شناسایی بیش از ۷۰۰ کودک مشکوک به تنبلی چشم در میبد

رئیس اداره بهزیستی میبد گفت: در طرح پیشگیری از تنبلی چشم در میبد ۷۳۱ کودک مشکوک به تنبلی چشم شناسایی که جهت بررسی بیشتر به متخصصان چشم ارجاع داده شدند.

به گزارش کودک پرس ، سید محسن فلاح رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد درباره تنبلی چشم بیان داشت: تنبلی چشم یکی از علل شایع کم ‌بینایی و نابینایی است که اگر به‌ موقع تشخصی داده شود، در بسیاری از موارد قابل ‌پیشگیری است.

وی افزود: چشم‌های تنبل به ظاهر ممکن است سالم و بدون عیب و نقص به نظر رسد اما این عارضه را در خود داشته و تشخیص این بیماری کمی هوشیاری والدین را می‌طلبد تا کودک خود را زیر نظر داشته باشند.

فلاح یکی از راهکارهای تشخیص را اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم در بین کودکان برشمرد و گفت: بهترین زمان برای شناسایی و درمان این بیماری 3 تا 6 سال معرفی شده است چون بیشترین دوره تکامل چشم بین رده سنی 3 تا 6 سال است بدین لحاظ این دوران، دوران طلایی تشخیص و پیشگیری بیماری تنبلی چشم است.

 

رئیس بهزیستی شهرستان میبد در ادامه اظهار داشت: در سال جاری 5 هزار و 520 کودک در طرح پیشگیری از تنبلی چشم سنجش بینایی شدند، که از این تعداد 731 کودک مشکوک به تنبلی چشم بوده که جهت بررسی بیشتر به متخصصان چشم ارجاع داده شدند.

فلاح هدف از اجرای طرح مذکور را ارتقای سطح سلامت بینایی کودکان دانست و یادآور شد: تعداد 5 هزار و 84 کودک بین 3 تا 6 سال در سال گذشته مورد معاینه قرار گرفتند که اجرای این طرح در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9 درصد رشد آماری داشته است. طرح پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلیوپی) هر سال توسط اداره بهزیستی برای کودکان سه تا 6 سال انجام می شود تا از تنبلی چشم که منجر به نابینایی و کم بینایی در بزرگسالی می شود، پیشگیری شود.

 

رئیس بهزیستی شهرستان میبد در پایان با تاکید بر اینکه والدین نقش مهمی در تشخیص و درمان تنبلی چشم کودک خود دارند، گفت: باید توجه داشته باشیم شاید این بیماری در ابتدا آن چنان تأثیرگذار و مشکل‌ساز نشان داده نشود ولی در صورت ادامه این بیماری در چشمان کودکان در آینده مشکلات بسیار زیادی را در مسیر زندگی ایجاد کند.

 

 

منبع: دانا