به گزارش کودک پرس ، پگاه نجفیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کاهش آسیب ها هدف اصلی این انجمن است، افزود: از طریق بازی درمانی و آموزش های مهارتی، به خودمراقبتی و توانمندسازی کودکان کمک می کنیم تا از خود مراقبت کنند.
وی که کارشناس ارشد روانشناسی بالینی دارد، تصریح کرد: اغلب کارشناسان این انجمن کارشناس ارشد و دکترای روانشناسی هستند و به طور مستمر در زمینه ارائه آموزش های لازم به کودکان و نوجوانان مناطق حاشیه شهر کرمانشاه تلاش می کنند.
وی کنترل خشم، خواب سالم، تفکر سالم و خودمراقبتی را از جمله آموزش های مهم به کودکان و نوجوانان در این انجمن دانست و گفت: این آموزش ها بازخورد بسیار خوبی در میان این اقشار داشته به طوریکه مشاهده می کنیم که میزان خشونت های کلامی و فیزیکی آنها به مراتب از قبل از برگزاری کلاس های آموزشی کمتر شده و به تدریج نیز بهتر می شود.
وی گفت: تلاش می کنیم کودکان و نوجوانان را از طریق وارد کردن به محیط های آموزشی و فرهنگی اهل گفت و گو و تعامل کنیم و آنها را از خشونت دور نماییم.
وی در ادامه سخنان خود گفت: جبهه نجات کرمانشاه حامی حقوق کودک و اولین کاندید قطب آموزش حقوق کودک در غرب کشور فعالیت خود را از سال 1383 آغاز کرده است.
نجفیان افزود: اولین پروژه اجرایی انجمن در اردیبهشت سال 96 با عنوان خانه کودک در منطقه حاشیه نشین حکمت آباد با هدف پیشگیری و کاهش آسیب شروع شد.
وی ادامه داد: حدود 20 نفر به عنوان عضو افتخاری این مجموعه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری روانشناسی، مددکاری، مدیرت و سایر رشته ها فعالیت دارند.
او به تشریح فعالیت های خانه کودک نیز پرداخت و گفت: خانه کودک از چند بخش با عنوان کمیته نوجوانان دختر با 30 عضو، کمیته نوجوانان پسر با 34 عضو، کمیته کودکان با 29 عضو، کارگاه خانواده موفق، کمیته استعدادهای درخشان و مشاوره فردی فعال است.
او مشاوره تحصیلی، برگزاری کلاس های هنرهای دستی و پرورش گیاهان زینتی را از جمله فعالیت های این خانه ذکر کرد.
وی با بیان اینکه اعضای هر کمیته از کلاس های آموزشی (ریاضی، زبان و…) و روانشناسی بهره میبرند، گفت: مشاوره تحصیلی همراه با در اختیار قراردادن کتاب های کنکوری از جمله خدماتی است که به اعضای خانه کودک داده می شود.
او جامعه هدف خانه کودک را کودکان، نوجوانان و والدین آنها ذکر کرد.
مدیرخانه کودک انجمن جبهه نجات کرمانشاه در ادامه سخنان خود اظهار داشت: این مجموعه به منظور پیشگیری و کاهش آسیب به وسیله برگزاری کلاس های آموزشی در خصوص کودکان، نوجوانان و خانواده های ساکن در محله حکمت آباد راه اندازی شده است.
نجفیان افزود: خانه کودک فعالیت های خود را در زمینه غنی سازی فرهنگی و آموزشی در خصوص مهارت های زندگی، آشنایی با مسائل و مشکلات روز و ایمن سازی کودکان و نوجوانان در خصوص مشکلات منطقه و محله آغاز کرده است.
وی اضافه کرد: برنامه های آموزشی هنرهای دستی شامل ساخت زیورآلات و گلیم بافی برای نوجوانان دختر و همچنین کاشت و پرورش گیاهان زینتی برای نوجوانان پسر به منظور افزایش توانمندی های نوجوانان و آموزش کسب درآمدهای مجاز و جلوگیری از گرایش این گروه حساس سنی به کسب درآمد های غیرقانونی (خرید و فروش مواد مخدر، تن فروشی، بزهکاری و…) به فعالیت های این خانه افزوده شده است.
وی اظهار امیدواری کرد با استقبال و حمایت مردم فهیم کرمانشاه و تلاشهای کارکنان و نوجوانان این مجموعه کمکی به حل گوشه ای از مشکلات اجتماعی شهرمان کنیم.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت دارد که در 2 هزار و 622 روستا و 32 شهر سکونت دارند.
نیمی از این جمعیت در شهر کرمانشاه به عنوان مرکز استان ساکن هستند.
براساس آمارهای رسمی از مجموع جمعیت استان 30 درصد آن زیر 18 سال سن دارند.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه