جشنواره‌ای که هزینه‌اش از سودش بیشتر است/ سازوکار تولید و اکران فیلم‌های کودک فراهم شود

جشنواره فیلم کودک و نوجوان در کشورمان، سال‌هاست اتفاقات مثبت و رو به جلویی به خود ندیده است.

به گزارش کودک پرس ، جشنواره فیلم کودک و نوجوان در کشورمان، سال هاست تاثیرگذاری و قدم‌های مثبت و رو به جلویی به خود ندیده و بیشتر به یک دورهمی تبدیل شده است. در صورتی که چنین جشنواره‌ای می‌تواند حتی برای حوزه بزرگسال هم موثر باشد. این موضوع در سینمای پیشرفته دنیا نمود کرده؛ چنانچه پرفروش‌ترین فیلم‌ها در این بخش بار‌ها و بارها تولید شده اند.

متأسفانه سینمای کودک و نوجوان ما و جشنواره‌ای که بدین منظور برگزار می‌شود، انگار به جریان تولید و مهمتر از آن اکران این نوع فیلم ها توجهی ندارد و فقط به برگزاری فکر می‌شود.

جدیداً و پس از شفاف سازی ارگان‌های مختلف درباره هزینه‌ها، مسئولان برگزاری جشنواره کودک و نوجوان گفتند هزینه امسال مانند دوره قبل است! این موضوع فارغ از ارزش ریالی، این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که جشنواره‌ای که خروجی مثبت و ماندگاری ندارد، چطور هزینه برگزاری اش از جشنواره داخلی فیلم فجر بیشتر می‌شود؟! جواب این سوال را در قالب گفتگو از برخی سینماگران خواستار شدیم که در ادامه می‌خوانید؛

سعید خانی تهیه کننده و پخش کننده سینما در این باره گفت: جشنواره کودک اساساً به دنبال جمع آوری آمار است و خروجی برای آن‌ها مطرح نیست. به نظرم به جای برگزار کردن جشنواره‌های بی هدف، باید به دنبال سازوکار مناسب تولید و اکران فیلم‌های این بخش باشیم. اینکه در این جشنواره بودجه‌ای برای ساخت فیلم به آشنایان داده شود و به همان‌ها هم جایزه بدهیم، اصلاً اتفاق خوبی نخواهد بود.

 

این تهیه کننده بیان کرد: متاسفانه برای مهمترین موضوع سینمای کودک که همان اکران است، برنامه‌ای وجود ندارد. از سویی باید فیلم‌هایی مطابق ذائقه مخاطب امروزی و با کیفیت بالا ساخته شود تا به جای دفع باعث جذبشان شود.

خانی اظهار کرد: در کل فلسفه جشنواره کودک با ساختن عجولانه فیلم و نبود اکران مناسب و فیلم خوب را نمی‌فهمم.

محسن محسنی نسب نویسنده، تهیه کننده و کارگردان سینما هم اذعان کرد: چنین هزینه‌ای برای برگزاری جشنواره فیلم کودک، این سوال را به ذهن می آورد، که آیا با شرایط فعلی سینمای ما چنین هزینه هایی درست است و نباید به درد‌های مهم سینمایمان برسیم؟!

وی افزود: به نظر می‌رسد اگر این هزینه را صرف ساخت یک سالن سینما کنیم، بازخوردش برای سینمای کودک و نوجوان بهتر خواهد بود. ساخت یک سالن سینما اتفاقی ماندگار و خوب خواهد بود و قطعاً از یک دورهمی تاثیرگذارتر می‌شود.

 

گفتنی است؛ سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان به دبیری علیرضا رضاداد در تاریخ ۸ الی ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۷ در شهر اصفهان برگزار می‌شود.

 

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان