حضور عموفردوس در جشن روز ادبیات کودک و نوجوان استان مازندران +تصاویر

به گزارش کودک پرس، تیرماه سالروز درگذشت مهدی آذریزدی به عنوان روز ادبیات کودکان و نوجوانان مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقه انشانویسی در سالن امام علی(ع) اداره ارشاد برگزار شد.

امروز قلم پرنده‌های کوچک شهر نکا یا شهر نیکان بی‌ریا و بی‌ادعا از دلنوشته‌هاشان خواندند. آنچه امروز جامعه ما با آن درگیر است بی‌سوادی پنهان بوده زیرا به عقیده بسیاری از کارشناسان اکثر فارغ‌التحصیلان می‌توانند بخوانند اما در نوشتن مهارتی ندارند که در این زمینه باید بدانیم انشانویسی فرزند اندیشه و تفکر بوده که می‌تواند با سبک و سیاق جدید در هدایت نسل تحصیل امروز به سوی سواد واقعی تاثیرگذار باشد.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران در این مراسم گفت: مهم‌ترین وظیفه ما در نظام تعلیم و تربیت تغییر رفتار در زندگی انسان‌ها برای بهتر زیستن است که باید تغییر در یادگیری صورت گیرد.

سید عیسی میرشفیعی افزود: معلمان امروز صحنه‌پردازان یادگیری هستند که باید شرایط را برای یادگیری سهل و آسان و فضای آموزشی را برای دانش آموزان لذت بخش کنند.

وی بیان کرد: آنچه در زبان آموزی اهمیت دارد نگارش کردن است و باید نظام تعلیم بتواند ارتباط با خود، با دیگران، ارتباط با طبیعت و ارتباط با خالق یعنی خداوند را در دانش آموزان ایجاد و تقویت کند.

میرشفیعی با اشاره به رشد و توسعه فضای تکنولوژی، گفت: امروز فضای مجازی داده‌ها و اطلاعاتی را در اختیار کودک قرار می‌دهد که والدین باید به درستی این اطلاعات را مدیریت کنند.

وی گفت: باید بدانیم 9 ماه اطلاعات به کودک تزریق می شود و سه ماه تابستان فرصتی برای استراحت دانش آموزان است و والدین کودکان را با کلاس‌های مختلف درگیر نکنند و همچنین امروز کودکان ما نیاز به تحرک وبازی دارند که باید فرصت هنر و ورزش در اختیارشان قرار گیرد.

مدیر آموزش و پرورش نکا گفت: گسترش فرهنگ انشانویسی یکی دیگر از اهداف بوده زیرا بسیاری از اوقات افراد نمی‌توانند مقاصد خود را به درستی مطرح و از حقوق خود دفاع کنند اما با نگارش و نوشتن می‌توانند.

حسین پالار بیان کرد: قلم اگر ننویسد ارزشی ندارد و اگر امروز بتوانیم فرهنگ انشانویسی را در مدرسه به درستی نهادینه کنیم فارغ التحصیلان آینده می‌توانند ادبیات فارسی را دریابند و مشاهده‌گر، خلاق، نقاد و مطالبه‌گر حق خواهند بود و می‌توانند سخن‌پردازی و سخن آفرینی کنند.

وی گفت: با برگزاری همایش انشانویسی تلاش کردیم درس انشا را دوباره در مدارس احیا کنیم و می‌توانیم در آموزش مسائل سیاسی و اجتماعی از این عنصر استفاده کنیم و با نگاهی نو قصه گویی، قصه‌نویسی و داستان‌گویی را رونق دهیم.

مدیر آموزش و پرورش نکا گفت: بسیاری از شغل‌ها مانند پاکبانی، محیط بانی و معلمی در جامعه از ارزش و اهمیت فراوانی برخوردار هستند که به نوعی سلامت جسم، محیط و تنفس معنوی فکر و اندیشه ما را تامین می‌کنند.

پالار افزود: نخستین مسابقه انشانویسی در دو مرحله مدرسه ای و شهرستانی برگزار شد که سه هزارو 230 دانش آموزان پایه پنجم و ششم ابتدایی شرکت کردند که 270 نفر برگزیده شهرستانی انتخاب شدند.

وی گفت: دانش آموزان در مرحله مدرسه ای با دو موضوع ” اگر من محیط بان بودم” و “اگر من پاکبان بودم “و در مرحله شهرستانی “اگر من معلم بودم ” شرکت کردند که 16 نفر به عنوان منتخب شهرستانی انتخاب شدند.

فردوس حاجیان آموزگار صلح و دوستی نیز گفت: قطار توسعه در حال حرکت بوده و اگر ما خود را به این قطار نرسانیم جا خواهیم ماند در نتیجه معلمان ابتدایی ما با پدیده ای به نام تغییر روبه‌رو شده‌اند که باید خلاقیت محوری را با شعار نگرش‌های فردی و دانش‌های ضروری جامه عمل بپوشانیم.

وی افزود: معلم سهولت می‌بخشد به یادگیری و بیدار کننده یادگیرندگان است وانشا یعنی خلق کردن به وجود آوردن و برگزاری مسابقه انشانویسی بهترین فرصت برای به وجود آوردن است که این حرکت در شهرستان نکا بسیارمبتکرانه بود و این آغاز یک حرکت خوب در استان است.

حاجیان گفت: آگاه‌سازی را می‌توان یکی از نیازهای ضروری هر جامعه دانست که تشکیل کمپین آموزشی بسیار اهمیت دارد که داشتن دانش و آگاهی از آن مهم است چراکه یکی از اهداف مهم راه اندازی کمپین آگاهی بخشی به جامعه است و این گفتمان توانمندسازی را ایجاد می‌کند و بدانیم هر کودکی شایسته یک فرصت است و معلمان اهمیت دارند.

وی افزود: شعار امروز روز ملی ادبیات کودک و نوجوان ” معلمان شاد دانش آموزان شاد، دانش آموزان شاد دنیای شاد” نامگذاری شد.

امروز باید شهیدان راه آزادی و مقاومت را به دانش آموزان معرفی کنیم و بدانیم هشت سال دفاع مقدس تمام شد اما داستان مقاومت و شهادت داشته و امروز نیز با نام قصه مهاجرت مدافعان حرم ادامه دارد.

در پایان مراسم نیزاز نفرات برتر با اهدای جوایز ولوح تقدیر تجلیل شد و انشای دانش آموزان برتر نیز به عنوان کتابچه چاپ و در اختیار ادارات محیط زیست، شهرداری و آموزش و پرورش قرار گرفته و یک نسخه از آن نیز به خانم ابتکار رئیس سازمان محیط زیست اهدا می‌شود.

مرجع: تسنیم