خطر منهول های بدون دریچه، کودکان خوزستانی را تهدید می کند

به گزارش کودک پرس ،در سال های اخیر معضل سرقت درپوش دریچه های فاضلاب به یکی از موارد بحران آفرین در کلانشهر اهواز تبدیل شده است که به موجب آن در سال های اخیر بیش از ده ها کودک با سقوط در دریچه های فاضلاب جان خود را از دست داده اند.

متاسفانه اقدام دیر هنگام مسئولین آبفا و تدبیر پس از وقوع حادثه مصداق همان نوش دارو پس از مرگ سهراب است که منجر به داغدار شدن برخی خانواده ها شده است.
به همین منظور انتظار شهروندان از شرکت آب و فاضلاب استان این است که با به کار گیری تدبیری در راستای طراحی دریچه های منهول غیر قابل سرقت‌، این مشکل را در استان برطرف سازند.
ناگفته نماند علت اصلی دزدیده شدن درپوش‌ها، امکان بازیافت و فروش ‌آن‌ها به عنوان ضایعات است.
هرچند در سال های اخیر تلاش های زیادی در راستای بکارگیری دریچه های منهول بامواد غیرفلزی مانند پلمیر، بتن و… شده است اما با وجود مزایایی که هر کدام از مواد نام‌ برده دارند، هیچ کدام نتوانسته‌اند جایگزین کاملی برای درپوش های چدنی باشند.
همین مساله باعث شد تا جمعی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف به تحقیق در یک بازه زمانی ۷ ساله جهت ساخت ماده جایگزین چدن ترغیب شوند که در نهایت بتوانند ماده نانوکامپوزیت را بر پایه بتن اختراع کنند و به ثبت برسانند.
از آنجا که دریچه های ساخته شده از نظر اقتصادی به صرفه هستند انتظار می رود شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان نیز به منظور جلوگیری از وقوع بحران، سرقت و… در راستای خریداری چنین درپوش هایی اقدام کند.