دادخواهی دانش‌آموزان‌ از کودکان قربانی ترور و هشدار به حامیان تروریسم در پویش «من دادخواه توام»

‌در ابتدای مراسم منصوره کرمی، رئیس هیئت مدیره انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با خیر مقدم به حضار و مهمانان این همایش، عنوان داشت، اگر می‌خواهیم راه شهدا را ادامه دهیم باید در راه اعتلای علمی کشور کوشا باشیم. همسر شهید علیمحمدی، ادامه داد، شهید علیمحمدی نیز همواره به فکر ارتقای رفاه مردم و افزایش توان علمی کشور بود و با آن‌که امکان حضور در کشورهای بیگانه را داشت، در کشور خود ماند تا در رونق علمی کشور سهمی داشته باشد. 

در ادامه همایش، قاسم بیانی، رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۴، با اشاره به خطرات فضای مجازی برای دانش‌آموزان گفت، باید در این فضا تلاش شود تا جای ظالم و مظلوم عوض نشود و دانش‌آموزان می‌توانند با افزایش آگاهی خود، دسیسه‌های دشمنان را ناکام بگذارند. 

در بخش دیگری از همایش‌ محمد علیگو، مدیرکل مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک‌ عنوان داشت، حقوق کودکان از اولین و مهمترین حقوقی است که همه افراد در جهان باید آن را رعایت کنند. وی ادامه داد: ما باید این حقوق را برای کودکان تضمین کنیم. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت، این شعار من دادخواه توام، شعاری بسیار پُرمعناست چرا که این معنا را می‌دهد که همه دانش‌آموزان به‌عنوان وکیل مدافعی برای همه دانش‌آموزانی هستند که درگیر تروریسم و جنایت علیه بشریت شده‌اند. 

در ادامه همایش، سیداحمد موسوی، معاون پرورشی اداره آموزش و پرورش شهر تهران گفت،  آمار بیش از ۱۷هزار شهید ترور، انسان را آزرده می‌کند. جنایتکاران برای جنایت‌های خود هیچ حد و مرزی ندارند و برای رسیدن به هدف خود، بیمارستان و مدارس و اماکن غیرنظامی را مورد حمله قرار می‌دهند، در حالی که ما بر اساس آموزه‌های دینی و اخلاقی خود هیچ‌گاه به غیرنظامیان آسیب نمی‌رسانیم. 

سخنران بعدی این همایش‌ طیبه محمد، مدیر گروه سفیران صلح و دوستی، عنوان داشت که با همکاری انجمن دفاع از قربانیان تروریسم به دنبال برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی در‌خصوص حقوق کودکان قربانیان تروریسم و با حضور دانش‌آموزان شرکت‌کننده در پویش “من دادخواه توام” هستند. وی ادامه داد، با برگزاری این کنفرانس می‌خواهیم نشان دهیم که به‌دنبال دفاع از حقوق کودکان قربانی هستیم. 

در این مراسم بیانیه آنتونیو گوترش، دبیر‌کل سازمان ملل متحد، و نیز بیانیه انجمن دفاع از قربانیان تروریسم به مناسبت روز جهانی کودک، توسط دانش آموزان قرائت شد. 

در بخشی از بیانیه دبیر‌کل سازمان ملل آمده است «این موضوع تکان‌دهنده است که در قرن بیست‌و‌یکم، کودکان همچنان گرسنه، بیسواد یا حتی بدون ضروریترین مراقبت‌های بهداشتی هستند. این موضوع که کودکان گرفتار چرخ خرد‌کننده فقر و بلا شده و در مخاصمات خشونت‌آمیز کشته و معلول می‌شوند، ننگی بر وجدان بشریت است.»

در بخش دیگری از این بیانیه می‌خوانیم «هر کودکی حق دارد در صلح، سلامت و امنیت زندگی کند. اجازه دهید امروز و هر روز از کودکان حفاظت و حمایت نماییم‌، زیرا آن‌ها به شکل قابل توجهی در تبدیل دنیای ما به مکانی بهتر، روشن‌تر و صلح‌آمیزتر موثر هستند.»

در ادامه فرزند شهید صادقی، از شهدای ترور، بیانیه انجمن دفاع از قربانیان تروریسم را قرائت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است «روز جهانی کودک فرصتی است برای برآوردن فریاد خشم دانش‌آموزان ایران بر سر ستمگران جهان و جنایتکاران مدعی حقوق بشر تا صدای مظلومیت میلیون‌ها انسان بیگناه که به دست گروه‌های تروریستی و جنگ‌طلبان به شهادت رسیدند را به گوش جهانیان برسانند.» در بخش دیگری از بیانیه تاکید شده است «ما دانش‌آموزان ایرانی ضمن گرامیداشت این روز جهانی، عهد می‌بندیم دادخواه کودکان و دانش‌آموزانی باشیم که به دست جنایتکاران تروریست همچون گروهک پلید منافقین، جندالشیطان، گروهک آلمانی تندر و داعش آمریکایی به شهادت رسیدند و در این راه هیچگاه نقش دولت‌های غربی در جنایت گروه‌های تروریستی در ایران را فراموش نخواهیم کرد و به کشورهای آمریکا، فرانسه، آلبانی، هلند، سوئد، آلمان و کانادا هشدار می‌دهیم که دست از حمایت گروه‌های تروریستی بردارند، چرا که روزی باید پاسخگوی حمایت خود از جنایتکاران باشند. ما دانش‌آموزان ایرانی، امروز با شعار # من_ دادخواه_ توام گام در مسیر حمایت از حق و عدالت گذاشته و از همین جایگاه از تمامی دانش‌آموزان جهان می‌خواهیم در کنار ما و با پیوستن به این پویش برای ساختن جهانی بدون ترور، جنگ و خشونت تلاش نمایند.»

اجرای سرود و مسابقه دانش‌آموزی از دیگر برنامه‌های این همایش بود. در انتهای مراسم، دانش‌آموزان، طوماری را در دفاع از حقوق کودکان قربانی ترور امضا کردند که قرار است در مجامع جهانی در معرض دید مخاطبان بین‌المللی قرار گیرد.