زنان و دختران مجرد بالای ۳۰ سال می‌توانند فرزندخوانده بگیرند

به گزارش کودک پرس ، اسدالله حیدری اظهار کرد: از ابتدای سال تا پایان دی ماه ۵۹ فرزند فاقد سرپرست به متقاضیان فرزند خواندگی واگذار شده‌اند.

وی با اشاره به شرایط واگذاری کودک به متقاضیان فرزند خواندگی گفت: اول اینکه باید پنج سال از ازدواج متقاضیانی که فرزند ندارند گذشته باشد و مدارکی مبنی بر بچه‌دار نشدن‌شان از سوی پزشک قانونی به سازمان بهزیستی ارائه کنند.

وی ادامه داد: دوم اینکه اولویت با دختران و زنانی است که بیش از ۳۰ سال سن دارند و هنوز مجرد هستند، همچنین زنانی که ازدواج کرده‌اند و در حال حاضر تنها زندگی کنند جزو اولویت‌های ما برای سپردن کودک محسوب می‌شوند.

وی توضیح داد: در مرحله سوم نیز اولویت با والدینی است که فرزند دارند اما متقاضی فرزندخواندگی دیگری هستند که البته در این میان اولویت با زوجینی است که بچه‌دار نمی‌شوند. از سوی دیگر، پدر و مادرهایی که سن‌شان کمتر از ۵۰ سال است نسبت به مابقی افراد در اولویت هستند.

 

این مسئول با اشاره به تعداد فرزندان واگذار شده به امین موقف افزود: طی این مدت ۲۹ فرزند هم به امین موقف سپرده شده اند.

حیدری با اشاره به تفاوت فرزند خواندگی با امین موقت اضافه کرد: در مورد فرزندخواندگی حمایت‌های بیشتری از کودک مانند تعهدات مالی و تغییر شناسنامه با نام سرپرستان صورت‌می‌گیرد؛ این نوع سرپرستی دائمی است، اما امین‌موقت یک حکم قضائی است و برای کودکانی صادر می‌شود که پدر و جد پدری آن‌ها امکان سرپرستی شان را به‌صورت موقت ندارند.

مدیرکل بهزیستی البرز اظهار کرد: در امین موقت تغییر شناسنامه و هویت صورت نمی‌گیرد. ضمنا تعهدات مالی به نفع کودک انجام نمی‌شود. ضمن آن‌که این نوع سرپرستی، موقت است و در صورت بازگشت شرایط پدر و جد پدری، حکم فسخ می‌شود.

 

وی در پایان گفت: در حال حاضر ۲۴ مرکز شبه خانواده، ۲۳ خانه کودک و نوجوان و یک شیرخوارگاه زیر نظر بهزیستی در استان فعالیت داشته به کودک بی سرپرست و بد سرپرست خدمات ارائه می‌کند.

 

 

 

منبع: ایسنا