به گزارش کودک پرس ،
از ماه اکتبر گذشته نيروهاي امنيتي ميانمار عملياتي را در منطقه راخين آغاز کردند. برخي منابع اعلام کردند که اين عمليات به قتل غيرنظاميان، ربودن و تجاوز به زنان و بچهها و به آتش کشيدن روستاها منجر شد. در اين روزها اين نيروها به جنايتهاي جنگي ادامه داده و قوانين بينالمللي را نقض ميکنند.براساس آمار سازمان ملل طي روزهاي اخير ۹۰ هزار تن از ساکنان روهينجا به دنبال خشونتها از منطقه راخين فرار کردهاند. با اين حال اين رخدادها در موضع وزارت جنگ اسرائيل که همچنان بر مسلح کردن نيروهاي نظام ميانمار پافشاري ميکند، تغييري نداده است.روزنامه عبري زبانهاآرتص در گزارشي نوشت: به رغم گزارش فرستاده سازمان ملل به ميانمار و گزارش پژوهشگران دانشگاههاروارد که درباره ارتکاب چنين جنايتهاي جنگي صحبت ميکنند دولت اسرائيل به مسلح کردن نظام در آنجا ادامه ميدهد.يکي از مسؤولان شوراي نظاميميانمار سپتامبر ۲۰۱۵ به اسرائيل سفر کرده و با رئيس اسرائيل و رئيس ستاد ارتش و رؤساي مؤسسه امنيتي اين رژيم ديدار کرده بود. ميشل بن باروخ، رئيس شعبه صادرات امنيتي در اسرائيل نيز تابستان گذشته به ميانمار سفر کرد. طي اين سفر مسؤولان شوراي نظامياعلام کردند که قايقهاي جنگي را از اسرائيل خريداري کردهاند.
اينديپندنت: تعدادي کودک در ميانمار زنده به آتش کشيده شدند
روزنامه اينديپندنت طي گزارشي ضمن اشاره به نسل کشي مسلمانان روهينگيا اعلام کرد که نظاميان ميانماري تعدادي کودک را زنده سوزانده اند.روزنامه اينديپندنت با اشاره به نسل کشي مسلمانان در ميانمار گزارش داد که نظاميان و شبه نظاميان اين کشور تعدادي را زنده سوزانده و يا سر آنها را از بدن جدا کردهاند.اين روزنامه در گزارشي درباره نسل کشي مسلمانان در ميانمار به دست نيروهاي نظاميميانمار و بودائيهاي تندرو نوشت: براساس اظهارات شاهدان عيني، کودکان روهينگيا توسط نيروهاي نظاميو شبه نظاميدر ميانمار سرشان بريده شده و تعدادي نيز به صورت زنده سوزانده شدهاند.براساس اين گزارش، آنها معتقدند که نظاميان و شبه نظاميان ميانماري مرتکب نسل کشي عليه مسلمانان و يا قتل عام شدهاند.طي يک هفته گذشته بيش از ۶۰ هزار نفر از روهينگيا به دليل درگيريها به سمت مرز بنگلادش فرار کرده و آواره هستند. اين درحاليست که دولت بنگلادش نيز مرزها را بسته و ميگويد که ظرفيت ميزباني از اين تعداد پناهجو را ندارد.«بوريس جانسون» وزير خارجه انگليس نيز روز گذشته طي پياميبه رهبر ميانمار خواستار پايان خشونتها شد و گفت که رفتار ظالمانه با مسلمانان روهينگيا لکه ننگي براي ميانمار محسوب ميشود.وي از دولت اين کشور و همچنين «آنگ سان سوچي» برنده جايزه صلح نوبل خواست که در اين زمينه وارد عمل شوند.«رجب طيب اردوغان» رئيس جمهور ترکيه نيز پيش از اين با نسل کشي خواندن اقدامات ميانمار گفته بود که عدهاي چشمان خود را بر روي کشتار مسلمانان در ميانمار بسته اند.«رنتو مارسودي» وزير خارجه اندونزي براي گفتگو با مقامات ميانمار به اين کشور سفر کرده تا از دولت ميانمار بخواهد خشونتها عليه مسلمانان را متوقف کنند.دولت ميانمار مدعي است که ۴۰۰ نفر از نيروهاي نظامينيز کشته شدهاند اما افرادي که در حال فرار بودند از خشونت وحشتناک سربازان ارتش ميانمار و ديگر گروههاي شبه نظاميسخن ميگويند.«عبدالرحمن» ۴۱ ساله به يک موسسه خيريه که آنجا خدمات ارائه ميدهد گفته که من از يک حمله ۵ساعته به روستاي «چوت پيين» زنده ماندم و فرار کردم.وي افزود: يک گروه از مردان روهينگيا را در يک کلبه چوبي جمع کرده و سپس آتش زدند. برادرم در ميان آنها بود و کشته شد.وي همچنين گفت: ديگر اعضاي خانوادهام را در زمينهاي اطراف پيدا کردم. روي بدنشان جاي گلوله و بريدگي بود. دوتا از برادر زادههام بدون سر بودند.تصاوير ماهوارهاي که ديده بان حقوق بشر منتشر کرده نشان ميدهد که تنها در يک روستا ۷۰۰ خانه به آتش کشيده شده و به خاکستر تبديل شده است.ديده بان حقوق بشر ميگويد که نياز است ناظران مستقل به صورت حضوري در منطقه حضور يابند چرا که معتقد است سطح تخريب احتمالا بيش از آن چيزي است که در تصاوير ماهوارهاي ديده ميشود.مسلمانان روهينگيا که جمعيتي يک ميليون نفري را در ميانمار تشکيل ميدهند در ايالت «راخين» در غرب ميانمار زندگي ميکنند. اين قوم از هيچ يک از حقوق شهروندي ميانمار برخوردار نيستند چرا که ميانمار آنها را شهروند اين کشور محسوب نميکند و معتقد است که آنها بايد به بنگلادش بازگردانده شوند.
تظاهرات مسلمانان مسکو، جاکارتا و گروزني مقابل سفارت ميانمار
مسلمانان روسيه ، اندونزي و چچن با تجمع مقابل سفارت ميانمار با مسلمانان روهينجايي ابراز همبستگي کردند. مسلمانان مسکو با تجمع در مقابل سفارت ميانمار در مرکز اين شهر با مسلمانان اقليت روهينجا در ميانمار که موج خشونتها عليه آنها صدها کشته برجاي گذاشته و آنها را مجور به فرار از خانههايشان کرده، ابراز همبستگي کرده و خواستار رسيدگي به وضعيت اسف بار مسلمانان در اين کشور آسياي جنوب شرقي شدند. سرويس مطبوعاتي پليس مسکو به آژانس خبري تاس گفت هيچ خشونتي از سوي مردم در طول تظاهرات رخ نداده است.ويديوهاي منتشر شده از اين تظاهرات در شبکههاي اجتماعي، تظاهرکنندگان را در حال اقامه نماز و سر دادن فرياد “الله اکبر” در مقابل ساختمان اين سفارت نشان ميدهد. تعدادي از کاربران اينستاگرام نيز جمله “نسلکشي مسلمانان را متوقف کنيد” را در صفحات خود منتشر کردهاند.مردم در شبکههاي اجتماعي مدعي حضور تقريبا هزار فعال اجتماعي در اين تجمع شدهاند.به گزارش خبرگزاري اينترفکس، دستکم ۲۰خودرو پليس و يک وسيله نقليه زره پوش در محدوده اين تجمع ديده شدهاند اما جو اين تظاهرات آرام بودهاست.يکي از تظاهرکنندگان به خبرگزاري تاس گفت: وقتي ظلميکه به برادران و خواهرانمان روا داشته ميشود را ميبينيم اعتراض ميکنيم.به همين خاطر است که امروز در اينجا گرد هم آمدهايم. ما متحد هستيم…و بايد به جهان نشان دهيم که مسلمانان صلحطلب هستند.به گزارش خبرگزاري رويترز، تظاهرات ديگري نيز در حمايت از مسلمانان مقابل سفارت ميانمار در جاکارتا، پايتخت اندونزي برگزار شد که طي آن يک کوکتل مولوتوف به داخل اين سفارت پرتاب شد و آتشسوزي کوچکي درطبقه دوم اين ساختمان رخ داد.
رمضان قديروف، رييس جمهور چچن نيز در اينستاگرام خود گفت امروز (دوشنبه) تظاهراتي مشابه در گروزني، پايتخت اين کشور برگزار ميشود. وي افزود طي اين تجمع، مسلمانان به برپايي نماز و دعا براي برادران و خواهران خود در ميانمار خواهند پرداخت.از اوايل ماه اوت شرايط در ميانمار به دليل درگيري ميان بوداييها و مسلمانان روهينجا رو به وخامت گذاشته است.بر اساس گزارش رويترز، حدود ۴۰۰ تن از مردم در درگيريها و رويارويي نظاميدر اواخر ماه اوت در اين کشور کشته شدهاند.ويوين تان، سخنگوي منطقهاي آژانس پناهجويان سازمان ملل (UNHCR) به خبرگزاري رويترز گفت، در حدود ۷۳ هزار روهينجايي از آغاز اين خشونتها به بنگلادش گريختهاند.
منبع: ايسنا،
ارسال دیدگاه