به گزارش کودک پرس ، هر جامعهای متناسب با شرایط، فرهنگ، رشد و انحطاط خود با انواعی از انحرافات و مشکلات روبرو است که تاثیر مخربی بر روی فرآیند ترقی آن جامعه دارد و عوامل متعددی مانند فردی، روانی، محیطی و اجتماعی موجب بروز انواع و اقسام آسیبهای اجتماعی در جامعه میشود.
امروز آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد و طلاق موجب افزایش خشونتهای خانگی، همسرآزاری و کودک آزاری در جامعه و به ویژه در مناطق حاشیه نشین شده که به عنوان بحران اجتماعی محسوب میشود.
بررسیها نشان می دهد کودکآزاری و همسرآزاری در صدر آسیب هایی است که با اورژانس اجتماعی تماس گرفته می شود، لذا ضرورت دارد دستگاههای اجرایی مرتبط نسبت به آسیب های اجتماعی حساسیت بیشتری داشته باشند.
پدیده کودکآزاری نیز به معضلی تبدیل شده که گاهی مواقع توسط نزدیکان کودک رخ میدهد و با توجه به اینکه کودکی سن رشد و تکامل است این آزار و اذیت میتواند صدمات روحی و روانی جبرانناپذیر را به کودکان وارد کند.
تعداد مراکز مشاوره فعلی جوابگوی نیاز مردم نیست
فرزانه احمدی یک شهروند بیرجندی در اینباره میگوید: فقر در خانوادهها، عدم تامین نیازهای اساسی خانوادهها، دوستان ناباب و محیط آلوده از جمله عوامل روی آوردن افراد به سمت بزهکاری است.
احمدی گفت: در حال حاضر اعتیاد مهمترین آسیب اجتماعی روز جامعه کنونی است که در واقع پیش زمینه سایر آسیب های اجتماعی نیز است.
وی بیان کرد: در جهت کنترل آسیب های اجتماعی میتوان به مواردی مانند آگاهی دادن به خانوادهها برای نظارت و کنترل بیشتر بر فرزندان، اتخاذ تدابیر امنیتی بیشتر توسط دولت در محلهای جرم خیز، اطلاعرسانی شفاف رسانههای جمعی برای تشویق جوانان در مورد تسهیلات و فرصتهایی که جامعه برای آنها قرار داده، آموزش و پرورش، شهرداری و شوراها و بهزیستی اشاره کرد.
این شهروند ادامه داد: تاکنون برای یک مشکل خانوادگی به دفتر مشاوره مراجعه داشتهام و از مشاوره نیز راضی هستم و امیدوارم که با توجه به اینکه در جامعه صنعتی امروزی که افراد با افزایش انواع آسیب های اجتماعی و مشکلات مواجه هستند، مراکز مشاوره بیشتری به فعالیت بپردازند چرا که تعداد مراکز مشاوره فعلی جوابگوی نیاز مردم این استان در حال حاضر نیست.
مسئولان برای مقابله با آسیبهای اجتماعی چارهاندیشی کنند
حمیده هشیار دانشجوی رشته روانشناسی نیز به ایسنا گفت: بیشترین آسیب های اجتماعی اعتیاد و فرار از خانواده است که مسئولان باید برای مقابله با آن چارهاندیشی کنند.
هشیار افزود: خانوادهها با نظارت بر فرزندان تا حدودی می توانند در کنترل آسیب های اجتماعی نقش داشته باشند.
وی بیان کرد: تاکنون به مشاوره مراجعه نداشتم اما آنطور که شنیدم این مشاورهها تاثیر بسزایی در حل مسائل روحی و روانی مردم دارند.
کودک آزاری در رشد کودکان تاثیر منفی دارد
طاهره مؤیدی مقدم مدیر اورژانس اجتماعی بیرجند نیز به ایسنا گفت: هرگونه رفتار و کوتاهی که به سلامتی و رشد جسمی کودکان تاثیر بگذارد را کودکآزاری می گوییم.
وی افزود: کودکآزاری شامل آزار و اذیت جسمی و روحی و روانی مانند کتک زدن و تهدید کردن است و برخی از خانوادهها نیز با مشکل اقتصادی روبرو هستند و کودکان را به کار اجبار می کنند.
وی عنوان کرد: کودکآزاری توسط ادارات، خانوادهها، همسایه ها و حتی خود کودک به اورژانس اعلام می شود، این کودکآزاری می تواند در رشد کودکان تاثیر منفی داشته باشد.
مدیر اورژانس اجتماعی بیرجند گفت: همسرآزاری نیز میتواند از نوع جسمی، روحی و روانی وغفلت باشد و اختلافات خانوادگی سبب همسرآزاری و بالطبع تقابل آن کودکآزاری میشود.
زنگ خطر افزایش همسرآزاری و کودکآزاری
مؤیدی مقدم یکی از اهداف اورژانس اجتماعی را کاهش آسیب های اجتماعی دانست و افزود: وقتی همکاران اورژانس تماسهای همسرآزاری و کودک آزاری را دریافت میکنند به عوامل سیار اورژانس ارجاع می دهند و اگر نیاز به مداخلات تخصصی باشد نیز افراد آسیب دیده را به مراکز مداخله در اورژانس اجتماعی ارجاع داده میشوند تا از خدمات تخصصیتر بهرهمند شوند.
وی گفت: اورژانس اجتماعی به صورت شبانه روزی فعال است و مرکز مداخله در بحران اورژانس نیز از ساعت 7:30 تا 21 فعالیت میکند و تمام خدمات آن نیز رایگان است.
مدیر اورژانس اجتماعی بیرجند از افزایش همسرآزاری و کودکآزاری در جامعه و استان خبر داد و بیان کرد: اما گاهی مواقع نیز این آمار به دلیل تبلیغات که توسط رسانهها انجام میشود کاهش پیدا میکند.
مؤیدی مقدم با بیان اینکه فقر اقتصادی، اعتیاد و حاشیه نشینی یکی از دلایل آسیبهای اجتماعی است، افزود: آشنایی خانواده با سبک زندگی سبب کاهش همسرآزاری و کودکآزاری می شود.
وی یکی از اهداف مهم سازمان را بحث توانمندسازی افراد دانست و تصریح کرد: ارتقای دانش والدین و توانمندسازی از طریق اورژانس اجتماعی صورت می گیرد.
فقر اقتصادی و عدم مهارتهای اجتماعی از عوامل کودکآزاری
حسین اردنی رئیس اورژانس اجتماعی خراسان جنوبی نیز به ایسنا گفت: کودکآزاری و همسرآزاری را در صدر آسیب های اجتماعی دانست که بیشترین تماس با اورژانس اجتماعی استان دارد.
وی تصریح کرد: اعتیاد والدین، فقر اقتصادی و عدم مهارتهای اجتماعی یکی از عوامل اصلی کودکآزاری و همسرآزاری است.
وی با بیان اینکه بیکاری و مشکلات اقتصادی در افزایش آسیب های اجتماعی تاثیرگذار است، افزود: گسترش جمعیت و حاشیهنشینی در شهرهایی مانند بیرجند نیز سبب افزایش آسیب های اجتماعی میشود.
رئیس اورژانس اجتماعی خراسان جنوبی یادآورشد: تاکنون کودکآزاری در مدارس را شاهد نبودیم و از مهرماه امسال هم تیم های اورژانس وارد مدارس میشوند و کلاسهای آموزشی با حضور دانشآموزان و مدیران مدارس برگزار میشود.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه