تداوم شیردهی و سلامت و رشد کودکان بوسیله حمایت همه جانبه از مادران

به گزارش کودک پرس ،  مدیر گروه سلامت خانواده مرکز بهداشت استان در کارگروه زنان و خانواده خوزستان گفت: بر اساس مطالعاتی که در سال 89 توسط دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد 34 درصد مادران خوزستانی تغذیه انحصاری با شیر مادر انجام می دادند، که این آمار در مطالعات جدید در سال 92 افزایش داشته و نشان می دهد که 64 درصد مادران در خوزستان تغذیه انحصاری با شیر مادر انجام می دهند البته این مطالعات هنوز از سوی وزارت بهداشت تایید نشده است.

مژگان قاسمی با اشاره به هفته ملی تغذیه با شیر مادر از 10 تا 16 مردادماه اظهار کرد: حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم شیردهی و سلامت و رشد کودکان از اهداف مهم برنامه مدنظر می باشد.

قاسمی یکی دیگر از اهداف این برنامه را تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی دانست و گفت: آموزش، حمایت از کودکان محروم از شیر مادر در مناطق شهری و روستایی و پایش و ارزیابی بیمارستان های دوستدار مادر از مهم ترین فعالیت های این برنامه است و در حال حاضر 25 بیمارستان دوستدار کودک زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز فعالیت می کنند.

وی با تاکید بر حمایت از مادران از سوی خانواده، جامعه و محل کار افزود: مادران شاغل در زمان شیردهی باید فرصت کافی برای تغذیه فرزند خود را تا 24 ماهگی داشته باشند و مهدکودک ها می بایست محلی مناسب را برای شیردهی مادران درنظر بگیرند.

همچنین مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به طرح غربالگری کارمندان ادارات از نظر ابتلاء به بیماری های رایج گفت: با وجودی که این معاینات به صورت رایگان انجام می شود اما استقبال خوب نبوده، با این حال مشاهده کردیم که 21 درصد از مراجعان مبتلا به فشارخون و پنج درصد مبتلا به دیابت هستند.

قاسمی این معاینات را در شناسایی و پیشگیری از سرطان ها به ویژه سرطان های خاص زنان بسیار موثر دانست.