به گزارش کودک پرس ، صبح سه شنبه ۳ دی نشست خبری پنجمین جشنواره ملی اسباببازی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در بخشی از این نشست که با حضور حسین ربانیغریبی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس جشنواره، محسن حموله دبیر جشنواره، حامد رهنما مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون و مسئولان کمیتههای مختلف جشنواره، در سالن کنفرانس مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، حسین ربانی درباره اهمیت اسباببازی گفت: شاید تخیل کودکان ما در فضای مجازی رشد کند ولی بخشهای دیگر ذهن و جسم کودکان با اسباببازی رشد میکند. ما باید ماهیت درست و بهروز اسباببازی را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به این مطلب که تعداد فروشگاههای عرضه اسباببازیها بیشتر از گذشته شده است، افزود: این باعث بالا رفتن تیراژ تولید شده است. انجمن اسباببازی یک فرصت برای جامعه تولیدکنندگان اسباببازی است، وقتی واردات اسباببازی کاهش پیدا کرده، بهترین فرصت برای رشد تولید ملی است. گردهمایی تولیدکنندگان و فعالان اسباببازی هدف اصلی جشنواره است تا فرصتهای عرصه اسباببازی بررسی شود.
به گفته ربانی، باید فیلمها و انیمیشنهایی که عرصه اسباببازی را تغذیه میکنند، تقویت شود.
معاون تولید کانون پرورش فکری در ادامه با اشاره به نیاز تأسیس اتحادیه اسباببازی، تاکید کرد: دولت هنوز حمایتی از صنعت اسباببازی ندارد. اشتغالزایی در صنعت اسباببازی بالاست. ایجاد تولید منسجم از طریق شهرک اسباببازی نیز میتواند در این عرصه تأثیرگذار باشد.
وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اهمیت ساخت فیلمهای سینمایی و انیمیشن در تولید اسباب بازیها اظهار کرد: هدف ما این است که تولید محصولات جانبی از جمله اسباببازی این آثار را افزایش دهیم، در حوزه اسباببازی نشستهای تخصصی در کانون با حضور فعالان بخش خصوصی صنعت اسباببازی برگزار کردیم زیرا هدف ما در کانون این است که در عرصه تولید کمتر حضور پیدا کنیم و بیشتر به طراحی و ایدهپردازی بپردازیم.
در بخش دیگری از این نشست، محسن حموله دبیر جشنواره با اشاره به شعار امسال جشنواره اسباب بازی گفت: این دوره با شعار «تمرین زندگی» برگزار میشود. مسئولیت پنجمین جشنواره بر عهده کانون است. حمایت از تولید ملی، برقرای ارتباط میان فعالان و کمک به ارتقای صنعت اسباببازی از جمله اهداف این دوره از جشنواره هستند.
وی در ادامه با اشاره به رشد چشمگیر شرکت کنندگان در این رویداد هنری تصریح کرد: امسال رشد چشمگیری با حضور ۱۶۰ تولیدکننده برای معرفی ۲هزار اسباببازی در بخش نمایشگاه تخصصی جشنواره داریم. توجه ویژهای هم به عروسکهای ایرانی داریم.
حموله با اشاره به برگزاری هفت نشست تخصصی در جشنواره اسباب بازی گفت: ما در این دوره هفت نشست تخصصی را تدارک دیدهایم. طی نشستی انجمن طراحان عروسک ایرانی نیز فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. همچنین چهار کارگاه تخصصی نیز خواهیم داشت.
دبیر جشنواره اسباب بازیها در بخش دیگری از این نشست یادآور شد: امسال از ۳ تولیدکننده، ۳ پیشکسوت و ۳ نهاد مربوط به صنعت اسباببازی قدردانی میشود. شادیپیمایی و عروسکهای غولپیکر را طی دو روز در جشنواره خواهیم داشت و ناصر آویژه نیز نمایشی محیطی در ایام جشنواره اجرا میکند. تماشاخانه سیار را به استان سیستان و بلوچستان ارسال میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: با هماهنگی معاونت تولید کانون، در هفته اسباببازی تعدادی از کتابخانههای سیار کانون در مناطق کمبرخوردار حاضر میشوند و اسباببازیهای کانون را عرضه میکنند. همچنین از سفارتخانههای مختلف دعوت به عمل آوردیم که در این جشنواره از تولیدات ایرانی بازدید کنند.
در ادامه این نشست محسن رجبی مسئول کمیته نمایشگاه تخصصی جشنواره درباره هزینه جشنواره، قیمت و کیفیت اسباببازیها گفت: جشنواره خیلی یکپارچه در بخش نمایشگاه تخصصی برگزار میشود و از یک ماه قبل برنامهریزی کردیم. به دلیل افزایش قیمت بنزین قیمت بسیاری از کالاها گران شده ولی افزایش قیمت در عرصه اسباببازی نداشتیم و تولیدکنندگان قیمت کالای خود را بالا نبردهاند و قیمت داخل بازار پایینتر است؛ از این رو تخفیفی را در نظر نگرفتهایم.
وی اضافه کرد: در جشنواره یک اتاق بازی نمونه راه انداختهایم که به مدیران و معلمان آموزش و پرورش به عنوان نمونه برای راهاندازی اتاقهای بازی در مدارس آموزش و پرورش نشان دهیم.
ربانی نیز در ادامه این سخنان تأکید کرد: ما بنایی برای فروش محصولات ایرانی نداریم. الان فقط کالای تولید شده در داخل در نمایشگاه عرضه میشود. ما پنجمین جشنواره ملی اسباببازی را با حداقل هزینه برگزار میکنیم.
منبع: پانا
ارسال دیدگاه