درباره افزایش کودک آزاری در ایران/ تعلل هفت ساله مجلس در حمایت از کودکانی که پرپر می‌شوند

انگار دارد عادی می‌شود. هر از گاهی خبری منتشر می‌شود، همه ناراحت می‌شوند، همه خواستار برخورد و اتخاذ تدابیر قانونی برای مقابله با این گونه وقایع می‌شویم، بعد از چند روز کم کم ماجرا به فراموشی سپرده می‌شود تا دوباره اتفاق وحشتناک دیگری رخ می‌دهد و باز این چرخه شروع شود.

به گزارش کودک پرس ، بحث درباره  گسترش آمار کودک آزاری در جای جای ایران است. پدیده نابهنجاری که یا توسط والدین رخ می دهد یا یکی از نزدیکان یا افراد غریبه.

کودک آزاری انواع و اقسامی دارد که از کودک آزاری جسمی و جنسی تا  روحی و عاطفی می تواند در نوسان باشد. البته این کودک آزاری ها گاه منجر به اتفاق تلخ می شود و با مرگ کودک و نوجوانان پایان می یابد، گاه نیز با عوارض و پیامدهایی همراه است که تا آخر عمر همراه کودک بزه دیده خواهد ماند و بر شخصیت و رفتار او تاثیرگذار خواهد بود.

 

این اخبار تعداد اندکی از خبرهایی است که هر روزه توسط رسانه ها منتشر می شود:

* کودکی که دارای معلولیت جسمی و ذهنی بوده پدرش با سوء استفاده از نبود همسرش در خانه با قمه به سر و صورتش زده است. پدر فیلمی را از شکنجه‌های کودک معلول تهیه و برای مادر ارسال می‌کند.

* نوزاد 5 ماهه ای که پدر و مادرش هر دو مصرف کننده شیشه و در جنوب تهران در خانه‌ای قدیم زندگی می ‌کنند مورد آزار و اذیت قرار گرفت. پدر و مادر معتاد زمانی که خمار می‌شدندبازوهای نوزاد را با دندان‌هایشان گاز می‌گرفتند!

* جوان 27 ساله در پوشش راننده تاکسی تلفنی اینترنتی کودک 10 ساله را از مقابل منزلشان ربود و او را در جاده فرعی معروف به جاده شهرک صنعتی به قتل رساند. قاتل می گوید: التماس می کرد، فریاد می زد و از رانندگان عبوری کمک می خواست اما هیچ کس صدایش را نمی شنید…

* سه دختربچه حدود ۱۲ و ۸ و ۵ ساله در خانه شخصی در ماهشهر حبس شده بودند و توسط پدر و نامادری خود مورد آزار و اذیت و ضرب و جرح قرار می‌گرفتند. دست دختر بزرگتر به وسیله چکش شکسته شده است…

به این موارد می توان موارد بی شمار دیگری از امیرحسین، آتنا،ستایش، ندا، اهورا و ….. را اضافه کرد.

 

بدون شک اگر دامنه تعریف کودک آزاری را گسترده در نظر بگیریم و آن را شامل از آسیب‌های روحی و جسمی بدانیم موارد کودک آزاری بسیار بیشتر می شود. در این صورت عدم توجه والدین به نیازهای جسمی و روانی مثل خوراک و پوشاک، عدم توجه به وضعیت تحصیلی، عدم تربیت مناسب، عدم رسیدگی به تغذیه، صحبت نکردن، عدم تامین نیازهای روحی و آموزشی و … نیز شامل کودک آزاری می شود.

 

 

آمار کودک آزاری و تعلل مجلس شورای اسلامی

 

چند روز قبل رضا جعفری‌سدهی رئیس اورژانس اجتماعی کشور از رشد 20 درصدی خشونت‌های خانگی در سال گذشته خبر داد. سدهی می گوید: گزارش‌ها نشان می‌دهد کودک آزاری، بیشترین آمار خشونت خانگی را به خود اختصاص داده است و پس از کودک آزاری، خشونت علیه همسر، (همسرآزاری)، اذیت و آزار سالمندان و معلولان به ترتیب بالاترین آمار خشونت را به نام خود ثبت کرده‌اند. به گفته وی در 6 ماهه سال گذشته، بیش از 16 هزار مورد کودک آزاری به ثبت رسیده است.

 

متاسفانه نکته مهم این است که اورژانس اجتماعی بهزیستی معتقد است آمار واقعی بسیار بیشتر است چون خانواده‌ها از ترس امنیت و آبرو خیلی از موارد را گزارش نمی‌کنند! و فاجعه بارتر آن که بسیاری از بچه‌ها نه یک بار که مدت طولانی با خشونت خانگی مواجه بوده‌اند. به گفته جعفری سدهی بر اساس آمارهای مربوط به مداخلات اورژانس اجتماعی حدود ۴۵ درصد از این کودکان بیش از یک سال از اعمال خشونت علیه آنها می‌گذرد. یعنی این تعداد کودک، حدود یک سال به طور مداوم مورد اذیت و آزار قرار گرفته‌اند.

البته این مشکل و معضلی است که در تمام دنیا وجود دارد. چنانکه بر اساس اخبار رسانه ها، طبق آمارهای جهانی در مورد کودک‌آزاری، از هر پنج دختر،‌ یکی و از هر ۱۳ پسر، یکی پیش از هجده سالگی مورد آزار جنسی قرار می‌گیرد.

اما خطر بزرگ‌تر این است که این واقعیت را نادیده بگیریم و راه حلی برای کاهش و از بین بردن آن انجام ندهیم.

 

وضعیت فوق در حالی رو به تشدید است که لایحه حمایت از کودکان بیش از هفت سال است که در راهروهای بهارستان ماندگار شده است.

در این باره انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور می گوید: لایحه حمایت از کودکان باید هر چه زودتر تصویب و برای اجرا ابلاغ شود اکنون دو تا سه ماده این لایحه در کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و هنوز روی این مواد به جمع بندی نرسیدند.

البته ذبیح‌الله خدائیان معاون حقوقی قوه قضاییه اول اردیبهشت در این باره گفت: کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، لایحه حمایت از کودکان را بررسی و جهت تصویب به صحن علنی مجلس ارسال کرده است، امیدوارم هرچه زودتر این لایحه در صحن مطرح و به تصویب برسد.

 

لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در سال 88 از سوی قوه قضائیه به دولت تقدیم شد و پس از آن در سال 90 به مجلس ارسال شد. این لایحه از آن سال همچنان در دست بررسی است.

 

 

 

منبع: الف