سوء‌تغذیه ۵۵۰ کودک در روستاهای هدف قرارگاه آبادانی خراسان‌جنوبی/ تعریف ۸۲ پروژه عمرانی

به گزارش کودک پرس ، جلسه هم‌افزایی استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی قرارگاه پیشرفت و آبادانی خراسان‌جنوبی در محل دفتر معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار شد.

مسؤول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی در این جلسه اظهار داشت: اساس شکل‌گیری قرارگاه پیشرفت و آبادانی دستور مقام معظم رهبری مبنی بر آبادانی هزار نقطه از کشور است.

 

مهدی هنری با بیان اینکه قرارگاه پیشرفت و آبادانی ذیل مجموعه سپاه شکل گرفت و فرماندهی آن بر عهده فرماندهی سپاه است، تصریح کرد: در هر استان قرارگاهی مانند قرارگاه مرکزی شکل گرفته است.

وی افزود: به تبع شکل‌گیری این قرارگاه پنج کارگروه شامل کارگروه اقتصاد و معیشت اسلامی، کارگروه فرهنگی، کارگروه ترمیم و تقویت، کارگروه سلامت و کارگروه عمران و زیرساخت تشکیل شده است.

مسؤول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه برای کلیت طرح پیشرفت و آبادانی دو سال کار مطالعاتی انجام شد و وقتی به صورت پایلوت در چند استان اجرا شد در اواخر سال ٩۵ برای اجرا در تمام استان‌ها در دستور کار قرار گرفت، اضافه کرد: از ابتدای سال 96 فعالیت این طرح آغاز شده است.

 

هنری با بیان اینکه اساس فعالیت قرارگاه بر مبنای این بوده که در حوزه‌های مختلف برای رفع محرومیت، توسعه همه‌جانبه را در برنامه قرار دهیم، یادآور شد: باید فعالیت‌ها مکمل یکدیگر باشند تا پویایی در دهستان‌های هدف ایجاد و به هدف اصلی که ایجاد اشتغال و توانمندسازی روستاها بوده برسیم.

وی با اشاره به اینکه کارگروه فرهنگی اساس و محور فعالیت‌های قرارگاه پیشرفت و آبادانی است، تصریح کرد: با حضور تسهیل‌گران در هر یک از دهستان‌های هدف به عنوان امام منطقه برنامه داریم که فرهنگ‌سازی و اعتمادسازی ایجاد کنیم.

 

مسؤول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: هدف اصلی قرارگاه پیشرفت و آبادانی کار توسط مردم بوده تا مردم در تمام فرآیندهای کار مشارکت نمایند و اولویت‌ها از نگاه مردم شکل بگیرد.

 

آموزش 300 سفیر سلامت برای ارائه خدمات در دهستان‌های طرح پیشرفت و آبادانی

هنری با بیان اینکه از ابتدای اجرای این طرح در استان تاکنون 16 روحانی در دهستان‌های هدف به عنوان امام منطقه مشخص شده‌اند، تصریح کرد: این افراد علاوه بر روستاهای مرکزی روستاهای اطراف را نیز پوشش می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه در بحث کارگروه سلامت نگاه ما براساس ابلاغ‌های کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری و برپایی پیشگیری و اجرای سبک زندگی اسلامی است، یادآور شد: از سال گذشته تاکنون 300 نفر در حوزه سفیران سلامت همکاری کرده و در این راستا آموزش‌های لازم را دریافت نموده‌اند.

مسؤول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه یکی از کارگروه‌های این طرح کارگروه عمران و زیرساخت است، گفت: در سال گذشته اولویت‌های اصلی روستاها که بیشتر مربوط به آب بوده شناسایی شده و در سال 96 تعداد 82 پروژه با مبلغ 5 میلیارد و 500 میلیون تومان در دهستان‌های هدف تعریف شده که 50 درصد اعتبارات توسط دستگاه‌های اجرایی، خودیاری مردم و اهالی و 50 درصد توسط قرارگاه پیشرفت و آبادانی تأمین می‌شود.

 

هنری با اشاره به اینکه برای هر کارگروه شورای اندیشه‌ورز پیش‌بینی شده که متشکل از دستگاه‌های اجرایی مرتبط است، افزود: در سال گذشته بیشترین تفاهم‌نامه با جهاد کشاورزی منعقد شده و بیش‌از یک‌ میلیارد و 500 میلیون تومان مربوط به پروژه‌های قنوات و استخرها است.

وی با اشاره به برنامه‌های کارگروه اشتغال، گفت: براساس این برنامه‌ها دهستان‌ها محدوده‌بندی شده و با توجه به ظرفیت اشتغال و کار تحقیقاتی این اقدام پیش خواهد رفت.

 

مسؤول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی ادامه داد: مشاغل قابل اجرا در این دهستان‌ها و براساس رشته‌های شغلی شناسایی و شبکه‌سازی مردمی انجام و سپس بحث توانمندسازی با بازاریابی صورت می‌گیرد.

هنری با بیان اینکه در هر دهستان مسؤول دهستان مشخص شده است، خاطرنشان کرد: برای هر روستا هسته‌ای جهادی شکل گرفته که با کارگروه‌ها و مسؤولان دهستان‌ها همکاری کنند.

 

قرارگاه پیشرفت و آبادانی بدون هماهنگی اقدام به مرمت بناهای تاریخی نکند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی در ادامه اظهار داشت: آمادگی داریم در زمینه آموزش صنایع دستی بخشی از کار را تأمین کنیم تا با گسترش این آموزش‌ها قدم‌های مثبتی در زمینه اشتغال بردارند.

حسن رمضانی ادامه داد: همچنین میراث فراهنگی استان آمادگی دارد در زمینه آموزش‌های گردشگری که کمک به اقتصاد روستاییان می‌کند اقدام نماید.

وی یادآور شد: اگر قرار است بخشی از منابع مالی دستگاه‌ها در اختیار این طرح قرار گیرد با توجه به اینکه تقسیم‌بندی اعتبارات در شورای شهرستان‌ها انجام می‌شود باید فرمانداران نسبت به این امر توجیه شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی افزود: قرارگاه پیشرفت و آبادانی نباید بدون هماهنگی اقدام به مرمت بناهای تاریخی نماید.

 

همکاری راه و شهرسازی برای پروژه‌های راه‌سازی روستایی

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی در ادامه این جلسه اظهار داشت: بیشترین محرومیت در راه‌های روستایی استان مربوط به سه شهرستان درمیان، سربیشه و بشرویه است.

مهدی جعفری گفت: اداره راه و شهرسازی آمادگی دارد با مشارکت قرارگاه پیشرفت و آبادانی پروژه‌های پیشنهادی راه‌های روستایی را اجرا کند.

 

نبود خانه عالم در برخی از روستاها

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی نیز ادامه داد: تعداد 24 روستا از شش دهستان هدف این طرح فاقد عالم هستند.

حجت‌الاسلام احمد رضایی با بیان اینکه دستگاه‌ها باید براساس اولویت‌بندی و به ویژه روستاهای مرزی خدمات ارائه دهند، افزود: روستاییان مناطق مرزی مرزبانان بدون منتی هستند که اگر خدمات مناسب به آن‌ها ارائه شود مهاجرت نمی‌کنند.

وی با اشاره به نبود خانه‌های عالم در برخی از روستاها، گفت: برای رفع این مشکل می‌شود به صورت مقطعی سوئیت‌های کوچکی ساخته شود.

 

سوء تغذیه 550 کودک در روستاهای هدف قرارگاه پیشرفت و آبادانی خراسان‌جنوبی

مدیرکل کمیته امداد خراسان‌جنوبی در ادامه جلسه اظهار داشت: کمیته امداد استان 10 میلیون تومان در حوزه سلامت کمک کرده و 500 نفر از مددجویان از این خدمات استفاده کرده‌اند.

رضا سلم‌آبادی با بیان اینکه امسال در پروژه‌های عمرانی قرارگاه 100 میلیون تومان کمیته امداد کمک کرده است، یادآور شد: در شش دهستان مورد هدف قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان 550 کودک دچار سوء‌تغذیه هستند.

 

وی ادامه داد: در راستای کمک به تحصیل نیز کمیته امداد در سال گذشته 6 میلیارد و 500 میلیون تومان کمک کرده است.

 

 

 

منبع: فارس