به گزارش کودک پرس ، عبدالکریم یادگاری ظهر امروز در کارگروه بررسی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی که با حضور مسئولان مرتبط با این حوزه برگزار شده بود با اشاره به اقداماتی که در حوزه بهزیستی در زمینه مقابله با مشکلات اجتماعی به انجام رسیده اظهار داشت: مهمترین پدیدهای که امروزه با آن مواجه هستیم کودکان خیابانی و کودکان کار هستند که تعریف مشخص آن یعنی افراد زیر 18 سال که بهصورت محدود و یا نامحدود در خیابان بهسر میبرند که ممکن است فاقد والدین و سرپناه باشند و یا از آنها برخوردار باشند.
وی افزود: کودکان خیابانی به کودکانی میگویند که خیابان را خانه خود میدانند و رابطه او با خانواده به حداقل رسیده و یا چنین ارتباطی وجود ندارد، بهزیستی در راستای بهبود آنها خدماتی در چهار سطح سرپایی، اقامت کوتاه مدت، اقامت میان مدت و اقامت دراز مدت ارائه میدهد و پس از ارائه این خدمات نظارتش ادامه دارد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: نحوه مراجعه این افراد به مجموعه بهزیستی بهمنظور دریافت خدمات به چهار صورت خود معرف، شناسایی و جذب یا ارجاع از سمت واجدهای خدمات اجتماعی سیار، ارجاع از مراجع قضایی و انتظامی، ارجاع از سایر نهادهای دولتی و غیردولتی و ارجاع از مراکز مداخله در بحران به انجام میرسد.
یادگاری ادامه داد: مراکز ارائه خدمات بهزیستی تمامی خدمات تخصصی اعم از خدمات مددکاری اجتماعی، خدمات روانشناسی، خدمات بهداشتی و درمانی، خدمات حمایتی و مالی، خدمات آموزشی، خدمات حقوقی، روانپزشکی و پزشکی را ارائه میدهند.
وی عنوان کرد: ترخیص این افراد از مراکز در قالب بازگشت به خانواده، ارجاع به مراکز نگهداری میان مدت و کوتاه مدت، ارجاع به سایر قسمتهای ذیربط سازمان و یا سایر سازمانهای مرتبط و پیگیری پس از ترخیص به مدت 6 ماه تا یک سال پس از ترخیص انجام میشود.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: براساس اساسنامه ابلاغ شده تعداد 11 ارگان اعم از شهرداری، وزارت کار و امور اجتماعی با زیرمجموعههای خود شامل ادارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فنیوحرفهای، نیروی انتظامی، وزارت دادگستری، وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی،سازمان بیمه خدمات درمانی، سازمان تامین اجتماعی، سازمان صداوسیما، جمعیت هلالاحمر و آموزشوپرورش موظف شدهاند که در زمینه مقابله با آسیبهای ا جتماعی و مقوله کودکان کار پای کار بیآیند اما تنها مجموعه بهزیستی متولی این اقدامات شده است.
یادگاری بیان کرد: سال گذشته تعداد 65 پسر و 30 دختر از رده سنی زیر 6 سال تا 18 سال در مراکز حمایتی و آموزشی ما مستقر شدند که این آمار در سه ماهه نخست سال 96 به 16 پسر رسید، سال گذشته از تعداد 61 پسر تحت مراقبت چهار نفر از اتباع غیر ایرانی وجود داشتند.
وی افزود: آمار ثبت شده بیانگر این مسئله هستند که شغل دستفروشی در میان سایر مشاغل مانند واکسی، شیشهشوری، اسپندی،گلفروشی، فال و دعا فروشی، جمعآوری ضایعات و غیره بیشترین متقاضی را در میان کودکان کار دارد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: شناسایی، جذب و ساماندهی کودکان کار و خیابانی، تشکیل پرونده حمایتی و تکمیل فرمهای مربوطه مددکاری و روانشناسی، بازدید از منازل و پیگیری وضعیت معیشت و نحوه سکونت و زندگی کودکان کار و خانواده و غیره از جمله اقدامات انجام شده توسط مجموعه بهزیستی هستند که استمرار آنها در راستای بهبودبخشی به وضعیت همکاری سایر ارگانها را میطلبد.
یادگاری عنوان کرد: آنچه که برنامه ششم توسعه در این زمینه تعیین کرده کاهش سالانه 25 درصد از آمارهای مرتبط به آسیبهای اجتماعی اعم از فعالیت کودکان کار است، متاسفانه استان مرکزی دارای بیش از هزار نفر بازمانده از تحصیل است که از این تعداد 803 نفر شناسایی شدهاند که برخی ا ز آنها از ابتدا به مدارس وارد نشده و برخی پس از گذراندن چند کلاس دیگر از تحصیل باز ماندهاند.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به افزایش تعداد کودکان کار و خیابانی درخواست تاسیس شعبه دوم مرکز نگهداری این افراد را داریم زیرا تنها یک مرکز کفاف نگهداری از این تعداد کودک را نمیدهد.
ارسال دیدگاه