داستان دنباله‌دار کودک‌کشی وهابی

به گزارش کودک پرس ، از نخستین روزهای  سال 1394 که کشورهای موسوم به ائتلاف عربی در عملیاتی موسوم به  طوفان قاطعیت به یمن حمله کردند، تاکنون، کمتر روزی را می توان مشاهده کرد که در آن خبری از جنایت علیه غیرنظامیان، زنان و کودکان در یمن نباشد.

در آخرین جنایت‌های دولت سعودی و حامیانش، پنج شنبه گذشته، یک اتوبوس که افراد غیرنظامی، زنان و کودکان را سوار کرده بود هدف جنگنده‌های ائتلاف عربی- غربی قرار گرفت؛ ۵۵ نفر در این حمله جان خود را از دست داده و به شهادت رسیدند که ۲۹ نفر از آن‌ها کودک بودند. بنابر گزارش سازمان صلیب سرخ بیشتر این کودکان کمتر از ۱۰ سال داشتند؛ کودکانی که از دوره آموزش قرآن بازمی‌گشتند.
این اولین بار نیست که جنایت‌های وهابی کودکان را هدف قرار می‌دهد؛ سازمان ملل متحد سه‌شنبه هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد که تنها در سال گذشته یک‌هزار و ۳۱۶ کودک یمنی بر اثر تجاوز نیروی‌های ائتلاف در این کشور کشته و یا نقص عضو شدند.
در همین راستا هنریتا فور مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد: از آغاز حملات نیرو‌های ائتلاف به سرکردگی ریاض، بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ کودک یمنی کشته شده اند، این درحالی است که آمار کودکانی که بر اثر درگیری‌ها دچار نقص عضو و معلولیت شده اند بسیار بیشتر است.
از هر ده کودک در یمن، هشت کودک با سوتغذیه شدید مواجه‌اند
کودکان یمنی بیشترین آسیب را در حملات نظامی می بینند، با این وجود در جنگ‌ها  تنها حملات نظامی نیستند که به کودکان آسیب می‌زنند؛   بسته ماندن فرودگاه‌ها،  گذرگاه‌ها و ممنوعیت انتقال دارو و مواد غذایی در طول سه سال اخیر در یمن موجب شده است که کودکان زیادی با خطر مرگ مواجه شوند؛  معاون وزیر حمل و نقل یمن با انتقاد از اقدام ائتلاف متجاوز سعودی در بستن فرودگاه بین‌المللی صنعا گفت: روزانه بیست تا سی بیمار یمنی به دلیل بسته ماندن فرودگاه صنعا جان خود را از دست می دهند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد هم در بیانیه‌ای اعلام کرد: بیش از ۴۰۰ هزار کودک یمنی به خاطر سوء تغذیه شدید با خطر مرگ مواجه هستند.
واکنش‌ها به حمله به اتوبوس غیرنظامیان
حمله به اتوبوس غیرنظامیان که در آن بیش از ۵۰ نفر کشته و ۷۷ نفر زخمی شدند، واکنش‌های مختلفی را به دنبال داشت؛ آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل  روز پنج شنبه این حمله را محکوم کرد و تحقیق مستقل و سریع را در مورد آن خواستار شد.
در همین راستا محمد علی الحوثی، رئیس کمیته عالی انقلابی یمن با اشاره به درخواست دبیرکل سازمان ملل برای تحقیق مستقل فوری اعلام کرد که از این درخواست استقبال می‌کنیم و برای همکاری آماده‌ایم. صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)  هم با ابراز نگرانی در خصوص حمله به غیرنظامیان گفته است که در صدد به دست آوردن جزئیات این واقعه است.
از سوی دیگر سازمان ملل متحد روز جمعه، یک روز پس از حمله هوایی ائتلاف سعودی، با انتشار بیانیه‌ای، هرگونه حمله‌ نظامی که مستقیماً غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد، «جنایت جنگی» خواند، با این حال در این بیانیه‌؛ سازمان ملل به جای سرزنش سعودی‌ها،  تنها از طرف‌های درگیر در یمن خواسته  است که به قوانین بین‌المللی احترام بگذارند.
برخلاف نهادهای بین‌المللی که حداقل در ظاهر حمله به غیرنظامیان را محکوم می‌کنند؛ کشورهای غربی معمولا در قبال این حملات سکوت کرده  و حتی گاهی از این حملات حمایت می‌کنند.
هیثر نوئرت سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری که از جنایت اخیر ائتلاف وهابی- غربی پرسیده بود؛ گفت: «ما هنوز جزئیات کامل درباره آنچه که اتفاق افتاده را نداریم. قطعاً گزارش‌های خبری در این باره را دیده‌ایم، اما من نمی‌توانم همه جزئیات مخابره شده را تأیید کنم، چرا که ما در این کشور حضور نداریم!!!»
در حالی نوئرت به بهانه عدم حضور در یمن، از پاسخ سوال خبرنگار سرباز می‌زند که همزمان، ایران را به ارسال سلاح و راکت به یمن متهم می کند  و می‌گوید: این حوثی‌ها هستند که همچنان به حمله علیه عربستان ادامه می‌دهند. آنها این کار را با سلاح‌ها، موشک‌ها و راکت‌های ایران انجام می‌دهند.
آمریکا در این قساوت با عربستان شریک است
نقش منفی عربستان در منطقه باعث شده است تا  حتی برخی از سناتورهای آمریکایی نیز نسبت به این مسئله و پیامدهای آن برای آمریکا، ابرازنگرانی کنند.  سناتور «رندپل» طی توئیتی، درباره نقش منفی رژیم سعودی در منطقه غرب آسیا، نوشت:« باید اذعان کنیم که عربستان یک عامل دردسرساز در خاورمیانه است. نباید امکان وقوع یک مسابقه تسلیحاتی را بین عربستان و ایران فراهم کنیم. همچنین باید تامین تسلیحات برای عربستان را که متعاقبا از آن برای قتل عام انسان‌های بی‌گناه در یمن استفاده می‌شود، متوقف کنیم.» این سناتور نسبت به پیامدهای حمایت‌های آمریکا از عربستان ابراز نگرانی کرد.
دلایل و مستندات زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد سلاح‌های غربی  در حملات به بیمارستان‌ها و مناطق شهری یمن به کار گرفته می‌شود و موجب کشته شدن شمار زیادی از شهروندان به ویژه کودکان یمنی شده است. از سوی دیگر، ائتلاف عربستان اعتراف کرده که از بمب‌های خوشه‌ای BL-755 علیه اهداف نظامی در یمن استفاده کرده و این در حالی است که بیش از یکصد کشور جهان استفاده از آن را ممنوع کرده‌اند. این جنایت در حالی صورت می‌گیرد که یک موشک انصارالله که هیچ گونه اهداف انسانی را مورد هدف قرار نداده و با هدف بازدارندگی به طرف دشمن شلیک شده است تبدیل به یک شوی رسانه‌ای در آمریکا می‌شود.
«کریس مورفی» سناتور آمریکایی در توئیتی با اشاره به قرار داد تسلیحاتی ۱۱۰ میلیارد دلاری بین آمریکا و عربستان سعودی و شیوع وبا در یمن نوشت: سعودی‌ها با تسلیحاتی که به آنها می فروشیم یمن را بمباران می کنند و باعث به وجود آمدن این بحران (شیوع وبا) می‌شوند. وی همچنین در توئیتر خود نوشت: بمب هایی که ما به سعودی ها می فروشیم موجب کشتار یمنی ها می شود و موجب سوختگیری مجدد جنگنده های سعودی می شود. با فروش ۱۱۰ میلیارد دلار تسلیحات بیشتر از هر زمان دیگر وارد این پیچیدگی می شویم.
برنی سندرز از سناتورهای حزب دموکرات، در خصوص این جنایت در صفحه فیس‌بوک خود نوشت: «ایالات متحده با پشتیبانی از جنگ ائتلاف سعودی در یمن از طریق ارائه تسلیحات، سوخت‌رسانی هوایی و کمک به هدف‌یابی، در این قساوت شریک است. هیچ‌کس نمی‌تواند واقعاً ادعا کند که حمایت ما از این جنگ واقعاً مایه امنیت بیشتر ماست. در واقع، خلافش درست است. این جنگ نه تنها دارد نفرت از ایالات متحده را تحریک می‌کند، بلکه همانطور که از گزارش‌های جدید دریافته‌ایم، ائتلاف سعودی با القاعده یمن، یعنی یکی از خطرناک‌ترین شاخه‌های این گروه تروریستی که هدفش را حمله به ایالات متحده اعلام کرده، معاملاتی داشته است.»

سازمان ملل: کودکان یمن با بحران انسانی عظیمی روبرو هستند

کریس مورفی، یکی دیگر از سناتورهای  دموکرات هم در حساب توئیتری خود نوشت: ایالات متحده بمباران می‌کند. ایالات متحده هدف قرار می‌دهد. ایالات متحده از حملات هوایی حمایت می‌کند و ما یک اتوبوس مدرسه را بمباران کردیم. عملیات بمباران یمن از سوی عربستان سعودی- امارات متحده عربی- ایالات متحده آمریکا بیش از پیش عاری از حس مسئولیت‌پذیری شده است، غیرنظامیان بیشتری را به کشتن می‌دهد و تروریست‌ها را در داخل یمن تقویت می‌کند. ما باید به این کار خاتمه دهیم؛ همین حالا.
در خرداد ماه سال ۹۵ پس از آنکه عربستان سعودی و کشورهای همپیمانش  جنایات زیادی را در حق کودکان یمنی انجام داده بودند؛  سازمان ملل، عربستان سعودی را در فهرست سیاه خود به دلیل نقض حقوق کودکان در مناطق جنگی قرار داد؛ در این گزارش آمده بود: ائتلاف کشورهایی که ریاض رهبری آنها را برضد یمن برعهده دارد، 60 درصد از قتل عام کودکان یمن را در سال گذشته میلادی برعهده داشته است، و بسیاری از کودکان یمنی در اثر همین حملات زخمی شده اند، که براساس آمارهای دقیقی که در اختیار داریم در سال گذشته 510 کودک یمنی به دلیل این حملات هوایی کشته شده اند، و 667 کودک نیز متحمل جراحات سنگینی شده اند”. همچنین این گزارش اعلام کرده که نیمی از حملات صورت گرفته برضد مدارس و بیمارستان های یمنی هم توسط ائتلاف سعودی صورت گرفته است.
از همان جا بود که  ریاض فشارهای خود را بر سازمان ملل افزایش داد تا جایی که سازمان ملل نام نام عربستان را   از این لیست خارج کرد.

بان کی مون دبیرکل وقت سازمان ملل در آن زمان با اذعان به اینکه  برای حذف نام کشور عربستان سعودی از فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان متحمل فشارهایی شده است، گفته بود: برخی از کشورهای عربی به سازمان ملل فشار وارد آوردند، تا نام این کشورها از صدر فهرست حذف شوند، در غیر این صورت کمک های این کشورها به سازمان متبوعش قطع می شد. اینجاست که به این نکته پی می بریم که قوانین وضع می شوند تا نقض شوند، آن هم قوانینی که توسط آمریکا و برای آمریکا وضع شده باشد…

 

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان