به گزارش کودک پرس ، محققان دریافتند ترکیب میکروبیوم درون بینی کودکانی که دچار عفونتهای تنفسی هستند، در مقایسه با سایرین، متفاوت است. این تفاوت معیاری برای پیشبینی مدت زمان بستری شدن کودکان در بیمارستان و شناسایی کودکانی است که به صورت طبیعی درمان میشوند و نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند.
به گفته پژوهشگران، نتایج این تحقیقات علت ایمن بودن برخی کودکان را در برابر ابتلا به عفونتهای مختلف توجیه میکند و کلید جلوگیری از ابتلا به انواع عفونتهای ریوی را در اختیار میگذارد.
عفونت مجاری تنفسی تحتانی از جمله پنومونی و برونشیت، مهمترین عامل مرگ کودکان زیر پنج سال در جهان محسوب میشود. در این تحقیقات، متخصصان نمونههای گرفته شده از 150 کودک زیر 6 سال را به علت ابتلا به این نوع عفونتها در بیمارستان بستری شدند، مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و نمونههای به دست آمده از 300 کودک سالم مقایسه کردند.
در نتیجه این بررسیها مشخص شد میکروبیوم کودکان مبتلا به عفونت مجاری تنفسی تحتانی با میکروبیوم کودکان سالم متفاوت است. همچنین مشخص شد میکروبیوم بخش پشتی بینی و گلو با میکروبیوم موجود در ریهها مرتبط است و امکان تشخیص و درک بهتر عفونتهای تنفسی را فراهم میکند.
به گفته محققان با استفاده از این اطلاعات در کنار عواملی همچون سن کودک میتوان 92 درصد از موارد ابتلا به عفونتهای تنفسی را صرفنظر از وجود یا فقدان علائم ظاهری تشخیص داد. همچنین این اطلاعات امکان پیشبینی مدت زمان بستری شدن در بیمارستان را که یکی از نشانههای شدت عفونت است، در اختیار میگذارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه The Lancet Respiratory Medicine منتشر شده است.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه