بیش از ۱۶۰ کودک بدسرپرست در مراکز شبه‌خانواده یزد نگهداری می‌شوند

به گزارش کودک پرس ، جمال پایدار گفت: کودکان بدسرپرست به کودکانی گفته می‌شود که پدر و مادر آن‌ها به دلایلی نظیر مشکلات اخلاقی، بزهکاری و اعتیاد از صلاحیت لازم برخوردار نیستند که با تهیه گزارش‌های لازم و با دستور قضایی به بهزیستی منتقل و نگهداری می‌شوند.

وی ادامه داد: در زمینه سرپرستی این دسته از کودکان به سه شکل عمل می‌شود کودکان امدادبگیر، غیرامدادبگیر و کودکانی که خانواده از قبول سرپرستی آنان سرباز زده و در مراکز شبه خانواده نگهداری می‌شوند.

 

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان یزد اضافه کرد: در شکل اول سرپرستی کودک به افراد درجه اول خانواده نظیر پدربزرگ، مادربزرگ، خاله، دایی، عمه، عمو که حاضر به نگهداری از کودک باشند سپرده می‌شود و تمام هزینه‌ها نیز برعهده سرپرست خواهد بود، اما در شکل دوم کودک باز هم به افراد درجه یک خانواده سپرده می‌شود اما با این تفاوت که سرپرست از بهزیستی درخواست کمک مالی می‌کند که به این دسته از کودکان، امدادبگیر می‌گویند و مزیت این دو شکل این است که کودک از خانواده خود جدا نمی‌شود.

پایدار خاطرنشان کرد: میزان کمک هزینه کودکان امدادبگیر در سال جاری ماهیانه  370هزار تومان از محل کمک‌های دولتی و 108500 تومان از محل هدفمندی یارانه‌هاست.

وی در تشریح شکل سوم نگهداری از کودکان بدسرپرست عنوان کرد: این کودکان  از یک‌سو شرایط واگذاری ندارند و از سوی دیگر خانواده تمایلی به نگهداری از آنان را ندارد بنابراین در اماکنی با عنوان مراکز شبه‌خانواده نگهداری می‌شوند.

 

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان یزد در خصوص هزینه‌های مراکز شبه‌خانواده بیان کرد: هزینه‌های نگهداری هر کودک در این مراکز بین یک میلیون و 200 هزار تا 2 میلیون تومان در سال گذشته بوده که دولت 30درصد آن را پرداخت کرده و مابقی توسط خیرین و موسسات خیریه تامین شده است.

پایدار افزود: کمک هزینه دولت به این مراکز در سال جاری به ازای هر کودک 420 هزار تومان است.

معاون امور اجتماعی بهزیستی یزد تعداد مراکز شبه‌خانواده در استان را 10 مرکز دانست و اظهار داشت: این مراکز در شهرستان‌های اردکان، میبد، یزد، تفت، بافق و مهریز قرار دارند که تقریبا از 161 کودک بدسرپرست در مقاطع سنی زیر 6 سال، 7 تا 12 سال و 13 تا 18 سال نگهداری می‌کنند.

وی تعداد کودکان امدادبگیر را 281 نفر عنوان کرد و اظهار داشت: بجز شیرخوارگاه که دولتی است بقیه مراکز شبه‌خانواده با مشارکت خیرین اداره می‌شود.

 

پایدار در بخش دیگری از سخنانش به شرایط واگذاری کودکان بدسرپرست اشاره کرد و گفت: بحث واگذاری کودکان بدسرپرست به دلیل اینکه هویت خانواده مشخص بوده و ممکن است در آینده کودک مدعی داشته باشد شرایط فوق‌العاده حساسی است که اگر کودک بدسرپرستی تا دوسال مدعی نداشته باشد و خانواده از وی سراغ نگیرد با بررسی‌های دقیق و در صورت رسیدن به قطعیت به خانواده‌های متقاضی فرزند واگذار می‌شوند.

وی حداکثر بازه سنی کودکان برای واگذاری را 16 سالگی دانست و اظهار داشت: طبیعی است که مردم به دلیل مسائل محرمیت و رضاعی شدن فرزند خوانده، متقاضی شیرخوارگان هستند.

 

گفتنی است بر اساس قانون زوجینی که تمایل به سرپرستی فرزند خوانده داشته باشند باید یک سوم اموال منقول و غیرمنقول خود را برای تضمین آینده کودک به نام وی کنند.

 

 

 

منبع: دانا