تهدیدات تلفن همراه برای کودک شما

کودک پرس، بسیاری از والدین در مورد رایانه و بازیهای رایانه ای فرزندشان نظارت دارند ولی نسبت به تلفن همراه بی تفاوتند. با وجودی كه این وسیله اگر تحت كنترل نباشد می تواند بسیار خطرناك تر از رایانه، اینترنت، تلویزیون و… باشد.
آیا تلفن همراه برای کودک لازم است؟
اگر کودک شما در دوره دبستان است واقعاً نیازی به داشتن تلفن همراه نیست، مگر این که شرایط خاصی مثل برخی بیماری ها وجود داشته باشد. اما آنچه امروزه با آن مواجه ایم این است که بیشتر کودکان در دوران مدرسه از والدین خود تلفن همراه می خواهند، چرا که بیشتر همشاگردی هایشان یک گوشی تلفن همراه دارند، بخصوص گوشی هایی با بازی های مختلف و قابلیت ارسال عکس و… اینجاست که برای کمک به پدر و مادر، وظیفه اولیای مدرسه نیز مطرح می شود. مسوولان مدرسه باید از آوردن انواع گوشی ها در کلاس های درس جلوگیری کنند. که البته در همه این موارد باید بچه ها متقاعد شده و دلیل این بظاهر محدودیت ها برای آنها توضیح داده شود.

مدت زمان استفاده از تلفن همراه
قبل از اینکه تلفن یا تبلت خود را به فرزندتان بدهید، به تنظیمات آن نگاه کنید. محتوا را به آنچه که مناسب سن کودک شما است محدود کنید
بر اساس اطلاعیه انجمن اطفال آمریکا میزان استفاده بر اساس رده سنی به شرح زیر است:

1- استفاده از ابزارهای دیجیتال برای سنین کمتر از 18 ماهگی ممنوع است مگر اینکه برای چت ویدئویی در زمان کوتاه صورت گیرد.
2-والدین نوزادان 18 تا 24 ماه در زمان استفاده فرزندانشان از صفحه نمایش های الکترونیکی در کنار آنها باشند و ترتیبی دهند که از برنامه هایی با کیفیت بالا استفاده شود.
3-در رده سنی 2 تا 5 سال، مدت زمان استفاده از صفحه نمایش های الکترونیکی یک ساعت در روز است و والدین باید با فرزند خود فیلم ها و تصاویر را تماشا کرده و مفاهیم آنها را برای کودکشان توضیح دهند.
4- در کودکان شش سال به بعد والدین باید مدت استفاده را محدود کرده و طوری این میزان را برنامه ریزی کنند که خللی در ساعات خواب و میزان تحرک و فعالیت کودک وارد نشود.
مضرات استفاده از تلفن همراه در بچه ها

آسیب جسمانی
امواج الكترومغناطیس این دستگاه برای كودكان كمتر از 10 تا 12 سال خطرناك است. هر چند كه هنوز ارتباطی بین استفاده از این وسیله و ابتلا به سرطان ثابت نشده ولی تحقیقات بعضی از دانشمندان نشان داده كه ارتباط احتمالی در مورد استفاده از تلفن همراه و ابتلا به برخی سرطان های مغز وجود دارد.

مشكلات خواب
كودكان و نوجوانانی كه از این وسیله استفاده می كنند در بسیاری اوقات به علت دریافت پیامك در انتهای شب بدخواب می شوند. خیلی از اوقات برای پاسخ دادن به این پیامك ها لازم است كه ذهن هوشیار شده كه همین امر موجب اختلال خواب می شود. همین بدخوابی و بی خوابی در عملكرد روزانه آنها تأثیرگذار خواهد بود.

كاهش تمركز و توجه و افت عملكرد تحصیلی
با توجه به اینكه بسیاری از دانش آموزانی كه تلفن همراه دارند، آن را با خود به مدرسه نیز می برند و در سر كلاس درس غالباً در حال ارسال پیامك هستند از توجه به درس باز می مانند، نمرات درسی آنها كاهش می یابد و دچار افت تحصیلی می شوند. همچنین این بچه ها به علت استفاده مكرر از دكمه های گوشی از درد مفاصل و انگشتان نیز شكایت دارند.

اضطراب و نگرانی
بسیاری از كودكان و نوجوانان همیشه نگران این موضوع هستند كه مبادا والدینشان از اطلاعات گوشی آنها باخبر شوند. همین نگرانی و دلهره باعث می شود تا در مورد پیامك ها به پدر و مادر دروغ بگویند.

اتلاف وقت زیاد
از آنجا كه گوشی های تلفن همراه قابلیت دارا بودن بازی های مختلف را در خود دارد، كودك یا نوجوان مدت زمان زیادی را سرگرم بازی می شود و از دیگر كارهای ضروریش باز می ماند. استفاده از تلفن همراه بر روی خلاقیت و شكوفایی ذهن و اندیشه آنها تأثیر منفی می گذارد.

محدودیت کودک در استفاده از برنامه‌ها
قبل از اینکه تلفن یا تبلت خود را به فرزندتان بدهید، به تنظیمات آن نگاه کنید. محتوا را به آنچه که مناسب سن کودک شما است محدود کنید. کلمه عبوری را تنظیم کنید که برنامه های کاربردی بدون آن نتواند دانلود شوند و کودکان نتوانند بدون آن چیزی بخرند.
متن‌ افراد ناشناس را نادیده بگیرید
اگر کودک شما در دوره دبستان است واقعاً نیازی به داشتن تلفن همراه نیست، مگر این که شرایط خاصی مثل برخی بیماری ها وجود داشته باشد
به کودکان خود یادآوری کنید که متن‌هایی که از افراد ناشناس دریافت می کنید نادیده بگیرند، یاد بگیرند که چگونه شماره هایی را در تلفن همراه خود مسدود کنند، از ارسال شماره تلفن خود به صورت آنلاین اجتناب کنند و هرگز اطلاعات شخصی یا مالی خود را در پاسخ به پیامکی ارائه ندهند.

وعده هدیه رایگان را نبینید
به فرزندان خود بگویید پیام‌هایی را که اطلاعات شخصی را درخواست می‌کند حذف کنید؛ حتی اگر وعده هدیه رایگان را می‌دهد. شرکت‌های قانونی اطلاعاتی مانند شماره حساب‌ها یا کلمات عبور را از طریق ایمیل یا متن درخواست نمی‌کنند.

لینک های پیامکی را پاسخ ندهید
به لینک‌هایی که در پیامک می‌آید پاسخ ندهید و روی آنها نیز کلیک نکنید. لینک‌ها می‌توانند بدافزاری را نصب کنند و شما را به سمت سایت‌های کلاهبرداری برده که اطلاعات شما را به سرقت ببرند.
به طور کلی بنا به یک شیوه رایج تقریبا همه کودکان موبایل به دست شده اند و والدین از آنجا که به این همراه وابسته شده اند، کمتر درگیری کودک شان را به این وسیله حس می کنند. همچنین با توجه به اینکه کودکان حتی اگر گوشی خودشان هم نباشد، موبایل والدین را به دست می گیرند و از مطالب مناسب سن آنها استفاده می کنند، خطرات جبران ناپذیری تهدیدشان می کنند.
پس لازم است وقتی تصمیم می گیریم برای کودک موبایل تهیه کنیم یا به راحتی موبایل مان را در اختیار او بگذاریم، در مورد چرایی نخریدن گوشی آنها را متقاعد کنیم و دوم این که آنها بدانند محدوده آزادی عمل شان تا کجاست و این محدوده با اطلاع خودشان، به وسیله والدین کنترل می شود. همچنین آموزش استفاده ایمن از تلفن همراه و کنترل کردن فعالیت‌های کودکان می‌تواند تا حدی با تهدیدات امنیتی مقابله کند.