به گزارش کودک پرس، بنفشه خاموشیان (نصر) عصر امروز پیرامون فعالیتهای انجمن حمایت کودکان بهشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این انجمن از سال 76 به همت والدینی که کودکان معلول جسمی و حرکتی داشتهاند آغاز به کار کرد و در سال 855 با مجوز رسمی از وزارت کشور به ثبت رسید.
وی افزود: این انجمن اکنون 33 عضو هیأت مدیره دارد که شامل اساتید دانشگاه، خیران و والدین کودکان معلول هستند، اصرار ما همواره بر این بوده است که والدین در هیأت مدیره حاضر باشند چرا که هیچکس چون پدر و مادر نمیتواند نیاز واقعی این کودکان را درک کند.
مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان بهشت با اشاره به اینکه فعالیت انجمن در ابتدا به کارهای فرهنگی و تغییر نگرش مردم محدود میشد، خاطرنشان کرد: نگرش مردم و مسؤولان گاهی چندان درست نبوده و به همین دلیل حقوق این کودکان به خوبی رعایت نشدهه است، این انجمن نزدیک 7 سال برای فرهنگسازی و برپایی نمایشگاه از دستاوردهای کودکان بهشت صرف کرد اما حتی بهزیستی همم خدمات کافی به این کودکان نمیدهد.
خاموشیان با بیان اینکه همه افراد با نیت خیر جذب این انجمن میشوند، یادآور شد: بعد از کار فرهنگی وارد کارهای خدماتی مثل مشاوره و توانبخشی شدیم.
وی اذعان کرد: 3 سال اول زندگی برای یک معلول دورانی طلایی است که اگر والدین خود را دریابند و مداخله به هنگام صورت پذیرد، وضعیت خانوادهها تا 50 درصد قابل کنترل خواهد بود.
مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان بهشت با اشاره به اینکه اکنون 450 معلول ذهنی و جسمی در شهر اصفهان عضو این انجمن هستند، عنوان کرد: توانبخشی، مشاوره و خیریه بخشی از خدمات این انجمن است، از آنجا که نیمی از خانوادههای معلولان، از لحاظ فرهنگی و مالی بضاعت ناچیزی دارند بخش خیریه را هم راهاندازی کردیم.
خاموشیان تأکید کرد: هر انسانی مملو از توانمندی است و محدودیت در یک توانایی دلیلی برای محروم شدن از زندگی نیست، حداکثر رشد عقلی کودکان معلول ذهنی تا 12 سال است ولی هدف این انجمن همواره بر این بوده است که این کودکان زندگی مستقلی داشته باشند.
وی اضافه کرد: در همین راستا وارد حرفهآموزی توانخواهان شدیم تا بعد از آموزش در رشتههای مختلف، فرصت اشتغال را برای آنها فراهم کنیم.
مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان بهشت با اشاره به اینکه کلیه خدمات آموزشی حرفهآموزی در این انجمن برای کودکان معلول ذهنی و حرکتی رایگان است، تصریح کرد: کلاسهای آموزشی این انجمن شامل آموزش چرم، میناکاری، کاشیکاری، فرشبافی، خیاطی، کامپیوتر و معرق است که به صورت هفتگی برای دختران و پسران برگزار میشود و هر چند وقت یکبار هم بازارچههای خیریهای برای فروش دست سازههای این کودکان شکل میگیرد.
خاموشیان توانمندسازی کودکان معلول را از اهداف این انجمن دانست و گفت: از سال 94 تاکنون بیش از 83 معلول جسمی و حرکتی دختر و پسر در رشتههای مختلف آموزش دیدهاند که بخشی از آنها به مرحله امتحان فنی و حرفهای رسیدهاند، در این انجمن روزانه 40 نفر از معلولان در رشتههای مختلف آموزش میبینند.
وی به پویش مردمی «سهم من از بهشت» هم اشاره کرد و ابراز داشت: این پویش با هدف انعکاس توانمندی کودکان معلول در شبکههای مجازی و ارتباطگیری با نسل جوان به راه افتاده است تا در نهایت با جمعآوری کمکهای مردمی منجر به خرید و تجهیز ساختمانی برای اشتغالزایی این کودکان باشد.
خاموشیان یادآور شد: 10 تا 15 درصد افراد هر جامعهای با نوعی از معلولیت مواجه هستند که اگر این میزان را در تعداد اعضای یک خانواده ضرب کنیم جمعیت قابل توجهی خواهد شد که لزوم توجه بیشتر به این افراد را نشان میدهد.
مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان بهشت ادامه داد: کودکان معلول ذهنی و حرکتی باید تمام عمر تحت نظر یک کاردرمانگر باشند تا اوضاع آنها بدتر نشود،هزینههای این جلسات هم بالاست و بهزیستی تنها 10 جلسه را تقبل میکند.
وی خاطرنشان کرد: برای ساخت مرکز توانبخشی اشتغالزایی برای کودکان ذهنی و حرکتی نیازمند 800 میلیون تومان است که با احتساب هزینه تجهیز و مناسبسازی ساختمان این میزان نزدیک یک میلیارد تومان خواهد شد که اکنون 300 میلیون آن تأمین شده و قصد داریم با استفاده از پویش سهم من از بهشت مابقی این هزینه را تأمین کنیم.
خیران برای حضور در پویش سهم من از بهشت میتوانند با شماره تلفن 09037934038 مرتبط شده و ضمن کمک به این پویش این هشتک را در صفحات خود منتشر کنند.
منبع :فارس
ارسال دیدگاه