خطر بازگشت بیماری فلج اطفال به ایران

به گزارش کودک پرس ، سید محسن زهرایی از انجام عملیات واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در تاریخ  ۱۸ تا ۲۰ فروردین خبر داد و گفت: نوبت دوم عملیات ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال با استفاده از واکسن خوراکی فلج اطفال از ساعت ۸ صبح روز ۱۸ فروردین  تا ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ در سراسر کشور انجام شده و نزدیک به یک میلیون و یکصد هزار کودک زیر ۵ سال صرف نظر از کامل بودن سابقه ایمن سازی، در طی این هفته مجدد واکسینه می‌شوند.

وی افزود: نوبت اول این عملیات در مناطق جنوبی کشور در تاریخ ۸- ۵ اسفند ۱۳۹۶ با پوشش کامل انجام شد.
رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن خاطرنشان کرد: بیشترین خطر بازگشت بیماری فلج اطفال در استان‌های هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان است لذا در تمام مناطق شهری و روستایی این استان‌ها‌(مناطق تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان، جیرفت، بم، ایرانشهر، زاهدان و زابل) عملیات خانه به خانه انجام می‌شود و در سایر شهرستان‌ها، عملیات فقط در مناطق پرخطر تعیین شده انجام می‌شود.
زهرایی، شاخص‌های تعیین مناطق پرخطر را کلیه مهاجرین خارجی که در اردوگاه ها و یا خارج از اردوگاه‌ها اقامت دارند، کلیه خانوارهای ساکن در کلنی‌ها ‌و محل تجمع عمده مهاجرین خارجی، کلیه نقاط (شهرستان شهرک کلنی و …..) که به تشخیص معاونین بهداشت پوشش OPV۳  کمتر از ۹۵ درصد دارند، کلیه مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار، کلیه کودکان زیر ۵ سالی که احتمالاً همراه مادران خود در زندان‌ها اقامت دارند، اعلام کرد.
وی تصریح کرد: برای دستیابی به هدف پوشش کامل عملیات در مدت زمان تعیین شده علاوه بر تمام ظرفیت کارکنان بهداشتی مرتبط از کمک داوطلبین سلامت و سایر نیروهای کمکی آموزش دیده استفاده خواهد شد.
رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن گفت: تعداد ۳۰ هزار نفر نیروی انسانی عملیات را اجرا و پشتیبانی می‌کنند. واکسن مورد استفاده توسط موسسه واکسن و سرم سازی رازی تهیه و تامین شده است.
وی با بیان اینکه دو نوبت عملیات یاد شده با هزینه حدود ۳.۵ میلیارد تومانی انجام می‌شود، گفت: در طی این عملیات همه کودکان زیر ۵ سال شامل ایرانی و یا غیر ایرانی که در کشور حضور دارند؛ واکسن تکمیلی فلج اطفال را دریافت می‌کنند.
زهرایی گفت: در تمام شهرستان‌ها و مناطقی که عملیات واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال به شکل خانه به خانه انجام می‌شود، اطلاع رسانی قبلی توسط مراکز بهداشتی انجام شده و تیم‌های بهداشتی همراه با کارت شناسایی معتبر قطره خوراکی واکسن فلج اطفال را تجویز خواهند کرد.
وی در پایان از هموطنان و خانواده‌های ساکن در مناطقی که با اعلام قبلی مراکز بهداشت شهرستان عملیات واکسیناسیون انجام می شود، تقاضا کرد حداکثر همکاری با تیم‌های بهداشتی را انجام دهند تا به هدف نهایی که ریشه کنی جهانی این بیماری و سلامت کودکان است، رسیده شود.