به گزارش کودک پرس ، «حبیب الله مسعودی فرید» معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در دیدار با فرزندان نخبه سازمان بهزیستی، گفت: ۶۵۰ مرکز شبه خانواده در سراسر کشور وجود داردکه ۱۰ هزار و ۳۰۰ فرزند بهزیستی در آن حضور دارند. هدف و تلاش ما و همکارانمان این است که با یاری یکدیگر بتوانیم به مفهوم واقعی «شبه خانواده» در این مراکز دست یابیم، که متأسفانه در برخی موارد توفیق حاصل نشده است و هنوز راه زیادی در پیش داریم.
مسعودی فرید افزود: قوانین و آئین نامههای اخیر موفقیتهای بسیار خوبی برای ما ایجاد کرده است و توانستهایم تعداد فرزندان بیشتری را به خانوادههای متقاضی واگذار نمائیم. البته اعتقاد ما این است که سیاستگذاریهای کلان بهزیستی، مشارکت خیرین و معرفی خانوادههای متقاضی باید همگی بر اساس «مصلحت فرزندان» صورت گیرد.
وی با اشاره به لزوم توجه به رشد و تکامل همه جانبه کودکان در برنامه ریزی های بهزیستی و ارتقای مداوم آنها گفت: یکی از دغدغههای شخصی من رسیدن فرزندان به سن ۱۸ سالگی است. هیچ اعتقادی به واژه «ترخیص» ندارم و به نظر من این ادبیات باید تغییر کند. همانطور که یک کودک از ابتدا در خانواده حضور دارد و از حمایت خانواده برخوردار میشود، بهزیستی نیز باید حمایتهای خود را در زمینه اشتغال و مسکن فرزندان ادامه دهد و با فرآیند توانمند سازی و ایجاد فضاهایی که منجر به کارآفرینی میشود، در این زمینه گام بردارد.
وی افزود: منابع مالی مورد نیاز با ارتقای فرآیندها در معاونت امور اجتماعی، خیرین و فرزندان افزایش مییابد اما با همه اینها به حمایتهای مالی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور نیاز داریم. هر چند که تا به امروز همکاری خوبی با ما داشتهاند و شیب اعتبارات ما مطلوب است اما با توجه به شرایط اقتصادی امروز کشور -که حتی کسب و کارهای بسیار خوب و مطمئن ممکن است دچار چالش شوند- پاسخگوی تمامی نیازهای ما نیست.
جای خالی تشکلهای” فرزندان موفق بهزیستی”در کشور
«محمد نفریه» مدیر کل امور کودکان و نوجوانان نیز در این دیدار با اشاره به خلاء تشکلهای مربوط به مراکز شبه خانواده و فرزندان بهزیستی، گفت: بر همین اساس تشکیل سه سازمان مردم نهاد در زمینه مذکور در دستور کار قرار گرفت که نخستین مجمع تشکیل شده است و تشکیل دو مجمع دیگر نیز در دست اقدام است.
وی افزود: دومین سازمان مردم نهاد، مجمعی است متشکل از تمامی مراکز خیریهای که در امر «نگهداری فرزندان» به بهزیستی کمک میکنند و سومین آنها نیز از خیرینی که در امر «فرزند خواندگی» به ما کمک میکنند؛ تشکیل میشود و با شکل گیری این مجامع بسیاری از مشکلات فرزندان با کمک خودشان حل و فصل میشود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، وی همچنین در خصوص همایش دوسالانه ۱۱۰ فرزند موفق بهزیستی که سال گذشته در شیراز برگزار شد، گفت: انتخاب این فرزندان با سخت گیری زیاد و از بین صدها و هزاران فرزند نخبه سازمان بهزیستی صورت گرفت و در سال آینده نیز این همایش برگزار میشود. سازمان بهزیستی از داشتن چنین فرزندانی به خود می بالد.
ارسال دیدگاه