ضرورت قطره آهن برای کودکان

به گزارش کودک پرس پرس : بهتر است بدانید برخی موادغذایی می توانند در جذب آهن توسط بدن فرزندتان اختلال ایجاد کنند و در این زمینه تداخل ایجاد کنند این موادغذایی مضر را بشناسید و پس از دادن قطره آهن به فرزندتان به وی ندهید مرقب تیرگی و سیاه شدن دندان کودکتان در حین دادن قطره آهن باشید نظر متخصصین اطفال در مورد نحوه دادن قطره آهن به کودک را در ادامه مطلب جویا شده ایم.
حسین ایمانی متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو در خصوص زمان مصرف قطره آهن در نوزادان، بیان کرد: نوزادان باید از پایان ۶ ماهگی(زمان شروع تغذیه تکمیلی) روزانه ۱۵ تا ۲۰ قطره آهن را تا پایان ۲ سالگی دریافت کنند.افراد با رعایت مواردی پیرامون مصرف آهن می توانند سبب جذب بهتر این قرص و کاهش مشکلات گوارشی شوند. به منظور جلوگیری از تیرگی دندان های نوزاد پس از دادن قطره آهن باید با دستمالی تمیز دندان های کودک را پاک کرد یا مقداری آب به او داد.
این متخصص تغذیه عنوان کرد: قطره آهن باید بین فواصل شیردهی به نوزاد داده شود( حدود ۳۰ دقیقه پس از شیردهی) تا تداخلی با جذب کلسیم شیر مادر ایجاد نشود، همچنین باید از ۱۵ روزه گی نوزاد روزانه ۲۰ قطره ویتامین AD یا ۲۵ قطره مولتی ویتامین تا پایان ۲ سالگی به کودک خورانده شود.
ایمانی تصریح کرد: مصرف قطره آهن همراه با ویتامین AD تداخلی در جذب ایجاد نمی کند ولی قطره مولتی ویتامین از آنجایی که حاوی املاح دیگری است باید با فاصله زمانی ۲ ساعته با قطره آهن مصرف شود.
وی با بیان اینکه قرص آهن دارای اشکال مختلفی است، افزود: متداولترین نوع این قرص به شکل سولفات فرو(سولفات آهن) است  ولی فرم فومارات قرص آهن عارضه گوارشی کمتری نسبت به شکل سولفات ایجاد می کند.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: افراد باید از مصرف همزمان قرص آهن با مواد غذایی حاوی کلسیم خودداری کنند، بنابراین باید هنگام مصرف این قرص با لبنیات مانند شیر و ماست حدود ۲ ساعت فاصله باشد، همچنین استفاده از قرص آهن همراه با مواد غذایی حاوی کافئین مانند چای و قهوه سبب کاهش ۵۰ درصدی جذب آهن می شود.
ایمانی با بیان اینکه افراد باید از مصرف قرص آهن همراه با تخم مرغ پرهیز کنند، یادآور شد: جذب این قرص با معده خالی بهتر صورت می گیرداما در این صورت سبب بروز مشکلات گوارشی می شود و بنابراین بهتر است حدود ۳۰ دقیقه پس از وعده غذایی مصرف شود.