خراسان رضوی | شناسایی بیش از ۹۰۰ کودک کار و خیابان در مشهد

به گزارش کودک پرس ،نیره عابدین‌زاده معاون دادستان مشهد در جلسه کمیته ساماندهی کودکان کار و خیابان مشهد با تأکید بر اینکه اقدامات غیر مرتبط و غیر هماهنگ با کمیته، در مسیر ساماندهی خلل ایجاد می‌کند گفت: حتی ما به عنوان مقام قضایی، از مسیری که سازمان محور عملیات مشخص می‌کند خارج نمی‌شویم.

وی با تأکید بر اینکه هر دستگاه و نهادی که در آیین‌نامه دیده شده، باید در مسیر و جایگاه خودش فعالیت داشته باشد،گفت: فقط در این صورت است که هماهنگی و حرکت همسو، می‌تواند اهداف طرح را محقق سازد.

رئیس دادسرای صغار، محجورین و آسیب‌دیدگان اجتماعی مشهد یادآور شد: ما به عنوان مقام قضایی آمادگی داریم دستگاه‌هایی که همکاری مؤثر و وظیفه‌مند با سازمان بهزیستی در اجرای طرح را به خوبی انجام داده‌اند را اعلام و سازمان‌هایی که ترک فعل داشته‌اند را نیز به سمت اعلام جرم و برخورد کیفری ببریم.

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی در این جلسه ضمن تشکر از اقدامات و همراهی دادستانی مشهد در موضوع ساماندهی کودکان کار و خیابان گفت: اگر کودکان در این مرحله مورد غفلت قرار گیرند آسیب‌های بعدی، هم کودک و هم خانواده را درگیر می‌کند و مشکلات بیبشتری خواهیم داشت.

مسعود فیروزی یادآور شد: با مدیریت صحیح طرح ساماندهی کودکان می‌توان از آسیب‌های بعدی جلوگیری کرد، آسیب‌هایی که اگر رخ دهد با هزینه‌های بسیار بیشتر قابل پیشگیری نخواهد بود.

وی از شناسایی بیش از ۹۰۰ کودک در طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان در مشهد خبر داد و گفت: خوشبختانه با همکاری بسیار مؤثر دستگاه قضایی، دستگاه‌های همکار، وظایف‌شان را بخوبی انجام داده‌اند و فرایند ساماندهی به شکل خوبی پیش می‌رود.

کودکان اتباع سه برابر کودکان ایرانی هستند

وی با بیان اینکه بر اساس آمارهاو غربالگری موجود، آمار کودکان غیر ایرانی همچنان سه برابر کودکان ایرانی است گفت: بر اساس مصوبات جلسه قبل، مکاتباتی با بیمه سلامت، اداره اتباع، سازمان فنی و حرفه‌ای، شهرداری، آموزش و پرورش و کمیته امداد امام خمینی داشته ایم و وظایف و مصوبات را به آنان ابلاغ کرده‌ایم که خوشبختانه اغلب این موارد به نتیجه رسیده است.

مدیر کل بهزیستی استان گفت: امیدواریم شهرداری مانند سایر دستگاه‌های همکار، به تعهداتی که در کمیته مصوب شده، عمل کند و مشکل فضای فیزیکی نگهداری کودکان و همچنین تعهدات مالی که برای بازسازی فضای بازی کودکان و محوطه‌سازی مرکز کودکان صدف داشته پرداخت شود.

معاون دادستان مشهد در ادامه جلسه از دستگاه‌های همکار در این طرح خواست تمام فعالیت‌ها و اقدامات خود را با بهزیستی به عنوان محور طرح هماهنگ کنند.

نیره عابدین‌زاده گفت: اگر تبلیغاتی برای لباس و اسباب‌بازی و سایر موارد مورد نیاز کودکان کار در بیلبوردهای تبلیغاتی شهرداری اعلام می‌شود و یا مشارکت مردم جمع‌آوری می‌شود باید با اطلاع بهزیستی باشد و مشخص باشد لوازم و موارد جمع‌آوری شده در کجا و به چه کودکانی داده شده و مصارف آنها کاملا مشخص باشد.

مدیر بهزیستی شهرستان مشهد نیز گفت: کار ساماندهی و بازتوانی کودکان کار و سایر آسیب‌های اجتماعی، یک امر تخصصی است که نیروهای بهزیستی، برای آن آموزش دیده و تخصص لازم را دارند و سایر نهادها بهتر است اقدامات و برنامه‌های خود در این زمینه را با بهزیستی هماهنگ کنند تا نتایج بهتری بگیریم.

مهدی نخعی گفت: متأسفانه تعهد شهرداری در مورد مرکز صدف محقق نشده و امیدواریم در روزهای آینده با رفع سوء تفاهمات موجود، این امر محقق شود و بتوانیم فضای مورد نیاز را آماده‌سازی کنیم.

معاون دادستان مشهد در پایان این نشست، ضمن تأکید بر همکاری بیشتر دستگاه‌های همکاری طرح ساماندهی گفت: خوشبختانه کار ساماندهی به خوبی پیش می‌رود و نتایج خیلی خوبی از بازتوانی کودکان کار و خانواده‌هایشان گرفته شده است.

عابدین‌زاده گفت: ون‌هایی که برای جمع‌آوری کودکان اختصاص یافته باید ظاهرش شبیه به مکان دوستدار کودک بوده و ظاهر و امکانات داخل این خودروها با وضعیت کودکان و نیازهای آنان مطابقت داشته باشد.