دفع خون در مدفوع کودک را جدی بگیرید/ تغذیه نادرست مادر، مشکلات گوارشی کودک

به گزارش کودک پرس ، حمید رضا کیانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دفع خون یکی از دغدغه‌های والدین است، گفت: گاهی دفع خون می‌تواند نشانه یک بیماری باشد که در اکثر اوقات با درمان ساده مشکل حل می‌شود، ولی گاهی دفع خون به تنهایی از مقعد انجام می‌شود که اگر با درد همراه باشد احتمال وجود زخمی در مقعد کودک وجود دارد.

وی با بیان اینکه اگر خونریزی همراه با مدفوع ویا بدون مدفوع با دل درد شدید همراه باشد این یک حالت هشدار دهنده است، تصریح کرد: شایع‌ترین علت خون در مدفوع در اوایل شیرخوارگی به دلیل زخم مقعد است که می‌تواند نشانه یک مشکل ساده یا التهاب روده‌ای باشد، به خصوص اگر مدفوع همراه با بلغم باشد احتمال التهاب روده بیشتر می‌شود.
پزشک فوق تخصص گوارش، کبد و تغذیه کودکان با اشاره به اینکه اگر مدفوع کودک نرم باشد، اما کودک هنگام دفع به خودش زور می‌آورد این اتفاق نشانه التهاب روده است، گفت: در برخی از اوقات کودک غذایی مصرف کرده یا مادر غذایی را استفاده کرده که باعث حساسیت تغذیه‌ای در کودک شده و کودک دچار التهاب روده شده است.
کیانی با بیان اینکه اگر دفع خون همراه با مدفوع سفت باشد نشانه این است که در مسیر دفع بخشی از روده یا مقعد زخمی شده است، افزود: اگر مدفوع سفت باشد باید در ابتدا مشکل یبوست کودک را حل کرد و پس از آن زخم را درمان کنیم.
وی با تاکید براینکه اگر دفع خون همراه با بی قراری متناوب کودک باشد این حالت نشانه یک موضوع اورژانسی است، تصریح کرد: در شیرخوارانی که با شیرمادر تغذیه می‌شوند این حالت کمتر دیده می‌شود، اما اگر بعد از عفونت و مصرف آنتی بیوتیک باشد احتمال وجود التهاب در روده وجود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سال‌های گذشته کودکان کمتری با مشکل دفع خون به بیمارستان مراجعه می‌کردند، ولی در حال حاضر متاسفانه به دلیل تغذیه نادرست مادر و کودک وجایگزین شدن غذا‌های سریع به جای مصرف غذا‌های آب پز در خانواده‌ها کودکان بیشتری مبتلا به این بیماری می‌شوند.
کیانی با بیان اینکه تغذیه نادرست مادر در دوران بارداری و مصرف آنتی بیوتیک در این دوران، باعث شده تا نوزاد دچار مشکلات گوارشی شود، افزود: در دوران بارداری سلامتی روح و جسم کودک رقم می‌خورد بنابراین والدین باید حتی از دوران جنینی مراقب سلامتی کودک خود باشند.
وی با تاکید براینکه هزار روز اول زندگی در رشد ذهنی وآتیه کودک بسیار با اهمیت است، اظهارداشت: اگر بدون قطره آهن مدفوع کودک تیره رنگ و همراه با بی قراری کودک باشد باید مدفوع از جهت وجود خون بررسی شود.
پزشک فوق تخصص گوارش، کبد و تغذیه کودکان گفت: تغذیه شیرخواران نیز در سلامت دستگاه گوارش کودک اهمیت دارد و مادران باید توجه کنند که ابتدای شیر که حالت رقیق دارد برای رفع تشنگی کودک است ومابقی شیر که حالت چرب دارد حکم تغذیه اصلی کودک را دارد، بنابراین وقت کافی را برای شیردهی به کودکان بگذارند و پس از تخلیه کامل یک سینه، سینه بعدی را به کودک بدهند تا تغذیه فرزندشان کامل انجام شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان