دو علت عمده یبوست در کودکان/ اهمیت تشخیص بیماریهای ریه و عفونت تنفسی در کودکان
دبیر سی و چهارمین کنگره رادیولوژی با اشاره به اهمیت افتراق دو علت اصلی یبوست در کودکان توسط رادیولوژیستها، گفت: اگر تشخیص دو علت اصلی یبوست در کودکان از یکدیگر به اشتباه صورت گیرد، مشکلات زیادی برای کودک همچون اختلالات رشدی ایجاد خواهد شد.
به گزارش کودک پرس ، دکتر علی حکمتنیا، استادیار رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در آستانه برگزاری سی و چهارمین کنگره بینالمللی رادیولوژی اظهار داشت: این کنگره چهار محور اصلی مرتبط با رادیولوژی بیماریهای کودکان، بیماریهای دستگاه گوارش، دستگاههای ادراری و کلیه و بیماریهای اسکلتی ـ. عضلانی دارد.
وی افزود: در بخش کودکان مباحث و محورهایی همچون رادیولوژی بیماریهای راههای ادراری کودکان و ضرورت تشخیص و درمان به موقع مدنظر قرار گرفته چرا که در بیماریهایی همچون مشکلات دستگاه ادراری در صورتی که زود تشخیص داده نشود و درمان قطعی صورت نگیرد، نارسایی کلیه و مشکلات بزرگتری ایجاد خواهد شد.
دبیر سی و چهارمین کنگره رادیولوژی ادامه داد: بیماریهای ریه و راههای هوایی بخش دیگری از موضوع رادیولوژی کودکان در این کنگره بوده و بیماریهای ریه و راههای هوایی در کودکان طیف وسیعی را به خود اختصاص میدهد که بخشی از آنها همچون نارسایی ریه در نوزادان مادرزادی بوده و در بدو تولد بروز مییابد. تومور قفسه صدری ریه در برخی از این موارد بدخیم بوده و اگر تشخیص به موقع آن انجام نگیرد عوارض زیادی برای کودک از جمله مرگ به همراه دارد.
حکمتنیا بیان داشت:بخش دیگر که در حوزه کودکان مدنظر قرار گرفته بیماریهای عفونت تنفسی در کودکان و نوزادان بوده که اگر زود تشخیص داده شود از صدمات غیرقابل جبران در آنها پیشگیری خواهد شد.
وی اضافه کرد: بیماریهای گوارش در کودکان در صدر آن مشکل یبوست بوده که امروزه بسیار در جامعه ما شایع است، بنابراین رادیولوژی مرتبط با این مسئله حائز اهمیت به شمار میرود چرا که این مشکل میتواند در کودکان علل ساده که مربوط به رژیم غذایی بوده، تا مسئله جدی ناشی از عدم تکامل سلولهای عصبی روده کودک در دوره جنینی باشد که افتراق این دو مسئله از یکدیگر بسیار مهم است.
استادیار رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: در صورتی که یبوست کودک مرتبط با رژیم تغذیهای باشد، با اصلاح غذایی و یا درمان دارویی، مشکل حل خواهد شد، ولی در صوری که مسئله ناشی از عدم تکامل سلول عصبی باشد، باید این مسئله هر چه سریعتر تشخیص و مورد جراحی قرار گیرد و اگر تشخیص این دو مسئله از یکدیگر به اشتباه صورت گیرد، مشکلات زیادی برای کودک همچون اختلالات رشدی ایجاد خواهد شد.
حکمتنیا تصریح کرد: این موضوع در پنلی با حضور متخصصان کودکان و جراحی کودکان همچنین اساتیدی از هلند و آلمان مطرح و راههای افتراق این دو مسئله و درمان مناسب مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
گفتنی است؛ سی و چهارمین کنگره بینالمللی رادیولوژی ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت ۹۷ (۱ تا ۴ می ۲۰۱۸) در برج میلاد تهران با حضور اساتید و صاحبنظران داخلی و خارجی برگزار میشود.
ارسال دیدگاه