«سكسكه براي كودك مفيد است»

به گزارش کودک پرس پرسسكسكه حالتي جزئي و بدون درد و عارضه است.
سكسكه به خاطر ورود هوا به معده كودك، در هنگام شيرخوردن به وجود مي آيد. انبساط ناگهاني معده به خاطر حجم زياد هوا، موجب انقباض ديافراگم مي شود و سكسكه را در پي دارد.
اين حالت در نوزادن زياد ديده مي شود و احتمالابه خاطر اين است كه پرده ديافراگم، هنوز به طور كامل رشد نكرده است. اما خود به خود و عموما در دو ماهگي كاهش مي يابد.
شايد اين حالت براي بدن كوچك نوزاد، حالتي عجيب و سخت باشد، اما در واقع اين انقباضات، همراه درد نيست، مشكلي براي او به وجود نمي آورد و باعث گريه اش نمي شود. همچنين بد نيست بدانيد كه كودك در دوران جنيني نيز سكسكه مي كند و اين حالت چندان برايش عجيب نيست، با اين تفاوت كه سكسكه جنين به خاطر هوا نيست، بلكه مايع آمنيون، موجب سكسكه مي شود.
بين سكسكه، باد گلو و سريع شيرخوردن نوزاد هيچ رابطه اي وجود ندارد، زيرا سكسكه اصلابه مشكلات گوارشي بستگي ندارد
.
در مواقع سكسكه كودك چه كنيم؟
هيچ كار خاصي لازم نيست انجام دهيد، فقط آرامش خود را حفظ كنيد تا سكسكه برطرف شود. اگر سكسكه طول كشيد، كودك را چند دقيقه به شكم صاف بخوابانيد. همچنين مي توانيد مقداري آب به او بدهيد. توجه داشته باشيد كه اگر كودك در حال سكسكه كردن است، بازهم مي توانيد با خيال راحت او را بخوابانيد.
در هر صورت سكسكه بعد از چند دقيقه متوقف مي شود. پس صبور باشيد!

سکسکه وقتی اتفاق میفته که عضله دیافراگم شکمی منقبض بشه..
اما اینکه چرا بچه های شیر خوار دچار سکسکه میشن
به خاطر اینه که موقع خوردن شیرشون  هوای زیادی رو هم وارد معده هاشو ن میکنن.. معده بزرگتر میشه و فشار به دیافراگم میاره.. سخت مکیدن و زیاد خوردن این مسئله رو تشدید میکنه..اگه بتونید کاری کنید بچه آروغ بزنه..این مشکل هم کمتر بوجود میاد..شاید یک روش اروغ زدن این باشه که ضربه های ملایمی به پشت بچه بزنید تا سینه هاش تحریک بشه.. اما در کودکان بزرگتر.. این مسئله وقتی اتفاق میفته که نوشابه های گازدار زیادی میخورن.. یا اینکه زیاد و سریع میخورن.. چیزی که عادت خیلی هاست.. اینا چیز هائی هست که مادران با تجربه باید بگن.. و بهتر از من میتونن توضیح بدن.. امیدوارم بتدریج بتونیم از تجربه های مفید این قشر جامعه مون هم استفاده کنیم… ولی در کل .. چیزی که میتونم بگم اینه که.. معمولا سکسکه ها طولانی نمیشن و مشکل و عارضه مهمی برای کودک ایجاد نمیکنن.

 

بعد از عمل سزارین جهت کم شدن نفخ شکم از خوردن هر گونه میوه و آبمیوه و کمپوت و کلیه غذاهای نفاخ مانند سوپ جو و حبوبات و… جدا بپرهیزید. بطور طبیعی بعد از سزارین نفخ وجود دارد ولی با رعایت نکته ذکر شده این نفخ به شدت کم و قابل کنترل خواهد بود.به توصیه های نا آگاهانه اطرافیان توجه نکنید. البته این نکته را به مدت ۳ روز بعد از زایمان رعایت کنید و نگران کاهش شیر نباشید چون روزهای اول اصلا شیر وجود ندارد بلکه غوز است و بسیار مغذی است بطوریكه چند قطره از آن نوزاد را كاملا سیر می كند.لذا ربطی به مایعات مصرفی ندارد ، ضمن اینكه نوزاد روزهای اول خیلی شیر نمی خورد.
۲- جهت افزایش شیر، در روزهای بعد، از قطره شیر افزا ،كه عمده آن رازیانه می باشد استفاده نمایید كه هم باعث افزایش شیر میشود هم روی گوارش نوزاد تاثیر مثبت میگدارد. و نفخ نوزاد را كم میكند. این قطره به در كلیه دارو خانه ها یافت می شود
۳- به خود پیچیدن نوزاد همراه با گریه نشان دل پیچه ( نفخ) می باشد. جهت از بین بردن آن از ۱ حجم عرق نعنا و ۲ حجم آب جوشیده ولرم كلا به اندازه یك قاشق غذا خوری ، مشكل را برطرف می كند.اغلب از روز ۱۰ به بعد این مشكل پیش می آید.

۳- جهت از بین بردن سكسكه نوزاد كافیست ، به شدت سینه مادر را بمكد . به سرعت سكسكه برطرف می شود.
۴- تیغه بینی نوزاد هنوز تكامل پیدا نكرده است . لذا با حس كردن هر بویی ( مثل بوی شامپو ، عطر ، پودر بچه و…) عطسه میكند این عطسه ها دلیل سرما خوردگی نیست.