سالانه سه هزار کودک زیر ۱۵ سال مبتلا به سرطان می‌شوند

به گزارش کودک پرس ، حسن ابوالقاسمی فوق تخصص خون افزود: ۸۵ درصد سرطان های کودکان درمان قطعی دارد و شایع ترین سرطان ها در بین کودکان، سرطان خون است.

وی با بیان اینکه سرطان های کودکان حدود ۲ درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد، گفت:  شایع ترین سرطان ها در بین کودکان سرطان خون است و بعد از آن به ترتیب سرطان مغز و سلسله اعصاب مرکزی، سرطان های غدد لنفاوی، سرطان های تیغه عصبی، سرطان های کلیه، سرطان های استخوان و سرطان بافت نرم قرار می گیرند.
ابوالقاسمی ادامه داد: ماهیت سرطان های کودکان با سرطان های بزرگسالان متفاوت است و پاسخ به درمان آنها خیلی بهتر از سرطان های بزرگسالان است به طوری که امروزه با درمان های به روز و دقیق می توان گفت بیش از ۸۵ درصد سرطان های کودکان قطعی و به طور کامل درمان می شوند.
وی تصریح کرد: درمان هایی که امروز برای سرطان کودکان انجام می شود،   بر پایه داروهایی است که بیش از ۵۰ سال از کشف آنها می گذرد ولی با مطالعات بالینی و کارآزماییهای بالینی پروتکل ها اصلاح شده و در طی ۴۰ سال گذشته میزان بهبودی قطعی سرطان کودکان از کمتر ۲۰ درصد در گذشته، به بالای ۸۵ درصد در حال حاضر رسیده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکید کرد: امروزه آزمایشگاه  به کمک طب سرطان آمده تا افراد با استفاده از داروهای که روز به روز اختصاصی تر می شوند بتوانند سلول های سرطانی را هدف قرار بدهند و از عوارض داروهای شیمیایی درمانی که در گذشته وجود داشتند (که هم سلول های طبیعی و هم سلول های سرطانی را از بین می برند) پیشگیری کنند و این علم درحال توسعه است.
این فوق تخصص خون و سرطان کودکان، ادامه داد: در ایران امتیازاتی وجود دارد که پوشش هزینه های درمان توسط بیمه و دولت و هزینه های باقی مانده توسط موسسات خیریه داخلی از قبیل موسسه خیریه محک تامین می شود (هزینه هایی از قبیل مخارج رفت و آمد و اقامت آنها و باقی مانده فرانشیزی که بیمه آن را پرداخت نمی کند) و این به والدین کمک می کند که حتی در مناطق دور افتاد بتوانند به درمان سرطان دسترسی داشته باشند.
وی افزود: از نکات منفی که می توان در زمینه سرطان کودکان به آن اشاره کرد وضعیت ثبت کودکان سرطانی است که خیلی جالب نیست و این ثبتی که اکنون در وزارت بهداشت وجود دارد، پاسخگوی نیاز کودکان و پاسخگوی نیاز محققین و انجمن های خون و سرطان به جهت اینکه بتوانند همیشه یک آمار دقیق و به روز داشته باشند نیست و لازم است یک کنسرسیوم  بین انجمن خون و سرطان و وزارت بهداشت و موسسه محک تشکیل شود که این کنسرسیوم بتواند سامانه ثبت بیمار خوب و دقیقی را در حوضه سرطان کودکان راه اندازی کند.
ابوالقاسمی ادامه داد: از نظر نیروی انسانی اکنون در ایران ۱۵۰ نفر نیروی فوق تخصص خون و سرطان کودکان برای این کار به خوبی تربیت شده و در بین همه استان های کشور توزیع شده اند که می توان گفت شاید غیر از یک یا دو استان در بقیه استان های کشور بین یک تا چند فوق تخصص خون و سرطان کودکان وجود دارد، بنابراین نیاز نیست که این کودکان جهت درمان به شهرهای بزرگ مثل تهران بروند و می توانند در نزدیک ترین مرکز درمان شوند.
وی گفت: اگر در طب کودکان زمان تشخیص سرطان خیلی زود (در زمان اولیه) باشد، بیش از ۹۵ درصد سرطان کودکان درمان قطعی پیدا می کنند.
این استاد دانشگاه افزود: لازم است بدون ایجاد نگرانی در خانواده ها علائم سرطان را آموزش داده که اگر مورد مشکوکی وجود داشته باشد، بتوانیم بیمار را در مراحل پایین شناسایی و درمان کنیم.
وی گفت: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، طبی به نام طب سنتی است که ادعا می کند می تواند سرطان را درمان کند و در خیلی از موارد که خانواده ها به آنها مراجعه می کنند،  باعث از دست رفتن زمان طلایی درمان، بالا رفتن شدت بیماری و منجر به پایین آمدن شانس درمان قطعی می شود.
منبع: ایرنا