تخصص عفونی همچنین در مورد واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ سال بیان کرد: آنتیبادی که در بدن این سنین تولید میشود دو ماه زمان میبرد و از پیک ششم خارج شدهایم در واقع این واکسیناسیون تاثیری در عدم ابتلا کودک به سویه اُمیکرون در شرایط فعلی نخواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی مبنیبر اینکه برای پیشگیری از ابتلای کودکان به سویه اُمیکرون چه اقداماتی لازم است گفت: نگهداری آنها در خانه و دور بودن از تجمعات و شرکت در مهمانی و رعایت پروتکلهای بهداشتی بهترین راه برای جلوگیری از ابتلای کودکان به اُمیکرون است.
رمضانی در پاسخ این پرسش که آیا ممکن کودکان به دلیل شدت ابتلا جان خود را از دست بدهند نیز تاکید کرد: بله. اگر بهموقع درمان نشود و شدت آن شدید باشد و باعث افت اکسیژن و نارسایی تنفسی شود جان خود را از دست میدهند. در صورتی که در ابتدای بیماری مراجعه کنند با چند تزریق و سرپایی درمان خواهند شد.
ارسال دیدگاه