رفتارهای دوران هویت‌یابی، مقطعی و گذرا است

به گزارش کودک پرس ، افسانه کرباسی ضمن اشاره به تکنیک های برخورد والدین با نوجوان اظهار کرد: برای صحبت با نوجوان استفاده از تکنیک های مناسب گفتگو ضروری است و چناچه والدین فعالیت نوجوان خود را در برخی موارد نمی پسندند بهتر است از جمله “من نمی پسندم” برای منصرف کردن نوجوان استفاده کنند که این یکی از هنرهای والدین در برخورد با نوجوان است.

وی تاکید کرد: والدین باید مراقب باشند که در پند و نصحیت نوجوان، مرتب از دیگران سخن نگویند و نوع صحبت آنها با نوجوان حالت دستوری نداشته نباشد زیرالجباری نوجوان و تکرار عمل را به دنیال خواهدداشت، همچنین بسیاری از اوقات والدین باید اجازه دهند که اشخاصی به غیر از خودشان در مورد فعالیت های نوجوان اظهار نظرکنندتا نوجوان با الگوها و ارایه نظرات افراد بیرون از خانواده به تدریج تغیییر رفتار داده و اصلاح شود.

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان به موضوع اهمیت کنترل خشم والدین در برخورد با نوجوان اشاره کرد و گفت: والدین هنگام صحبت با نوجوان سریع اظهار نظر نکنند و با کنترل خشم زمینۀ گفتگو با نوجوان را فراهم کنند به این ترتیب نوجوان در مقابلسخن والدین واکنش بهتری دارد و آن را بهتر می پذیرد و چنانچه اظهار نظر والدین به صورت سریع و از روی عصبانیت باشد به لجبازی و خشم نوجوان منتهی خواهد شد.
کرباسی با تاکید هویت‌یابی دوران نوجوانی بیان کرد: نوجوان در دوران هویت‌یابی برای متفاوت بودن، شکل ظاهری اهمیت بسیاری برای وی می یابد و در این دوران هویت های متفاوت را تجربه می کند و خلاقیت و گرایش او به موارد جدید بسیار افزایش می یابد.

این فوق تخصصص روانپزشکی کودک و نوجوان یادآور شد: خلاقیت های نوجوانی و رسیدن به تیپ ظاهری و مدل مو از ویژگی های اصلی و خصوصیت های دوران نوجوانی است که به دنبال متفاوت بودن ایجادمی شود، البته والدین باید امیدوار باشند که این دوران مقطعی بوده و برخوردهای شدید والدین موجب بهم خوردن رابطه نوجوان با والدین خواهدشد.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که والدین با رفتارهای پرخطری از سوی نوجوان مواجه شدند، برخورد جدی با او را در دستور کار قرار دهند، اما در هرصورت رفتارهای دوران هویت یابی مقطعی و گذرا است ولی نوع ارتباط والدین با فرزند در دوره نوجوانی حایز اهمیت است و ابراز امیدواری والدین به نوجوان در تغییر رفتار او موثر خواهد بود.

 

 

 

منبع: ایمنا