به گزارش کودک پرس ، داستاننویسی برای کودکان و نوجوانان در سالهای اخیر دغدغههای بسیاری را در مسیر پرپیچوخم خود دیده است و نوشتن برای کودکان و نوجوانان را بسیار سختتر از رمانهای بلند فارسی ساخته است.
نوشتن برای ذهن جستجوگر کودک باید در عین سادگی و بیآلایشی بتواند آنها را در مسیر درستی قرار دهد تا بتواند از فضای مجازی محصور در کودکان امروزی آنها را خارج ساخته و مسیرهای تخیل را برای آنها روشن سازد.
تخیل حلقه واسط بین واقعیت و ذهن کودکان است که باید در میان نوشتار بهخوبی گنجانده شود زیرا اگر تخیل نباشد کودک بهراحتی داستان را نمیپذیرد و این عدم پذیرش بهمنزله دور شدن کودک از فضای داستان است و در یک کلمه کودک از داستان بدون تخیل اصلاً خوشش نمیآید.
اساس داستان نویسان امروز ما عنصر خیال را نتوانستهاند بهخوبی در میان نوشتارهای خود برای کودکان جاسازی کنند و همین باعث ورود کودکان از فضای کتاب و کتابخوانی به سمت فضای جذاب و رنگارنگ مجازی و در ادامه دور شدن ذهن کودک از خیالپردازی میشود.
اعتیاد کودکان به بازیهای موبایلی و کامپیوتری عنصر خیالپردازی را در ذهن آنها بهکلی از بین برده است و ذهن کودکی که باید در سن 9 تا 11 سالگی زاینده خیالپردازیهای بسیار باشد به ذهنی راکد و دور از تفکر و رؤیاپردازی تبدیل میکند و این اولین قدم برای از بین رفتن سلامت روان در کودکان میشود.
اگر عنصر خیالپردازی بهخوبی در نوشتارهای کودکان رعایت شود کودک برای جستجوی عنصر گمشدهی خیال خود، طبیعت جاندار را بهجای صفحات کامپیوتری انتخاب میکنند و این طبیعتگردی و پرسشگری در دامن طبیعت زنده باعث رشد ذهن و درنتیجه رشد جسم میشود و کودک را از لاک خود بیرون میآورد.
دومین نکته در امر داستاننویسی کودکان توجه به عنصر خلاقیت بهعنوان سازندهترین عنصر در داستاننویسی کودکان به شمار میرود، درواقع اگر خلاقیت به کار اضافه شود کودکان بهراحتی جذب داستان میشوند و این امر برای یک نویسنده کتاب کودک امری ضروری به نظر میرسد.
نوع روایت داستان، بهرهگیری از عناصر داستانی و جذاب کردن قصه با کمک شگردهای داستاننویسی و به کار گرفتن خلاقیت، بسیار مهم است، زیرا ترکیب این عناصر میتواند معجونی سحرانگیز برای کودکان باشد تا آنها را جذب کند.
از طرفی پرورش عناصر داستاننویسی در کودکان و نوجوانان میتواند زمینه فعالیت ذهنی فعال و رشد فکری بالای کودکان را فراهم کند، کودکی که بتواند با تکیهبر ذهن خود مطلبی را بنویسد در آینده میتواند سخنوری توانا و درعینحال مدیری توانمند باشد زیرا میتواند بهخوبی با زیردستان خود ارتباط برقرار کند.
القصه نوشتن و پرداختن به موضوعات کودکان سختی راه خود راه خود را دارد و این سختی میتواند با تلفیق عناصری چون خلاقیت و خیال محتوایی سازنده و درعینحال شیرین برای کودکان فراهم کند.
منبع: دانا
ارسال دیدگاه