درمان فرزند به شرط اجازه پدر!
چشمهایش از نگرانی دو دو میزند و زیر لب دعا میکند شوهرش زودتر از راه برسد! درد چهره کودک را در هم فرو برده و صدای نالهاش را درآورده است. همه چیز مهیاست تا درمان آغاز شود، اما یک قانون دست همه را بسته است! قانونی که میگوید فقط پدر بچه میتواند اجازه درمان بدهد.
به گزارش کودک پرس ، چشمهایش از نگرانی دو دو میزند و زیر لب دعا میکند شوهرش زودتر از راه برسد! درد چهره کودک را در هم فرو برده و صدای نالهاش را درآورده است. همه چیز مهیاست تا درمان آغاز شود، اما یک قانون دست همه را بسته است! قانونی که میگوید فقط پدر بچه میتواند اجازه درمان بدهد. این قانون، اما به این سفت و سختی هم اجرا نمیشود و آلترناتیوهایی هم دارد مثل قانون نظام پزشکی که درمانهای اورژانسی را منوط به کسب اجازه از هیچ کسی نمیکند؛ با وجود این گاهی وقتها ممکن است حاشیهساز شود.
اگرچه معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در این باره معتقد است مشکلی جدی وجود ندارد و بیشتر مواقع این طرح به صورت سلیقهای در بیمارستانها اجرا میشود.
شهناز سجادی، دستیار حقوق شهروندی معاونت رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در این باره میگوید: طبق حکم قانون اگر کودکی نیاز به اقدام درمانی داشته باشد، تنها پدرش و بعد از آن ولی عام او میتوانند رضایت به درمان دهند. بدیهی است در صورت فقدان دسترسی به ولی خاص یا همان پدر و پدربزرگ دسترسی به ولی عام سختتر خواهد بود و این مسئله میتواند در شرایط خاصی که ثانیهها هم در مرگ یا زندگی بیمار دخالت دارد چالشبرانگیز باشد.
دکتر احسان شمسیکوشکی، مشاور رئیس کل سازمان نظام پزشکی در حوزه اخلاق پزشکی میگوید: بر اساس قوانین کشور زمانی که باید یک مداخله درمانی به صورت اورژانسی برای کودک یا هر فرد فاقد ظرفیت تصمیمگیری آگاهانه انجام شود، نیازی به رضایت هیچکس نیست و اقدام درمانی باید برای بیمار فوراً انجام شود، اما در شرایطی که درمان به صورت الکتیو (غیر اورژانس) بوده و فرصت کافی برای اخذ رضایت فرصت وجود داشته باشد، قاعدتاً لازم است رضایت ولی بیمار کسب شود.
وی تأکید میکند: از آنجایی که در جامعه اکثراً شاهدیم که مادر فرزندش را دکتر میبرد، واکسن میزند و… باید برای این موضوع در قانون هم فکری کرد. هرچند به نظر میرسد اصل باید بر این باشد که پدر و مادر که هر دو نسبت به فرزندشان تعهد دارند، میتوانند در رضایتدهی نقش داشته باشند. وقتی مادر برای انجام اقدامی درمانی فرزندش را میآورد باید اینطور تعبیر کنیم که قاعدتاً مادر با پدر هماهنگ کرده و در اغلب قریب به اتفاق موارد هم همینطور است.
معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، اما با اشاره به برخی اعتراضات در مورد نبود همکاری برای جراحی و بستری فرزندان در بیمارستانها بدون اذن پدر چندان با اظهارات معاون امور شهروندی این معاونت موافق نیست و اینچنین توضیح میدهد: این مسئله موضوعی است که باید بررسی شود. وزیر بهداشت در مورد این مسئله معتقد است که در این موضوع مشکل و مسئله جدی وجود ندارد و بیشتر مواقع این طرح به صورت سلیقهای در بیمارستانها اجرا میشود.
به گفته ابتکار بررسیهای اولیه این معاونت نشان از آن دارد که به طور کلی مشکل در این مسئله جدی نبوده و در بیشتر مواقع نحوه اجرای قوانین فعلی، نگرش و دیدگاه سلیقهای برخی بیمارستانها و متولیان این امر در این مسئله دخیل بوده است.
ارسال دیدگاه