به گزارش کودک پرس ، محمد محمدیقیداری با تاکید بر اینکه تشکلهای حامی معلولان، باید به جد پیگیر حقوق این قشر باشند، اظهارکرد: خوشبختانه دو برابر شدن مستمری مددجویان، نشان ازعزم دولت در جهت حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه دارد. البته خود معلولان نیز باید کاملا به حقوق خود واقف باشند و مطالبات خود را پیگیری کنند.
این مسئول با تاکید بر اینکه باید بستر فرهنگی و فیزیکی جامعه برای حضور معلولان مهیا شود، ادامه داد: معلولان گاهی فراتر و بهتر از سایرین عمل میکنند و این در حالی است که تحصیل، ایجاد اشتغال و ازدواج، سه رویکرد مهم در توانمندسازی این قشر است و باید با اهتمام جدی در همه جوامع دنبال شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه تا پایان آبانماه امسال، 1263 مددجوی معلول از وسیله کمکتوانبخشی بهرهمند شدهاند، افزود: 50 درصد از معلولیتها حاصل اختلالات ژنتیک است ولی در صورت بهرهگیری از مشاورهها و آزمایشهای ژنتیک قبل از ازدواج، همچنین رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی به موازات استانداردسازی راهها و خودروها، میتوان از بروز معلولیت و تحمیل هزینههای بعدی به خانواده و جامعه پیشگیری کرد.
این مسئول با تاکید بر اینکه معلولان باید بند به بند قانون حمایت از حقوق معلولان را بدانند، افزود: در این قانون، برای مناسبسازی، ضمانت اجرایی در نظر گرفته شده و با توجه به اینکه مناسبسازی اماکن و معابر فقط مختص معلولان نیست، برای فرد خاطی مجازات انفصال و حبس در نظر گرفته شده است.
محمدیقیداری خاطرنشان کرد: یکی از استراتژیهای مهم بهزیستی، پیشگیری از تولد کودک معلول است و در این راستا، با اجرای مشاوره ژنتیک سعی در کاهش تولد کودکان معلول دارد. این در حالی است که در امر آموزش از دیدگاه علمی، تفکیک کودکان از یکدیگر مطرح نیست و دستورالعمل شاملسازی نیز در ارائه خدمات به کودکان معلول و سالم به صورت تلفیقی تدوین شده است.
ارسال دیدگاه