ضرورت نوشتن و خلق اثر از انقلاب برای مخاطب کودک و نوجوان
ملامحمدی با تاکید براینکه نوشتن و خلق اثر از انقلاب برای مخاطب کودک و نوجوان ضروری است، گفت: لازم است تا امروز بچهها متوجه بشوند چه زحمتهایی برای به ثمر رسیدن انقلاب و برای نظام جمهوری اسلامی کشیده شده و به نوعی قدردان زحمات آن سالها باشند.
به گزارش کودک پرس ، «مجید ملامحمدی» نویسنده کودک و نوجوان، با بیان اینکه انقلاب ما اتفاقات زیادی چه در شروع خودش و چه قبل از وقوع و در دوران شکلگیری اولیه در ۱۵ خرداد ۴۲ به خود دیدهاست، اظهار داشت: جریان مبارزه با حکومت سمتشاهی و شناخت روحانیت، شناخت مبارزان انقلابی و مسلمان زمان شاه، بازگشت امام خمینی(ره) از تبعید بعد از ۱۵ سال به ایران تا ۲۲ بهمن که روز پیروزی انقلاب است، و بسیاری موارد دیگر از مسائلی هستند که باید برای بچههای امروز گفته شود و درموردش کار شود.
وی عنوان کرد: کودک و نوجوان امروز و حتی جوان امروزی اطلاعات دقیق و خوبی نسبت به وقایع انقلاب اسلامی، مبارزان، شخصیتها و روزهای پرشور و حماسههای بی نظیر و حتی حکومت ستمشاهی و اقداماتی که حکومت شاه انجام میداد ندارد. میزان اطلاعات و دانش بچههای امروزی نسبت به شرایط سیاسی و اقتصادی آن دوران، میزان وابستگی ایران به کشورهای بیگانه و شرایط سخت اقتصادی دوران شاه واقعا کم است. مردم ما در آن دوران از جهت جنبههای مذهبی هم در فشار بودند و بالاخره گفتن این موارد و روشنگری درباره آن دوران و ارائه اطلاعات به نسل جوان و نوجوان ضروری است.
این نویسنده کودک و نوجوان عنوان کرد: با درک این ضرورت و لزوم تولید محتوای مفید و جذاب و کاربردی، بنده چند سال پیش رمانی را براساس خاطرات کودکی خودم از دوران شاه نوشتم. من در شهری متولد شدم که خاستگاه اولیه انقلاب بوده و قیام ۱۵ خرداد در همین شهر اتفاق افتاد و هسته اولیه انقلاب در این جا شکل گرفت. در این کتاب ماجراهایی که در زمان دوران دانش آموزی من در شهر قم به وقوع پیوست و اتفاقاتی که در جریان مبارزات انقلابی برای خودم، خانوادهام و برای مردم محلهمان در مقابله با شاه و مبارزه با حکومت پهلوی افتاد را به شکل رمان نوشتم. در تالیف این کتاب تمام ماجراها به صورت کودکانه تالیف شده و انتشارات بهنشر پس از انجام برررسیهای مختلف و طولانی و کارشناسیکار، آن را با تصویرگریها و خط جذاب به شکل خوب و شکیلی چاپ کرد و به این شکل مجموعه «شاه فراری شده» متولد شد.
ملامحمدی گفت: نوشتن و خلق اثر درباره انقلاب واقعا ضروری است و لازم است تا امروز بچهها متوجه بشوند چه زحمتهایی برای به ثمر رسیدن انقلاب و برای نظام جمهوری اسلامی کشیده شده و به نوعی قدردان زحمات آن سالها باشند. درباره انقلاب اسلامی موضوعات بسیاری است که میتواند دستمایه خلق قصه بشود. ما میتوانیم سوژههای زیادی را در این زمینه برای نوشتن استفاده کنیم که با وجود گذر بیش از ۴۳ سال از انقلاب، هنوز بکر هستند و درباره آن کار نشدهاست. نوشتن درباره روزهای مهم تقویم مانند ۱۵ خرداد، ۱۹ دی، ۲۶ دی و ۱۲ تا ۲۲ بهمن، خلق قصه درباره شخصیتهای معروف و مطرح انقلاب که در مبارزات نقش محوری داشتند، افرادی که در شکنجهگاه و زندانهای شاه بودند و… همه این افراد خاطرات خیلی باارزشی دارند.
وی تاکید کرد: نوشتن از امام خمینی و مبارزه ایشان چه در دورانی که قم بودند و چه زمانی که به تبعید رفتند و حدود ۱۵ سال در عراق و بعد از آن هم چند ماهی در فرانسه حضور داشتند تا بازگشت به ایران و پیروزی انقلاب، پر از اتفاقات و آدمها و ماجراهایی است که میتوانند سوژه نوشتن باشند. حجم وسیعی از تاریخ و اطلاعات تاریخی و سوژههای ناب و بکر مربوط به دوران انقلاب در اختیار نویسندههای ما است که من معتقدم که اگر توجهی به این زمینه بشود و حمایتی از طرف متولیان فرهنگی و مراکز فرهنگی و انقلابی صورت بگیرد، این آثار قطعا به شکل خیلی خوبی توسط نویسندههای ما -چه آنهایی که خودشان آن دوران را درک کردند و چه آنها که درک نکردند، ولی اطلاعات خوبی در اختیارشان خواهد بود- نوشته خواهد شد. خود همین تالیف آثار خوب برای بچهها میتواند تاثیرگذار و روشنگر راه باشد و اطلاعات خوبی به آنها از آن دوره بسیار مهم و پر خاطره بدهد.
این نویسنده تاکید کرد: طبیعی است که در مسیر نوشتن قصه و داستان و به خصوص رمان نویسنده نیاز به این دارد که وارد دنیای تخیل هم بشود؛ یعی همان موضوعات اصلی و واقعی انقلاب را به فضای تخیل هم ببرد تا به نتیجه خوبی برسد و شکل کار جذابتر باشد. اما باید توجه داشت که اصل تاریخ انقلاب و شخصیتها و روندها باید به شکل مستند حفظ شود و دستخوش تغییر نشود.
ارسال دیدگاه