به گزارش کودک پرس ،
شیرین گو گفت: خدا را شکر می کنیم که توانستیم نخستین گروه در جهان باشیم که به بحث پرکاشن برای کودکان بپردازیم. تا کنون تیم تحقیقاتی ما به مورد مشابهی مانند ارکستر ما در دیگر جاهای جهان برخورد نکرده است.
او درباره هدف ارکستر سفید کوب تاکید کرد: در سراسر دنیا کودک را با موسقی و ریتم پرورش می دهند. اولین حرکات کودک شبیه به حرکاتی است که ما در پرکاشن نوازی داریم. پس ما هم با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با مقوله ی ریتم، ارکستر سفیدکوب را راه اندازی کردیم.
شیری گو با اشاره به زمان آغاز به کار این ارکستر گفت: این پروژه را سال 90 آغاز کردم و سال 91 تدریس بچه ها را شروع کردیم. چند سال بعدش بحث کنسرت پیش آمد و توانستیم اجرایی را روی صحنه ببریم. آن زمان یکی از اهدافمان بالا بردن فرهنگ خانواده ها بود. در واقع می خواستم به خانواده ها این مسئله را گوشزد کنیم که لازم نیست کودکتان را مجبور به یادگیری سازهایی کنید که به اصطلاح کلاس دارند. ما به خانواده ها این مسئله را یاد دادیم که ممکن است کودک شما پیانو بنوازد و هرگز نوازنده مهمی نشود، اما ممکن است استعداد بالایی در نوازندگی سازهای کوبه ای داشته باشد و خیلی زود در ایران حرفی برای گفتن داشته باشد.
شیرین گو گفت: زمانی که ما کار را شروع کردیم هیچ پیش زمینه و فعالیت مشابهی وجود نداشت و ما مجبور بودیم که تمام کارها را تجربه کنیم.
استادانی که آن زمان با ما همکاری می کردند من را از اجرا با کودکان منع می کردند و پیشنهاد برگزاری کنسرت با گروه بزرگسالان را ارائه می کردند.
او ادامه داد: سال 94 در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان اجرای خوبی داشتیم. سال 95 هم اجرایی در ارسباران داشتیم که در آن اجرا یک ساعت اجرای پرکاشن داشتیم و 22 صفحه پارتیتور توسط بچه ها ورق خورد. در کنسرت 96 گروه کُر را به پرکاشن اضافه کردیم. این هم در دنیا بی نظیر بوده است. گروه کُر بسیار خوبی در اصفهان پیدا کردیم و برای اولین بار کُر و پرکاشن را با هم ترکیب کردیم. گروه کُر در اصفهان تمرین می کرد و گروه پرکاشن هم در تهران.
رهبر ارکستر سفید کوب گفت: همکاری با گروه کُر نواک و خانم کوثر که رهبر این گروه بود، تجربه ای موفق برای ما محسوب می شود. ما در نهایت با دو تمرین مشترک در تهران اجرا را روی صحنه بردیم.
شیرین گو درباره ی برنامه های آینده ی ارکستر سفیدکوب توضیح داد: از همین فردا کار ساخت کلیپی بر روی یکی از قطعه های گروه آغاز می شود و به زودی آن را منتشر می کنیم. برای کنسرت شهریور سال آینده هم از دی ماه تمرین هایمان را شروع می کنیم. بچه هایی که سنشان بالا می رود از گروه کودک ما جدا می شوند و به گروه سنی ب می پیوندند. البته هنوز این گروه را تشکیل نداده ایم و منتظریم که سنِ همین بچه هایی که در ارکستر هستند بالا برود و با همین بچه ها ارکستر گروه سنی ب را تشکیل دهیم.
او ادامه داد: پنج نفر از کودکانی که در نخستین اجرا با ما بودند، هنوز در ترکیب گروه ما حضور دارند و این نکته بسیار برایم با ارزش است.
این نوازنده و مدرس سازهای کوبه ای ضمن تاکید بر لزوم حمایت های دولتی از ارکسترهایی مانند «سفید کوب» گفت: پیش از انقلاب گروه کُر کودک داشته ایم و در کنسرتی شرکت کردند که نوازندگان و خوانندگانشان از چهره های شناخته شده ی آن زمان بودند. این یعنی حمایت از کودکان از سوی چهره های شناخته شده. شاید زمان آن فرا رسیده که هنرمندان شناخته شده ی کشور هم در راه حمایت از کودکان گام بردارند.
او ادامه داد: از سوی دیگر هزینه های برگزاری هر کنسرت بسیار بالاست و با هزینه شخصی نمی توان کار را ادامه داد. فقط برگزاری کنسرت امسال حدود 20 میلیون تومان هزینه کرده ام سال گذشته هم برای برگزاری کنسرتمان 13 میلیون تومان هزینه کردم. با وجود چنین هزینه هایی نیاز هست که ارگانی دولتی بیاید و حمایت کند.
ارکستر کوبه ای سفید کوب 11 شهریور 1396 در تالار سوره حوزه هنری روی صحنه رفت.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه