شناسایی ۷ هزار کودک مبتلا به اوتیسم/ کوتاهی وزارت بهداشت در انجام غربالگری

به گزارش کودک پرس ، حسین نحوی‌نژاد در مراسم افتتاح مرکز تخصصی کودکان اوتیسم گفت: این مرکز تخصصی قدمت شش ساله داشته که در زمین متعلق به بهزیستی توسط خیرین با هدف ارائه خدمات منسجم به معلولان ایجاد شده است.

وی ادامه داد: متأسفانه هم‌زمان با کوچک‌سازی دولت، بخش عظیمی از مراکز تخصصی توانبخشی به ویژه در مناطق محروم به بخش خصوصی واگذار شد و این خلأ احساس می‌شود چرا که خدمات توانبخشی مانند خدمات پزشکی شناخته شده نیست و از سوی دولت هم جاذبه‌ای ندارد.

نحوی‌نژاد در مورد مرکز تخصصی آرمان شایان که به طور ویژه خدمات توانبخشی را با پزشکی همراه کرده، گفت:‌ در این مرکز از متخصصان دعوت کرده‌ایم که در بخش‌های مختلف تخصصی شامل مغز و اعصاب، زنان زایمان، داخلی، مرکز سالمندی، فیزیوتراپی، اوتیسم، گفتاردرمانی، دندانپزشکی و روانشناسی به بیماران خدمات بدهند.

معاون توانبخشی بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر ۷۰ مرکز ارائه دهنده خدمات به بیماران اوتیسم در کشور وجود دارد، اما در این مرکز تخصصی، مجموعه خدمات به بیماران اوتیسم داده می‌شود.

 

وی از راه‌اندازی بخش‌های ارائه کننده خدمات به سالمندان آلزایمری، معلولان جسمی حرکتی، فلج مغزی و ام‌اس در این مرکز خبر داد.

نحوی نژاد گفت: چالشی که این مرکز تخصصی دارد، نبود مجوز مرکز جامع توانبخشی از سوی وزارت بهداشت است که امیدواریم با رایزنی‌هایی که انجام شده این مجوز داده شود.

وی در مورد وضعیت اوتیسم در کشور گفت: برای شناسایی این بیماران باید طیف اختلال دیده شود، چرا که بسیاری از کودکان هستند که دچار اوتیسم بوده اما بیماری‌شان ناشناخته و قابل مشاهده نباشد.

نحوی نژاد ادامه داد: در دنیا از هر ۶۵ تولد یک نفر دچار اختلال اوتیسم است و در کشور ما با همین وضعیت انتظار می‌رفته که سالی ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تولد کودک اوتیسمی داشته باشیم.

 

معاون توانبخشی بهزیستی کشور  تصریح کرد: اما بسیاری از این افراد که بیمار هستند شناسایی نمی‌شوند و بیماری حادی ندارند، آنچه توسط بهزیستی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی شناخته شده، ۷ هزار مورد است که ۳ هزار نفر از آنها در مدارس استثنایی هستند و بیش از ۳ هزار نفر دیگر نیز در مراکز بهزیستی خدمات می‌گیرند.

وی با اشاره به انجام غربالگری اوتیسم درسال گذشته گفت: با انجام غربالگری‌های جدید، اوتیسم در نوزادان زیر شش ماه نیز قابل تشخیص است، غرلاگری کودکان اوتیسم که شامل یک تست دارای ده سؤال است به خانوادهها داده می‌شود و می توانند براساس آن به مراکز تخصصی مراجعه کنند.

نحوی نژاد در مورد نتایج غربالگری اوتیسم درسال گذشته گفت:‌ بر اساس این آزمون ۱۰ درصد کسانی که برای انجام غربالگری مراجعه کردند اختلال واضح  اوتیسم داشته‌اند، یعنی از هزار و ۵۰۰ نفر ۱۵۰ نفر دچار اوتیسم بودند.

 

معاون توانبخشی بهزیستی کشور گفت: بهتر است وزارت بهداشت در بیمارستان‌ها و در بدو تولد با انجام این غربالگری ما را کمک کند در حالی که اینگونه نیست چرا که وزارت بهداشت معتقد است تشخیص اوتیسم فقط با پزشک متخصص بوده و ارجاعات باید در مراکز رشد و نمو انجام شود، در حالی که نظر ما اینگونه نیست و این مراکز بسیار انگشت‌شمارند.

 

 

 

 

منبع:‌ فارس