بیش از ۱۰ هزار کودک خیابانی در “هرات” زندگی می‌کنند

به گزارش کودک پرس ، عبدالقادر رحیمی رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر در هرات با اشاره به افزایش کودکان کار در هرات و نگرانی از وضعیت آنها گفت: در حال حاضر بیش از 10 هزار کودک خیابانی در هرات وجود دارد که مشغول کارهای سخت هستند و در بدترین وضعیت زندگی می‌کنند.

وی افزود: این کودکان در هرات بدون هیچ توجهی برای رفع مشکلات اقتصادی خانواده‌های خود با جانشان بازی می‌کنند.

 

رحیمی خاطرنشان کرد: آمار کودکان کار در هرات هر سال در حال افزایش است و در حال حاضر حکومت افغانستان نسبت به آنها بی‌توجه است و زمینه‌های مناسب زندگی برای آنها تاکنون از سوی حکومت ایجاد نشده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر این کودکان که برای رسیدن به مقدار پولی برای رفع مشکلات اقتصادی خانواده‌های خود مجبور هستند تا کارهای طاقت‌فرسا را انجام دهند طعمه‌های خوبی برای مافیای مواد مخدر و قاچاقچیان انسان هستند.

 

رحیمی تاکید کرد: اگر به وضعیت این کودکان رسیدگی نشود آینده خطرناکی در انتظار این آنان است.

از طرفی دیگر جاوید احمد نادم رئیس اداره امور مهاجرین و بازگشت کنندگان در هرات تاکید کرد که در حال حاضر از میان کودکان کار بیشتر کودکان آواره داخلی تحت تاثیر انجام کارهای طاقت‌فرسا هستند و به دلیل عدم آشنایی با محیط و افراد در هرات خطرهای جدی در انتظار آنها قرار دارد.

وی گفت که هرات به دلیل داشتن امنیت بهتر و موقعیت‌های شغلی در حال حاضر شمار زیادی از آوارگان داخلی را در خود جای داده است و آماده نبودن زمینه‌های مناسب زندگی و کافی نبودن امکانات رفاهی برای آنها یکی از مشکلات اصلی این اداره و وجود خطر برای آوارگان در هرات است.

 

عبدالقیوم افغان رئیس اداره کار و امور اجتماعی در هرات وضعیت کودکان خیابانی و کارگر را در این ولایت نگران کننده خواند؛ اما وی از آغاز طرحی با همکاری موسسه‌های کمک کننده خارجی برای گرد آوری 5 هزار کودک خیابانی خبر داد.

در حال حاضر کودکان خیابانی خود از وضعیت بد زندگی در هرات رنج می‌برند و از دولت می‌خواهند تا برای ادامه تحصیل آنها زمینه‌های لازمه را فراهم کنند؛ از طرفی دیگر کارشناسان در هرات نیز بر این عقیده هستند که، کودکان خیابانی و کار در حال حاضر طعمه‌های خوبی برای مافیایی مواد مخدر و قاچاق انسان هستند و حکومت هم در قسمت توجه و زمینه‌سازی برای حمایت از این کودکان ناکام بوده است.

 

 

 

منبع: میزان