به گزارش کودک پرس ، مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری نسیم فرهنگ هورامان در این جشنواره، گفت : این موسسه به عنوان تشکیلاتی فرهنگی که وظیفه اصلیاش خدمت به فرهنگ این مرز و بوم و اختصاصا پاسداری و حفظ و صیانت زبان هورامی و گسترش آن است، خود را به جامعه فرهنگی هورامان شناسانده است.
ابراهیم شمس ادامه داد و گفت : این موسسه در چهار سال فعالیت مستمر خود برای پیشبرد اهدافش بیش از 15 همایش و جشنواره را برگزار کرده که یکی از این مراسمات، جشنواره شعر کودک هورامان است، که امسال سومین دوره آن در پاوه با حضور و مشارکت بیش از 200 کودک شعر خوان برگزار گردید.
شمس با اشاره به دو جشنواره گذشته شعر کودک در پاوه افزود: این جشنواره سومین دوره است در اولین دوره که سال 1394 برگزار شد، نزدیک به 60 نفر از کودکان بدون محدودیت با خواندن اشعار مختلف به زبانهای فارسی و سورانی و هورامی شرکت نمودند. اما سال گذشته در دومین دوره آن اشعار شاعران هورامی زبان به انتخاب موسسه در این جشنواره گنجانده شد و نزدیک به 160 نفر در همایش شرکت نمودند و امسال نیز با اشعار بیشتر و با کیفیتتر قریب به 200 نفر شرکت کننده داریم؛ در این زمینه مهد کودکهای شهرستان سنگ تمام گذاشتند و در آموزش کودکان به یادگیری و حفظ اشعار با ما همکاری کردند.
رئیس اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی شهرستان پاوه در حاشیه این جشنواره در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه این جشنواره به همت موسسه فرهنگی هنری نسیم فرهنگ هورامان و با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پاوه و با مشارکت انجمن نمایش و مهدکودکها و پیش دبستانیهای باران، پرنیان، کوثر، گلهای زندگی، آرون، باخچهێ گولمان و شنیان برگزار میشود، افزود: این برنامه ویژه کودکان شهرستان پاوه است که از کودکان مهدهای کودک تا سنین ۷ سالگی میتوانند در آن شرکت کنند.
هدایت محمودی هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی کودکان این خطه با زبان مادری خودشان، هورامی، اعلام کرد و ادامه داد: برگزاری این جشنواره به نوعی پاسداشت این زبان و تلاش برای حفظ آن به عنوان جزئی از زبان ملی این سرزمین است.
وی گفت: در این جشنواره کودکان شعرهایی را که در مهدهای کودک از بر کردهاند، ارائه دادند و در پایان هم با اعطای جوایز فرهنگی بخاطر ایجاد انگیزه بیشتر تقدیر شدند.
محمودی به اهمیت زبان هورامی پرداخت و گفت : زبان هورامی، زبانی اصیل و خاص مردم این منطقه است و از لحاظ دستور زبانی کامل است و قدمتی چند هزار ساله دارد و برخی اعتقاد دارند که کتاب زرتشت به این زبان نوشته شده است و از سوی دیگر کتب سلطان اسحاق به زبان هورامی به نگارش درآمده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پاوه با بیان اینکه بیش از ۳۰ عنوان کتاب کودک به زبان هورامی در دو سال اخیر در این در شهرستان تالیف شده و به چاپ رسیده است گفت: آقای ابراهیم شمس به عنوان موسس موسسه فرهنگی نسیم هورامان که میزبان این جشنواره نیز هست، خود از مولفان و فعالان حوزه ادبیات هورامی ویژه کودکان و نوجوانان است.
محمودی با تاکید بر توجه بیشتر به زبان مادری گفت: در مهدهای کودک میبینیم که کودکان زبان انگلیسی را آموختهاند ولی از زبان مادری خود بازماندهاند و این زبان در حال کمرنگ شدن است. با این وجود برخی از معلمان در پاوه در منزل شخصی خود به تدریس زبان هورامی میپردازند و این جشنواره با هدف توسعه و ترمیم زبان اصیل هورامی برگزار میشود.
منبع: فارس
ارسال دیدگاه