به گزارش کودک پرس ، سلمان خدادادی (رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی) در واکنش به اینکه برخی از نمایندگان مجلس و صاحبنظران حوزه کودک بر این باورند که لایحه حمایت از حقوق کودک و نوجوان به اندازهای اهمیت دارد که باید در معرض عمومی و از سوی همه نمایندگان مورد بررسی قرار گیرد، نه اینکه انحصارا توسط کمیسیون قضایی بررسی شود، بیان داشت: این لایحه حائز اهمیت است و همه اقشار جامعه به این لایحه حساس هستند، چرا که لایحهای حمایتی در حوزه کودک و نوجوان است.
او در ادامه گفت: مطابق با اصل ۸۵ قانون اساسی این اجازه به مجلس داده شده که برخی لوایح و طرحهای بودجهای که از اهمیت بالایی برخوردار هستند، در کمیسیون مربوطه به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد؛ چرا که از وقتگیری بیشتری برخوردار است و وظیفه مجلس به کمیسیون تنفیذ میشود و هر چه کمیسیون تصویب کرد همان هم تبدیل به قانون شده و دیگر به صحن علنی مجلس نمیآید، این برای سرعت عمل است.
خدادادی در ادامه تاکید کرد: لایحه حمایت از حقوق کودک و نوجوان برای اینکه هر چه سریعتر مورد بررسی قرار گرفته و تبدیل به قانون و اجرایی شود، براساس اصل ۸۵ به صورت تخصصی بررسی میشود. بررسی و تبدیل این لایحه به قانون زمانبر شده است و به همین خاطر به دلیل نگاه عمیقتر کمیسیون به این مساله به این صورت مورد بررسی قرار میگیرد. تجربه نشان داده است، لوایحی که به صورت تخصصی در کمیسیون بررسی میشود تا ۹۵ درصد شبیه به لوایحی هستند که در صحن بررسی میشود، بنابراین مشکلی به وجود نمیآید.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: ممکن بود که این لایحه یک سال در نوبت صحن قرار بگیرد. برخی اعتراض کردند که همه نمایندگان باید این لایحه را بررسی کنند،اما مساله این است که در کمیسیون هم همه نمایندگان میتوانند نظر دهند و پیشنهادات خود را در آنجا ارائه دهند تا نظرات آنها اعمال شود، اما اینکه این لایحه در صحن مطرح شود توسط نمایندگان پیشنهاد شد و به نظر میرسد که مورد موافقت هیات رئیسه نیز قرار گرفت و این لایحه در دستور صحن قرار داده شد و در اولویت نیز قرار گرفته است. در صورتی که اگر به صورت همیشگی قرار بود در دستور کار باشد باید ۶ ماه در صف میماند. فکر میکنم که تا دو هفته آینده در دستور رسیدگی در صحن مجلس قرار گیرد.
منبع: ایلنا
ارسال دیدگاه