سینمای کودک مرعوب قهرمانان هالیوودی است
یک فیلمساز گفت: شرایطی را در سینمای کودک پیش آوردهایم که باید گفت، هنر هفتم کشورمان مرعوب فیلمهای هالیوودی است، برای همین هم تا به این اندازه قهرمانان غربی در بین کودکان محبوبیت دارند.
به گزارش کودک پرس ، کاوه سجادی حسینی، کارگردان سینما و تلویزیون با بیان اینکه هیچ سرمایهگذاری حاضر نیست در سینمای کودک هزینه کند، اظهار کرد: بزرگترین معضل امروز سینمای کودک این است که هیچ تهیهکننده یا سرمایهگذاری حاضر نیست در آن پولی خرج کند، البته کارهایی هستند که به دلیل استفاده از بازیگر چهره یا زبان طنز توانستهاند تا حدی در این عرصه موفق باشند، اما فیلمهایی که به طور ویژه برای کودک باشند در این وضعیت اکران جایگاهی در سینمای ایران ندارند.
سجادی حسینی تصریح کرد: برای اینکه سینمای کودک بتواند به دوران اوج خود بازگردد باید در قدم اول به تولید بیشتر اهمیت دهیم. این مسئله نیز با تولید دو یا ۳ فیلم در سال محقق نمیشود، بلکه حداقل باید سالیانه ۲۰ یا ۳۰ فیلم در این حوزه داشته باشیم تا سلیقه تماشاگر به کارهای این حوزه عادت کند. این اتفاق اگر رخ ندهد در آینده نزدیک وضعیت سینما بسیار بدتر از آن چیزی خواهد شد که هم اکنون شاهدش هستیم. دلیلم نیز این است، وقتی تماشاگر از کودکی با سینما آشنا نمیشود در بزرگسالی هم تمایلی به سمت آن پیدا نمیکند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا بعد از ساخت دو فیلم تلویزیونی کودک در سینما به این ژانر نظر نداشته است، گفت: همانگونه که در ابتدای سخنانم بیان کردم در این حوزه سرمایهگذار نداریم که بخواهم فیلم کودک بسازم، والا فیلمنامهای بسیار زیبا دارم که هم برای کودک است هم درباره کودک. در این سناریو داستان کودکی روایت میشود که در مغازه پیرمردی کفاش کار میکند. این فرد دوست دارد به سفر حج رود، ولی این اتفاق برایش تا به آن روز رخ نداده است.
نصیحت کردن هیچگاه منجر به اتفاق خوبی در سینما و تلویزیون نشده است به ویژه در حوزه کودک این رویکرد به هیچ وجه جوابگو نیست، پس اگر قرار است فیلمی با مضامین اخلاقی یا دینی در سینمای کودک ساخته شود حتما باید از لحن نصحیت گونه دوری شود.
وی درباره تبلیغ آموزههای دینی در سینمای کودک هم چنین توضیح داد: نصیحت کردن هیچگاه منجر به اتفاق خوبی در سینما و تلویزیون نشده است به ویژه در حوزه کودک این رویکرد به هیچ وجه جوابگو نیست، پس اگر قرار است فیلمی با مضامین اخلاقی یا دینی در سینمای کودک ساخته شود حتما باید از لحن نصحیت گونه دوری شود. نکته دیگر، وقتی مفهوم دینی در قالب داستان به کودک عرضه میشود آن را میپذیرد، همین مسئله به نوعی تربیت تماشاگر را هم در پی خواهد داشت، اما متأسفانه ما چندان به این قبیل توجهات در سینما پایبند نیستیم.
این فیلمساز با بیان اینکه در کنار سینما تلویزیون هم میتواند در تربیت مخاطب کودک نقش قابل توجهی ایفا کند، بیان کرد: اینکه همه توقعات از سینما باشد به نظرم بیانصافی محض است، چون بیش از سینما این تلویزیون است که کودک با آن ارتباط دارد، برای همین نحوه برنامهسازی در شبکههای تلویزیونی انتظار میرود سلیقه مخاطبان را شکل دهد. برای همین باید گفت اگر امروز کمتر مخاطبان کودک به سینما میروند، دلیلش رویکردی است که در برنامههای تلویزیون شاهدش هستیم.
وی پیشنهاد کرد: تلویزیون آنچنان درگیر اقتضائات گیشه نیست، برای همین میتواند خواستههای فرهنگی خود را به سمتی که میخواهد هدایت کند، برای همین اگر رسانه ملی قادر باشد امکان فیلمسازی برای فیلمسازان کودک را به شکل مطلوبی فراهم کند به نظرم در آینده باز هم شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه خواهیم بود، البته این خواسته با یک یا دو فیلم رخ نمیدهد، بلکه باید یک جریان فیلمسازی منظم در این رابطه وجود داشته باشد.
ارسال دیدگاه