تاثیرگذاری جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در رونق و پویایی این نوع از سینما/ مجلس خلاءهای قانونی را پر میکند
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد معاونت فرهنگی و حوزه هنری هر زمانی احساس کنند خلاء قانونی داریم، مجلس در کمترین زمان لایحه را رسیدگی کرده تا مسیر قانونی را برایشان تسهیل کنیم.
به گزارش کودک پرس ، احد آزادیخواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره تاثیرگذاری جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در رونق و پویایی این نوع از سینما گفت: چند سالی است که دو استان از استانهای فرهنگی کشور میزبان جشنواره فیلم کودک و نوجوان هستند و بازخوردها و عوایدی که این جشنواره به لحاظ فنی و حرفهای داشته، توانسته است موج ایجاد و جریان سازی کند. بدین صورت سینماگران به فیلمسازی در سینمای کودک و نوجوان روی بیاورند، پژوهش کنند و نه تنها مطالعاتی در این زمینه بلکه آورده و محصولی نیز داشته باشند.
وی افزود: این یک پایه وسیع محسوب میشود تا آینده سینمای ایران تضمین شده باشد؛ زیرا سینمای ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سینمای ویژهای است که هم به لحاظ قداست، هم به لحاظ تجاری و ایجاد تعامل سیاسی رهاوردهای خوبی داشته است.
آزادیخواه تاکید کرد: جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان میتواند مقدمهای باشد تا ما استعدادهای بالقوه را بالفعل کنیم و این گونه، یکی از بهترینهای سینمای کشور محسوب میشود که باید به آن اهتمام داشت.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افول نسبی سینمای کودک بعد از دهه های طلایی ۶۰ و ۷۰ تصریح کرد: یکی از خاستگاهها برای ارتقای سطح فیلمسازی در کشور بحث سوژه پردازی مبتنی بر نیازهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و سایر حوزه های نیازمندی مخاطب است. از طرفی هم فیلمها باید مبتنی بر توانمندیها، تاریخ و عقبه فرهنگی هر کشور ساخته شوند تا بتوانند انگیزه مخاطب را برای تماشای فیلمها بالا ببرند یا مدل سازی کنند.
وی با اشاره به کم کاری در حوزه سینمای کودک و نوجوان افزود: ما در این حوزه کم کاری کردهایم. ایران از منظر عقبه فرهنگی با کشورهای هالیوودی غیر قابل مقایسه است. برای مثال چقدر توانستهایم از شاهنامه فردوسی به عنوان یک سند تحول فرهنگی در ایران اسلامی استفاده کنیم. در کنار این آثار، دوران هشت سال دفاع مقدس را در تاریخ سپری کردهایم. همچنین مباحث مختلف دیگری در حوزه مذهب، دین و ملیت نیز میتوانند سوژههای سینمایی باشند که در این زمینه باید بیشتر و جدیتر کار کنیم.
نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی درباره میزان حمایت مجلس از سینمای کودک و نوجوان بیان کرد: مجلس دستگاه اجرایی نیست که کار اجرایی انجام دهد. به عنوان سخنگوی کمیسیون فرهنگی بارها اعلام کردهایم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت فرهنگی یا حوزه هنری هر زمانی احساس کنند خلا قانونی داریم، در بهترین نگاه و کمترین زمان لایحه را رسیدگی کرده تا مسیر قانونی را برایشان تسهیل کنیم.
وی همچنین عنوان کرد: در حوزه نظارت نیز کمیسیون در سطح قابلی کار نظارتی خود را در اوج تعامل با سازمان سینمایی و دیگر سازمان های مرتبط انجام میدهد و این تعامل میتواند راهگشا باشد. مجلس این دو اقدام را به صورت تخصصی میتواند انجام دهد.
سیویکمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به دبیری علیرضا رضاداد ۸ تا ۱۴ شهریور ۹۷ در شهر اصفهان برگزار میشود.
منبع: ایکنا
ارسال دیدگاه