به گزارش کودک پرس ، محمد سعید محمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در حوزه پیشگیری از معلولیت ها طرح های غربالگری متفاوتی به اجرا در آمد که نتایج آن قابل توجه بود.
وی به اجرای طرح غربالگری بینایی اشاره کرد و افزود: سال گذشته این طرح روی ۱۸۰ هزار کودک به اجرا درآمد و هرساله این طرح از مهر آغاز و تا آبان ادامه دارد.
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی استان اصفهان با اظهار اینکه طبق این طرح ۷ هزار و ۵۰۰ کودک مشکوک به اختلال بینایی شناسایی شدند، ادامه داد: این طرح غربالگری در سه سطح اجرایی شد.
وی گفت: آنچه قابل توجه است اینکه اگر مداخله به هنگام روی سه هزار و ۵۰۰ کودک صورت نمی گرفت مبتلا به اختلال جدی بینایی می شدند.
محمدی همچنین از اجرای طرح غربالگری شنوایی روی نوزادان خبر داد و افزود: یک ماهگی بهترین زمان غربالگری شنوایی در نوزادان است و سه ماهگی بهترین سن و شش ماهگی بهترین زمان برای انجام مداخلات به هنگام است.
وی به آمار سال گذشته در پی اجرای طرح غربالگری شنوایی اشاره کرد و گفت: این طرح روی ۶۸ هزار و ۴۰۰ کودک به اجرا در آمد و ۲۱۳ مورد شناسایی شد که اگر مداخله به هنگام صورت نمی گرفت به اختلال شنوایی جدی مبدل می شدند.
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی استان اصفهان بیان داشت: در اجرای طرح غربالگری اختلال بینایی ۸۰ درصد از جامعه هدف تحت پوشش قرار گرفتند و در اجرای طرح غربالگری اختلال شنوایی ۸۶ درصد تحت پوشش قرار داده شد.
وی از اجرای طرح غربالگری اضطرابی در ۹ شهرستان استان روی ۵ هزار کودک ۵ تا ۶ ساله خبر داد و افزود: در این تعداد کودک ۲ هزار و ۹۵۱ کودک مبتلا به اختلال اضطرابی است.
ناجی اظهار داشت: از این تعداد یک هزار و ۳۰۰ نفر نیاز به ارجاع به روان شناسی و یک سطح بالاتر دارند.
وی بیان داشت: هر ساله در شروع سال تحصیلی یکی از موضوعاتی که مورد توجه قرار می دهیم در حوزه پیشگیری از اختلالات ژنتیکی است که در این عرصه سال گذشته به ۴ هزار و ۵۷۴ نفر مشاوره ژنتیک داده شد.
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی استان اصفهان گفت: همچنین در حوزه آموزش پیشگیری از معلولیت ها به حدود ۱۰۰ هزار نفر آموزش داده شد.
منبع: مهر
ارسال دیدگاه