تعیین مجازات بازدارنده در لایحه حمایت از کودک و نوجوان

عضو کمیسیون قضای و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هم‌اکنون قانون به گونه‌ای تعریف شده که خشونتی که منجر به مرگ کودک شود اگر از سوی مادر اتفاق بیفتد، مجازاتی چون قصاص دارد اما مجازات برای پدر به این گونه نیست

به گزارش کودک پرس، محمد‌علی پورمختار در خصوص خشونت علیه کودکان، گفت: هر نوع خشونت که منجر به جرح یا صدمات شدید بدنی شود به موجب قوانین عمومی جرم است، انجام این نوع خشونت‌ها توسط والدین در نوع جرم بودن و مجازات نیز تفاوتی نخواهد داشت.

تعیین تکلیف خشونت علیه کودک در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بخشی از تنبیهات به عنوان وسیله تربیتی قلمداد می‌شود که در حد معقول و منطقی است اما ضرب و جرح به خصوص تا حدی که منجر به فوت کودکان شود، امر غیرقانونی شناخته شده و طبق قانون مجازات اسلامی جرم بوده و مجازاتی هم برای آن در نظر گرفته شده است.

وی افزود: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که در حال بررسی در کمیسیون قضای و حقوقی است به موضوعاتی چون خشونت علیه کودکان به شکل شفاف‌تری پرداخته لذا با نهایی شدن آن شاهد جرم‌انگاری دقیق تری خواهیم بود، البته مجازات بازدارنده از خشونت علیه کودکان هم تعیین می‌شود.

بهزیستی متولی حمایت از کودکانی است که مورد خشونت واقع شدند

پورمختار ادامه داد: در شرایط فعلی سازمان بهزیستی به عنوان متولی حمایت از این نوع کودکان است، در صورتی که در محکمه‌های قضایی مشخص شود که والدین کودک صلاحیت نگهداری از آنها را ندارند، کودکان به سازمان‌های حمایتی چون بهزیستی سپرده می‌شود البته تاکنون در مواردی هم اجرا شده اما تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان تکلیف را شفاف‌تر خواهد کرد.

قصاص؛ مجازات خشونت مادری که منجر به مرگ کودک شود

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در تشریح مجازات افرادی که اقدام به خشونت علیه کودکان می‌کنند، گفت: در شرایط فعلی مجازات‌ها مختلف و اعم از حبس، محرومیت‌های اجتماعی، شلاق و در موارد خاصی دیه است.

عضو کمیسیون قضای و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هم‌اکنون قانون به گونه‌ای تعریف شده که خشونتی که منجر به مرگ کودک شود اگر از سوی مادر اتفاق بیفتد، مجازاتی چون قصاص دارد اما مجازات برای پدر به این گونه نیست.

منبع : خانه ملت