به گزارش کودک پرس ، در روزهای گذشته بخش نخست گفتگو با «مریم قلی پور» عروسک ساز و موسس برند «آلمیلا» منتشر شد. قلی پور که یکی از هنرمندان حاضر در پنجمین جشنواره اسباب بازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود در گفتگوی پیشین از ورود به عرصه عروسک سازی و نخستین تجربیات خود در این مسیر گفت. آن چه در پی می آید بخش دوم این گفتگوست که جزئیات بیشتری از فعالیت این عروسک ساز را بازگو می کند:
پیش از این درباره تجربه ورود به عرصه عروسک سازی سخن گفتید. چند سال است مشغول این فعالیت هستید؟ آیا پیش از این، تجربه ای از این دست داشتید؟
اکنون پنج سالی می شود که به عروسک سازی اشتغال دارم و همه مهارت هایم را در همین مدت کسب کرده ام. در واقع همه چیز در این مسیر برای من به صورت تجربی پیش رفت و آموزشی در این زمینه ندیدم. از ابتدا تاکنون همه بخش ها را با آزمون و خطا گذراندم. مثلا طراحی می کردم و می دوختم اما خوب از آب درنمی آمد، ایرادهای کار را پیدا می کردم و بار دیگر از نو شروع می کردم.
نسبت به تجربه عروسک سازی تان چه حسی دارید؟
حالا که حدود پنج سال از این تجربه می گذرد، نسبت به مسیر پرفراز و نشیبی که از سر گذرانده ام نسبتا راضی هستم و خوشحالم که از بر پروسه تولید عروسک از طراحی تا دوخت مسلط شده ام.
عروسک سازی شغل اصلی و منبع اصلی درآمد شماست؟
بله، در حال حاضر عروسک سازی به شغل اصلی من تبدیل شده و عمیقا از این موضوع خوشحالم. اشتیاق فراوانم به عروسک سازی و کاراکترهایی که خلق می کنم موجب شده اهداف بیشتری برای آینده شغلی ام داشته باشم. در واقع امیدوارم بتوانم کارم را هر چه بیشتر گسترش دهم.
چشمانداز شما برای آینده کارتان چیست؟
در مرحله اول به این فکر می کنم که کارگاهی برای عروسک سازی داشته باشم تا از این طریق تعدادی از افراد علاقه مند را گردهم آورم. از سوی دیگر می خواهم با آموزش به به علاقه مندان این حوزه، برای آینده(زمانی که کارم گسترش پیدا کرد) همکارانی تربیت کنم.
یکی از کاراکترهای عروسکی شما که مورد توجه تعداد زیادی از بازدیدکنندگان نمایشگاه اسباب بازی قرار گرفت، «حسن کچل» بود. این کاراکتر دوست داشتنی چگونه شکل گرفت؟
ماجراهای «حسن کچل» از جمله داستان هایی است که چندین دهه مورد توجه بچهها بوده است. من خودم از کودکی با این کاراکتر آشنا هستم و خاطرات زیادی از آن دارم. به همین خاطر فکر کردم برای رده سنی کودک عروسکی طراحی کنم که برای بچه ها آشنا باشد. از سوی دیگر «حسن کچل» شخصیت داستان ایرانی و بومی است و از این نظر توجه بیش تری را به خود جلب می کند و آسان تر می توان آن را معرفی کرد.
یعنی عملا عروسک شما پیوست فرهنگی برای داستان «حسن کچل» است؟
بله، به این معنا که وقتی یک کودک داستان «حسن کچل» را می خواند می تواند عروسک آن را هم به صورت عینی در دست بگیرد و با آن بازی کند.
در طراحی این کاراکتر از تصاویر موجود او بهره بردید؟
نه، با وجود این که تصاویر زیادی از حسن کچل در فضای فرهنگی هنری ما طراحی شده، تصمیم گرفتم تصویرسازی اش منحصر به فرد باشد. بر اساس همان طراحی هم الگو درآوردم و کار به نتیجه رسید.
ویژگی منحصر به فرد «حسن کچل» شما چیست؟
می خواستم سایز عروسک «حسن کچل» طوری باشد که کودکان بتوانند به راحتی آن را در دست بگیرند و برای بازی این ور و آن ور ببرند. به همین خاطر عروسک را چندین بار در اندازه های مختلف ساختم تا در نهایت بهترین ابعاد را انتخاب کنم.
منبع: شبستان
ارسال دیدگاه