به گزارش کودک پرس ، سمیرا اسماعیلی روانشناس و مشاور خانواده اظهار کرد: تصور می کنید اگر به فرزندتان آموزش رزم دهید و از او بخواهید بعد از خوردن هر سیلی یک سیلی بزند، بازی را برده اید؟ در اشتباهید! شما با آموزش خشونت بدترین شیوه حل مسئله را به فرزندتان یاد می دهید؛ به جای رفتن از چنین راهی به فرزندتان یاد دهید که نه تنها کتک زدن دوستانش درست نیست، بلکه اشتباه و خطرناک هم هست.
این روانشناس در ادامه بیان کرد: این جمله که «اگر تو را زدند، تو هم بزن»، آسیب های فراوانی به کودک خواهد زد و این سوال پیش می آید که اگر کسی کار بدی کرد، من هم می توانم آن را تکرار کنم؟ همچنین با آموزش این مطلب به کودک او را در خطر آسيب فيزيكی قرار می دهيد و به كودک خشم، مجازات و كينه ورزی را آموزش خواهید داد.
اسماعیلی با بیان اینکه کودک حق دارد از خود دفاع کند، گفت: با آموزش رفتار صحیح به فرزندمان، به او یاد دهیم كه در رابطه با ديگران ميتواند حد و مرز مشخصی قرار دهد و از خود با شیوه مناسب دفاع كند.
وی افزود: بادیگارد فرزندتان نباشید و اجازه ندهید رقابت شما با بچه های دیگر به ارتباط فرزندتان با آنها صدمه بزند. اگر به او یاد دهید که در واکنش به حمله کودکان دیگر با آنها دست به یقه شود، احتمال اینکه کتک مفصلی بخورد و وضعیتش بدتر از قبل شود کم نخواهد بود. پس به او توضیح دهید ابتدا به کودک مهاجم بگوید: «تو حق نداری به من توهین کنی!» یا اینکه بگوید: «اجازه نداری به من دست بزنی!» و بعد یکی از بزرگ ترها را خبر کند.
اسماعیلی تصریح کرد: دلیلی برای ورود والدین به این دعوای کودک با همسالان وجود ندارد، اما اگر ماجرا از کنترل خارج شد، می توانید جلو بروید و با کودک خطاکار شخصا صحبت کنید. فرزند شما باید بداند وظیفه حل مشکلاتش را برعهده دارد؛ اما همیشه کسانی هستند که در لحظه های سخت از او حمایت می کنند.
این روانشناس با اشاره به اینکه والدین نباید در دعواهای بین دو کودک مداخله کنند، گفت: تا می توانید در دعواهای بین دو کودک مداخله نکنید. با کودک آزرده همدردی کنید؛ مثلا بگویید درک می کنید که او از شکستن اسباب بازی اش چقدر ناراحت است ولی در نهایت بگویید مشکل آن دو به شما مربوط نمی شود و خودشان باید مشکلات شان را با هم حل کنند.
وی در پایان گفت: مهم ترین نکته این است: «وارد رقابت با کودکان و مادران دیگر نشوید!» گاهی بچه ها تنها مشغول کری خواندن کودکانه و نشان دادن رفتارهایی که اقتضای سن شان است، هستند. تصور نکنید اگر کودکی به زور مداد فرزند شما را گرفت، فورا باید با خشم به طرفش بروید و از حق فرزندتان دفاع کنید. اجازه دهید تا جایی که آسیبی جسم و روان فرزندتان را تهدید نمی کند، خودش برای حل مشکلات و سازگاری با دیگران پیش قدم شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال دیدگاه