سرپوش گذاشتن بر کودک‌آزاری زمینه‌ساز ایجاد مشکلات در آینده

به گزارش کودک پرس ، رضا رستمی روانپزشک و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در نشست کالبدشکافی آسیب‌های اجتماعی در کودکی و نوجوانی؛ نگاهی به کودک‌آزاری جنسی که در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: در روانپزشکی دو موضوع اورژانسی هستند که یکی از آنها خودکشی و دیگری کودک‌آزاری است بدین معنا که فوریت مهمی در این موضوع وجود دارد که اگر به‌موقع برای آن اقدام نکنیم شخصیت و آینده فرد با اختلالات جدی روبرو خواهد شد.

وی افزود: سرپوش گذاشتن بر مسئله کودک‌آزاری باعث ایجاد مشکلات بیشتر در آینده خواهد شد و مواردی وجود دارد که فردی که در کودکی مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته و تحت درمان قرار نگرفته است، بعد از مدتی در بزرگسالی به صورت وسواس‌گونه دست به تن‌فروشی می‌زند.

 

رستمی اضافه کرد: سال 88 طرحی برای آموزش و پیشگیری از اعتیاد به همت ستاد مبارزه با مواد مخدر آماده کردیم اما این طرح به علت عدم اجازه برای ورود به آموزش و پرورش عقیم ماند، در این طرح پیش‌بینی شده بود تمام مواد مخدر و اعتیادآور با نشانه‌های خود به دانش‌آموزان معرفی شوند. این طرح در کشورهایی اجرا شده و بازخورد مثبتی داشته است اما متأسفانه در کشور ما با اجرای آن مخالفت شد.

وی با بیان اینکه اکثر افرادی که در بزرگسالی به عنوان معتاد شناخته می‌شوند ابتدای گرایش آنها به استفاده از مواد مخدر در نوجوانی بوده است، گفت: لازم است در نوجوانی آموزش‌های لازم از مبادی رسمی به نوجوانان داده شود زیرا اگر این آموزش‌ها به صورت رسمی نباشد، نوجوانان با مواد مخدر به‌گونه‌ای اغواکننده آشنا می‌شوند و به سمت آن کشیده شده و دچار آسیب اجتماعی می‌شوند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه برخی نوجوانان برای دیده شدن علیه خود اقداماتی می‌کنند، خاطرنشان کرد: خط انداختن با تیغ بر روی دست از جمله رفتارهایی است که نوجوانان برای دیده شدن و جلب توجه خانواده خود به آن دست می‌زنند.

 

 

 

 

منبع: فارس